發新話題

WE M16 open bolt亂砌727

原裝都未出去玩就玩改裝! 支槍都未要整就改灑野! 勁!

MK18 mode 0 .......

個HOP-UP CHAMBER穿過粒膠圈(NUT)再入去條鋁外皮管! 個設計睇落唔好夠實淨! 如果車條外皮鋼管咪好容易有幾會砍斷或灣支槍管.

回覆 14# 的帖子

件白尼龍係唔關事的,是因我要用wa管裝落we而製成的,
可能we匣與飛機做得太密氣了.謝師兄意見,現参考TM手槍飛機.

25/5 成功解決小便彈了,原來真的是氣泵效應而使小便彈.
解決方法就是更換比原裝拉飛機彈弓較強硬的.

淺談氣泵效應:
(只屬個人推斷,請勿見笑)
當bolt殼與飛機後作運動時,飛機遇到其它因數而使飛機未能及時回位,停頓.(如油脂,彈簧力度較弱,磨擦力產生等...)
跟着回膛,當回膛飛機將會首先接合彈匣進氣口,再抵Barrel extension.再bolt殼從後上位,這時只得推彈咀為單一出氣口,
就在這刻產生氣泵效應,因出氣量很少但又足夠把已進位的bb彈吹離hop up膠,形成小便彈或溜彈.

附件

25-5-2011 01:10

飛機遇到其它因數而使飛機未能及時回位,停頓

回覆 17# 的帖子

謝師兄見解,但本人總覺得是完全沒問題,絕對可靠.

727真係流流地,認真點653,可惜膠尾托.
我真係唔知係唔係我運氣差,我支we由買翻泥小便彈到現在,
個連射攪極都係差少少,未達爽爆目標.
但唔明點解有D槍友又吹得好神.
最不幸好似無幾人玩,搭兩句咀都冇位,剩得D吹墟開箱文,定真係我不幸.

附件

3-6-2011 17:45

引用:
原帖由 0050100 於 3-6-2011 05:45 PM 發表
最不幸好似無幾人玩,搭兩句咀都冇位,剩得D吹墟 ...
小便彈情況SCAR都有,因為個HOPUP環唔實,ZIP小小野係老鼠屎到就OK!
當然要準,換左RA個膠明HOPUP膠先...
包你完全唔同

引用:
原帖由 0050100 於 3-6-2011 17:45 發表
得行既join下我地game,大把人同你吹GBB水

回覆 21# 的帖子

謝教路,(因為個HOPUP環唔實,ZIP小小野係老鼠屎到就OK)試過,唔理想,
而換ra膠!試試看.

引用:
原帖由 DENON 於 3-6-2011 22:28 發表

得行既join下我地game,大把人同你吹GBB水
有join過,得行再來,但唔好圍打我

引用:
原帖由 0050100 於 3-6-2011 17:45 發表
師兄的舊化真係無得頂

引用:
原帖由 0050100 於 3-6-2011 10:44 PM 發表
謝教路,(因為個HOPUP環唔實,ZIP小小野係老鼠屎到就OK)試過,唔理想,
而換ra膠!試試看.
可能scar同m4個hopup座都唔同,
最衰kit又未出,唔係真係慢慢同你研究下咩事

回覆 26# 的帖子

Scar OB 我也有玩,問題簡單解決.
但這枝,單發真係誇啦啦, 攪得好個連射
真係好玩囉。呢次D短匣真係得,買幾隻
幾隻都無問題.
唔好等套件啦,兩者槍身好似唔同
料,我用舊身改WAOB,最後斷頭收場.

引用:
原帖由 0050100 於 4-6-2011 01:03 PM 發表
Scar OB 我也有玩,問題簡單解決.
但這枝,單發真係誇啦啦, 攪得好個連射
真係好玩囉。呢次D短匣真係得,買幾隻
幾隻都無問題.
唔好等套件啦,兩者槍身好似唔同
料,我用舊身改WAOB,最後斷頭收場.
打死都等啦~如果自己買枝新咪中左佢地計?
唔通我果兩枝銅膽唔要放係到咩!?

引用:
原帖由 0050100 於 22-5-2011 02:40 發表
唔使彈我支we open bolt727,講明亂砌.
原槍M16單發實在,問題不成後作力強勁.但auto有點亂來,頻是穩定的但
過於高速,力度不均(有小便彈但沒jam彈)有代改良,短匣連射時有噴.
現暫外管改用條家存之寶前鋼後鋁環保再用 ...
我n年前, 大約95年, 都用支177加KM 出既M4 既前截既配搭~~

引用:
原帖由 rYaN 於 4-6-2011 14:43 發表

打死都等啦~如果自己買枝新咪中左佢地計?
唔通我果兩枝銅膽唔要放係到咩!?
都唔知仲要等幾耐......
等到我想轉會喇....
但係舊槍又唔值錢....

發新話題