發新話題

VFC MP5 GBB 開箱文

引用:
原帖由 sing106 於 1-6-2011 13:25 發表
漏咗,應該响網頁度話比人知無貨,又無得訂,幾時再返貨吖嘛!
佢個網頁由昨日下午到依傢,
個stock status 都係"in stock"

附件

1-6-2011 14:30

請問水貨与行貨有乜分別呢!?

引用:
原帖由 seals 於 1-6-2011 14:40 發表
請問水貨与行貨有乜分別呢!?
水貨,無保養,無WGX提供八折零件。
上次支VFC MK18都好多問題,有保養穩陣D。

水貨又唔係平好多(水好似二千七齊頭,平幾十),
而且GBB,日後實有好多零件要換,WGX有八折,
我見到VFC好多零件/配件/燈等,都係WGx最平,
忍一忍等行貨,無甘煩。

另,WGX有D "VFC"貨/零件特別平,
VFC支1191鎗燈,係街見$56X~$6XX,係WGX買$41X。
M4 GBB零件,都係WGX平D。

引用:
原帖由 ayaka 於 1-6-2011 01:23 發表

我諗有d難道...應該唔閞隻匣事
因為佢宜家係靠個bolt回唔晒
令個sear不能連接trigger
如果RA自行設計到無彈cut氣, 佢實大賺

佢個cut氣結構原來係咁做
無乜胃口…

引用:
原帖由 RCman 於 1-6-2011 12:51 發表

甘佢個reply即係誤導人?
我真係有心買....昨晚去佢又係講同一番話,頭先打去又係同一番話?
可能每間得一支..  佢又玩iphone果D 饑餓營銷..

引用:
原帖由 ayaka 於 1-6-2011 12:45 發表
今朝Set hop-up....異常地麻煩!
要拆開個尾托黎set...而個支好長既六角匙實在太長太幼
十分唔食力....扭起黎十分難感覺到自己扭左幾多

目前只係打左3匣 (計埋係wgz試槍)
上身入面bolt位, chamber位有十分多一 ...
今朝我試打幾發, 看來不用調hop up, 己打到20米至25米.. 還是暫不搞他

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 1-6-2011 15:46 發表

如果RA自行設計到無彈cut氣, 佢實大賺
應該要自家開發改件+彈匣才有可能做到
停止擊發的結構跟ksc m11一樣
舊版m11都十分耐用....不過都係等vfz有spare飛機先玩cut氣穩陣d~

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 1-6-2011 15:54 發表

今朝我試打幾發, 看來不用調hop up, 己打到20米至25米.. 還是暫不搞他
dogjumpjump兄你支mp5咩力水呢?
今朝用機check左半匣...好飄忽
時大力時細力...介乎1.3-1.8j之間

其它槍鋪無保養?
乜wgc有保咩,保d乜?又保幾耐?一年?

引用:
原帖由 ayaka 於 1-6-2011 15:54 發表

應該要自家開發改件+彈匣才有可能做到
停止擊發的結構跟ksc m11一樣
舊版m11都十分耐用....不過都係等vfz有spare飛機先玩cut氣穩陣d~
同意, 佢比多個/賣多個飛機比我, 我就夠膽同佢測試..

如果而家就打壞, 真係唔知幾時先有得玩

引用:
原帖由 seals 於 1-6-2011 15:58 發表
其它槍鋪無保養?
乜wgc有保咩,保d乜?又保幾耐?一年?
唔係保養...應該係售後服務
如果支槍係有先天問題...可以搵佢地搞
好似vfz m4/mk18, pts fpg咁

引用:
原帖由 ayaka 於 1-6-2011 15:57 發表

dogjumpjump兄你支mp5咩力水呢?
今朝用機check左半匣...好飄忽
時大力時細力...介乎1.3-1.8j之間
我無機試, 但可打到廿幾三十米, 觀測過彈道, 直就OK啦.. 不過有時飛上D, 有時飛下D,

可能係氣化不定, 但又可能係我手唔定

不過趕住返工, 無再認真試, 今晚返去先試grouping

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 1-6-2011 16:05 發表

我無機試, 但可打到廿幾三十米, 觀測過彈道, 直就OK啦.. 不過有時飛上D, 有時飛下D,

可能係氣化不定, 但又可能係我手唔定

不過趕住返工, 無再認真試, 今晚返去先試grouping
彈道係幾直的~ 應該係兩點hop膠的效果
希望快d有npas啦...落場可以有善d~

發新話題