發新話題

[Updated-on Page 4 again on 10/07/2012 ]打Game 慳錢有妙法-簡約主意篇

引用:
原帖由 於 23-4-2012 21:54 發表
打cqb 俾你三百流明又如何...
足以令對方視力暫時受影響
不過CQB唔係好少會熄燈玩?

引用:
原帖由 一舊水 於 2012-4-23 21:56 發表

足以令對方視力暫時受影響
不過CQB唔係好少會熄燈玩?
你自己試過先同我講感受啦.

UNDER DEVELOPING

引用:
原帖由 於 23-4-2012 22:00 發表

你自己試過先同我講感受啦.
你想知咩感受?
6K,10K,18K,45k,100K lux既我都有玩

正常燈光下
6K可以有短暫炫光, 被照時中央睇唔到但仍見到環境
16K有持續炫光, 被照近乎失去視線
45K眼睛完全要自動合埋, 會眼痛
100K直頭係太陽

黑暗時, 求其一支都可以令隻眼開唔到

引用:
原帖由 一舊水 於 2012-4-23 22:06 發表

你想知咩感受?
6K,10K,18K,45k,100K lux既我都有玩

正常燈光下
6K可以有短暫炫光, 被照時中央睇唔到但仍見到環境
16K有持續炫光, 被照近乎失去視線
45K眼睛完全要自動合埋, 會眼痛
100K直頭係太陽

黑 ...
我係叫你落場試.

多謝C兄, 買裝備時真係遇到呢類問題, 唔知邊D又廉價又耐用, 護具真係好重要.

引用:
原帖由 gtoray 於 23-4-2012 21:32 發表

黃光膽食電、過熱、易燒,唯一好處應該係穿透煙霧能力較強吧?
對於一般人嚟講真係冇必要了
依家連黃光都有led,爽皮

引用:
原帖由 wonglk 於 26-4-2012 14:00 發表

依家連黃光都有led,爽皮

不過好似唔係好流行?
因為唔夠 led feel ?

引用:
原帖由 gtoray 於 26-4-2012 15:05 發表

不過好似唔係好流行?
因為唔夠 led feel ?
如果真係要計"殘眼"
黃光又無白光咁殘(不過我覺得呢個唔係主因...)

但事實,黃膽係幾好玩丫....唔知點解興唔起

黃光Led唔流行既原因
-D人成日淨係聽lumen flux就唔理其他野, 而黃光膽既lumen flux就較低(因為少左綠光) [主要原因]
-誤解成LED電筒一定係白光, 唔係白光就唔光
-螢光粉劑量要較得準, 較冷白難

色溫對殘眼影響不大, 光度較大影響
暖黃係野外就好用,但係室內,冷白/中白較好,因為綠光比較刺激眼睛,暗D都可以睇得清晨

引用:
原帖由 於 23-4-2012 22:08 發表
我係叫你落場試.
你想約佢一齊落場試姐?
偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 2012-4-27 08:52 發表

你想約佢一齊落場試姐?
NO. 我係新手. 邊夠班走去同高手試野. 人地講到咁PRO. 我都係縮埋一角等高手教路算.

請問呢件vest叫咩名?
有咩廠出過replica?
唔該晒

回覆 42# 的帖子

Mil-force 出 ga~ You can buy it in gun street.

引用:
原帖由 ethanwch 於 27-4-2012 21:54 發表
Mil-force 出 ga~ You can buy it in gun street.
搵日出開去既話留意下先, 呢件都幾好睇
唔該晒ching

好文, 讚

另外, 在下個人比較推薦新手買d放到彈匣同其他雜物既vest, chest rig或者webbing, 承載量會高d
click>

發新話題