發新話題

毒足十年紀念章, 我諗我無得救架喇

毒足十年紀念章, 我諗我無得救架喇

識我既都知, 本人毒左咁多年, 毒到當槍係女咁睇, 但係同依家D一般動漫宅男毒男唔同, 個個貪新忘舊, 一有新番新角色就話萌邊個邊個, 舊果個潮流一過就唔記得晒; 一係就儲到成屋"後宮". 頂, 我話你咁都好意思話你愛邊個, 邊個係你老婆
十年前係佢令我變左個宅男, 十年後我對佢依然一條心, 年代太耐無人畫佢既畫, 我就自己學畫; 潮流興做相關精品, 無人做咁我就自己做!

先畫左幅圖, 考慮要用黎做章唔可以太複雜

send俾淘寶, 俾錢, 就有人幫你搞架喇, 不過膚色無相關針線色, 用番白色算, 仲叫佢整埋魔術貼底

成品, 髮色偏差左, 不過算喇, 都係接受範圍內(其實一開始應該就用淺藍, 不過個人比較喜歡帶小小紫色)
不過做完先發覺, 頂, 唔記得畫多幾條傘骨, 手頭無針線, 用油筆畫住算了

依家我d魔術貼位終於有野貼喇

同場加影中學時期一班ON9仔拎住把遮格劍後創出既一個組織, 當時得個念頭, 十年後既今日加d設計, 將佢既形象實體化

望下望下兩個章, 不禁眼濕濕, 當年ON9仔, 今日好多都做左成功人士, 係得番我仲咁on9, 對佢地黎講, 往事只能回避, 會回味既可能得番我一個

本帖最近評分記錄
  • Kuznetsov 威望 +10 精品文章 28-11-2013 11:32
  • Kuznetsov 金錢 +10 精品文章 28-11-2013 11:32

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 28-11-2013 17:40 發表
在心中
你是懂的
唉, 只嘆光陰似箭
引用:
原帖由 亞爾多 於 28-11-2013 17:51 發表
厲害
(其實見到件衫我諗起魔女之夜...
你唔講都唔覺
引用:
原帖由 gtoray 於 28-11-2013 18:36 發表
將自己既設計做成實物真係有難以言諭嘅滿足感啊
最重要係, 果樣野你係就咁出街有錢都無得買
引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 28-11-2013 18:51 發表
都算係DIY哦,support!

毒之餘真係好欣賞你個份"無得救"

十年前我搞過乜今日我都吾敢認...
往事只能回避呢句野, 我覺得好多時都啱過回味
但係你問我如果可以再返轉頭會唔仲係做番個ON9仔, 我會
人生就算當長命都過左四分一, 或有憾, 但無悔
引用:
原帖由 tango1997 於 28-11-2013 21:10 發表
好正啊 。。。師兄可否pm條淘保link比小弟 。。。thanks
其實呢d整章既店, 你上淘寶打 "定做徽章 臂章" 之類就有大把, 隨便搵幾間, send幅圖過去, 話要整幾大個, 問佢起辦幾錢, 之後每個幾錢, 幾多個起訂之類就得, 俾圖果陣記住問埋幅圖有冇d位/顏色做唔到
我果個d花邊一開始佢話整唔到, 後黎佢用電腦整幅預覽圖覺得OK先唔洗改

多謝咁多位師兄支持先
作品係咪好我唔敢自誇, 不過背後一斷回憶可以帶起各位共明就好

成世流流長, 總有d on9, 懶型, chok樣之類不堪回首既回憶 , 但係最近反而覺得自己好想回味, 果時扮野chok樣, 假得黎好真; 依家返工見人, 真得黎好假
不過人在低位都有個好處, 依家我日日出街返工都一左一右貼住呢兩個章, 冇人會話我衣衫不整
第時出街見到我, 不妨打聲招呼
引用:
原帖由 WAIKO01 於 28-11-2013 23:01 發表
話說,師兄還有畫圖嗎?
畫係有, 不過真係唔多, 返工返學, 學校考試要温, 返工考牌又要温, 心力交瘁, 不過一年最少0係愛人生日畫一賀圖聊表心意
今年見多人結婚, 跟跟潮流

附件

29-11-2013 07:14

引用:
原帖由 亞爾多 於 29-11-2013 01:28 發表
樓主依個post令我諗返起5年半前,我同朋友第一次去動漫節
唔知點解見到塊大banner後好有興趣(原來廣告真係有效)
走去買個兩集小說之後...我就掉坑了
諗起果陣唔知邊度有得賣(之後有同學指點知道最近沙田有間漫 ...
唉, 你呢套都好, 我呢d要揾圖揾精品真係靠自己

發新話題