發新話題

英軍新手指南-完整

英軍新手指南-完整

英軍主要以DPM作為制服迷彩,槍枝則以L85a2作為制式步槍,L96A1
為制式狙擊槍
簡單裝備:

DPM軍服:平平地全新95式$300左右
Bonnie Hat: $180
軍Boot: Mk3 $550~
手套:英軍無配給(圖中係自家嘅)
Gear:
  -Chest Rig $400左右

-95Webbing : $1400左右(個s-10袋係90式,not required)

影後

s10 gas mask : $300~
戴上後,視野和呼吸會受阻,不太建議使用(自命肺活量大的除外)

福島戰爭時期SBS(Special Boat Service)裝束

引用:
原帖由 adrianyahk 於 10-1-2007 19:25 發表
怪怪的....你都係改下佢,廢是俾人插 la...

英軍冇M16A2 ga....
Pathfinder唔係會用M16A2 ga 咩?

引用:
原帖由 fire23wong 於 10-1-2007 19:47 發表
oh thx
英軍新手指南is back:hug:
好brief ga jor,都係要等d師兄歸位放毒先可以去番以前嘅景象

引用:
原帖由 MattF 於 10-1-2007 19:59 發表
用L85 A2,唔係 a1

手套有issue,不過係凍環境用: Arctic Gloves, NI Gloves

95 Webbing 依家開始少用, 因為有issue All-Arms Assault Vest
sorry,打錯左:lol

引用:
原帖由 皇家御貓 於 10-1-2007 21:59 發表
仍需改善bor...不如一人出d料先砌一份好過啦
係ar,d個post根本就係組砌指南

去大丁問下囉,佢標價同賣價唔同,我果陣時去佢到賣緊$580,但係佢收$550

引用:
原帖由 adrianyahk 於 11-1-2007 19:28 發表

睇樣ga可能....我成日入去行兩圈走番出黎..買親嘢多極都係兩舊水內...
我白撞,唔買野添

引用:
原帖由 -=亮=- 於 11-1-2007 21:42 發表

me too~
睇到佢地個樣就唔想買野~
佢地個樣真係咁乞你憎[b3]

d個跟本係一個英佬討論區,以吹水型式寫料談英軍...
如果各位唔介意,我會quote各位提供嘅相片,寶貴嘅資料&心得上第一頁作編輯原貼,供新手參考[:P]

引用:
原帖由 marcooo 於 13-1-2007 15:25 發表

除左製造物料唔同之外 (輕左好多,呢個只係重2.2-2.5磅),內盔設計其本上同以前一樣,只係多左有個 Size 壓左係裡面
係where可以搵到

引用:
原帖由 marcooo 於 13-1-2007 18:06 發表

日不落帝國
香港呢?

發新話題