發新話題

請教這個MOSFET... 感激

請教這個MOSFET... 感激

請問係咪架左呢個MOSFET 就同拎出槍鋪比左改個個電子開關一樣效果 冇咁易燒銅片呢?

感激感激!

咁現家係咪出左D MOSFET係可以唔洗旱接 就咁插落去舊電再插落支槍到就OK?

http://www.wgcshop.com/wgc2008/m ... =&view_choice=c

引用:
原帖由 odaan 於 20-12-2013 12:43 發表

產品既野 , 好多都係噱頭 , 你問我 Fet 好唔好用 , 我就覺得無乜用 , 你都知乜野係汽車 Start , 行到今日都仲係機械式 , 電子式玩下可以 , 但唔可靠
潮濕驚佢自動通電 , 得閒同你玩擊穿

Marui 設計已經很可靠 ...
我真係唔識架... 改都係拎出去比人改 咁姐係唔好加會好d? 但係我本身自己支m4 真係玩過燒左銅片..

可以點樣先會個內阻小d 加長佢既壽命(我唔想打幾次game 就燒一次要去整)

我買左呢套fet

想問有冇師兄用緊? 是咪大陸仔野 諗住拎出去比人裝

我呢套野裝洗唔洗用辣雞呢?

引用:
原帖由 Dave 於 28-12-2013 00:18 發表

坊間流傳話FET 慳電,單發反應快,保護電片,唔用好快燒等,其實有幾多樣是真?
我自己不是專家也答不上,但整片銅片燒真是未見過,自己手上最老果支M4 應該有8 年,
又單又連,膠身換金身,金身換第2 套金身都 ...
但係我支ka m4 買左番黎打左3,4次cqb 1次outdoor 就燒左了...

引用:
原帖由 tango1997 於 28-12-2013 20:02 發表

如果想再襟d既。。。一炮過换埋鋼制單發勾。。。有排玩
獲益不少 謝謝師兄

引用:
原帖由 Dave 於 28-12-2013 12:15 發表

拿真係真心問唔係反問比陷阱你踩,其實燒左之後個樣是點?成片黑哂?
定係扭曲?I MEAN 外觀,因為如果純粹扣雞扣唔郁之槍有萬原因,我是想知果幾片銅片點損毀法
其實我都無見過 因為我係打打下壞左就拎左去整 佢就話係我銅片燒左

引用:
原帖由 tango1997 於 30-12-2013 18:59 發表

你出事嗰次一定係打單發cqb
冇錯 當時真係好賴野 博緊火突然冇野出... SAD

小弟買左呢套MOSFET 想自己試下裝(從未拆過支槍)

但係上網搵教學都係直頭成套齊出黎

只係見D簡單既介紹 唔見詳細D 會唔會係小弟不才搵唔到呢?... D線應該點博?

我裝呢套是咪不用焊錫? 請教下小弟 謝謝

下面既3隻腳應該要點裝?

發新話題