發新話題

[Marui] 第56回 静岡ожみЁъみ 2017 東京сюユ新商品

如果Marui出MP5 GBB頂多咪鋁身....哪有質感?
引用:
原帖由 Dave 於 7-5-2017 22:08 發表

支MP5 如果唔出次世代或者GBB 真是望都廢事
究竟世界上還有神嗎?

不意外,淨係支MP7A1已經玩過一次.....
引用:
原帖由 BLSK 於 11-5-2017 10:56 發表
下次出沙色咁啲GBB等到2046先有
出完一年黑又翻炒沙,唔好呀
究竟世界上還有神嗎?

3秒打哂!?
引用:
原帖由 Dave 於 12-5-2017 12:12 發表
這次發布都算相當期望終結者...

比較可取既係m4 濕米版,比ras 版平 5000 日元,係香港有望 2900 左右買到。算是好平玩。

另外比較有興趣就是 sgr 12 ,當日AA-12拎落場玩係幾好玩的,
但重,連彈箱有5KG,不 ...
究竟世界上還有神嗎?

咁就把X喇.....如果駁火三秒之後冇貨賣,而打咗3秒又唔中,咁堅係唔知點囉!
引用:
原帖由 Dave 於 12-5-2017 17:55 發表

93 RD ,咁支AA-12 係 10 RPS ,1 槍打3 粒= 30 RPS,3 秒打 90 粒,嚴格來說係 3.1 秒
究竟世界上還有神嗎?

如果你響過日本公司做,尢其是一啲大公司做過,你就會明白日本公司每做一個Project,都會由每一級每個部門嚟開會。由開始R&D想開發新Product,畫draft,到交俾課長之類又幾個月;課長交俾部長睇又幾個月....層層請示層層開會......到拍得板冇兩年都要一年半.....開模呢?訂料呢?出Vendor買小零件呢?
日本有生產能力的公司今時不同往日矣......難聽啲講,係因為日本公司文化已經僵化,冇哂靈活性,唔同台灣、韓國、香港、大陸之靈活。如果市場上冇同類產品,而係創新㗎一類科技產品,日本仍屬一流;但只是屬改良性產品,日本就輸得一敗塗地。
引用:
原帖由 gainax 於 13-5-2017 23:34 發表

咁大間廠唔似做唔足產量 如唔夠產量咁唔會一年一支無誠意作品要做多條生產線分薄其它型號產量,唔好話416,XM177個D要開模做新野咁佛心,
整支熱門MK18mod1 淨抄個數cnc條骨都唔做,唔做其實唔緊要,
呢個年代係得 ...
究竟世界上還有神嗎?

再諗一諗,台灣生產氣槍就比較放膽。明知M712、Browning呢類槍都唔會點大賣,賣到人手一支咁有市場,都特登去出;又或者買License去明正言順玩像真、Marking、Detail位,滿足高階消費市場。日本公司點會咁勇吖!因為佢定將氣槍定位為玩具,玩性能同精準就算。而且反正AR長玩長有,而Z system本身成個setting可靠耐用(講打134A咋!打Top Gas爛乜爛物不在考慮之列),咁仲唔搏命出呀!
如果過兩年全世界軍警界全部掉哂啲AR落海,話AR完全唔L得,要轉哂肆壹陸,咁老馬就會諗搞支「香港肆壹陸」嘞!

究竟世界上還有神嗎?

呢啲咪穩陣囉!成街都係GBB AR嗰陣時,日本某公司將市場上已經買都嘅同類產品一定研究過哂,對Z system有信心先咁遲加入戰團啫!喂,日本國內只可以打134A,WE之類㗎GBB響夏天都未必會清到匣,何況日本冬天會落雪?Marui(講M4A1)或者KSC (MP7A1或VZ-61)咪同你一味行短行程或偷輕份Bolt嚟適合番日本法例同本土市場需要囉!唔好唔記得日本刀銃法對日本本土生產玩具槍個初速都係得0.98J。所以,蛇蛇同井井響日本幾乎冇市場,除非換飛機、飛鏢、bolt之類先俾你入口,幾靚幾像真都係閹割過。再加上日本人明知係響度玩玩具,形神俱似唔可以太100%像真就算㗎喇!你估香港同台灣,一味強調大Recoil、研究個驗槍章真槍係刻響左邊定又邊,又或者「鐵木真」不真?
何況GBB響日本本身㗎氣候有少少水土不服,電槍依然有市場,咪搞次世代416好過喇!
其實如果你而家睇日本仔打Game,仍然係以電槍、EBB為大宗㗎時候,你就明點解我哋急,日本仔唔急。
引用:
原帖由 gainax 於 14-5-2017 00:16 發表
既然大廠應該無產量問題, 佢Z系統出左兩三年仲未計劃好出支誠意少少既型號滿足大衆要炒2次冷飯
其實唔止gbb係咁,以前味一樣 咁商場角度實賺錢為主用最低成本最穩陣方法賺最多,但其它廠誠意明顯高幾班越 ...
究竟世界上還有神嗎?

響日本容易訂Marui零件,海外訂就得個桔。咁好明顯就睇到呢間公司係以日本國內優先。
佢唔係KSC,KSC就係睇準海外市場,當年先會搵台灣奕凱幫佢OEM同開多個品牌KWA去搶攻海外市場。
你都知KWA USA係乜,咁你有冇聽過有Western Arms USA又或者Tokyo Marui USA之類㗎機構?
咁如果真係有心發展海外市場,就一早行KSC/ KWA條「事業線」喇!駛乜仲響度賣膠身手槍?你又再留意吓TM除咗賣槍就係做玩具,發展模式係以「玩具公司」去思考,唔似WA/ KSC咁專。
再講白啲,TM每次番貨嚟香港,都係啲舖頭響日本搵買手買,再運番過嚟。好少聽到話佢有代理可以一櫃櫃咁攞貨就知啦。響香港玩槍係有唔少人,但Hardcore玩家又足唔足以多到去Support日本TM去同香港公司合作?
WA/ 豬皮可能係異數,但香港WA/ 豬皮派信徒又多唔多呢?
引用:
原帖由 gainax 於 14-5-2017 08:24 發表
咁味話佢唔考慮外海市場仍固步自封 ,Aeg海外基本無咩人再想買佢細力亞鉛膠身又貴,次世袋自從gbbr興起左其實唔多人玩,外國定港台電槍落場九成aeg。。
老實講,馬記今次成功係因為破格外觀靚(施啦曲)而一灌穩定又準 ...
究竟世界上還有神嗎?

全中!
引用:
原帖由 Eddiem249 於 14-5-2017 12:44 發表
人人都只係靠自己既生活經驗去估野,自己唔玩膠橋槍就等如膠槍一定冇市場;

我地圍内人個個玩Gbbr仲乜出aeg?都冇人買;
究竟世界上還有神嗎?

發新話題