發新話題

如何有效放低一個人?

各位師兄,問個低能問題
其實初戀係指,你第一個真心鐘意既人,定係第一個男/女朋友

不過樓主,都係順其自然啦,我都努力緊去放低一個人

引用:
原帖由 Anonymous 於 2-2-2009 03:56 發表
haha, me(樓主) again...
話就話想努力放低人...但冇搵佢之餘都依然好留意有關佢既事...
好似佢去左邊到玩呀,同左邊個去玩呀咁...
都覺得自己幾冇用下...唔知點解知道佢同其他人出街玩果陣
又覺得佢玩得 ...
我自己同師兄你都係差唔多既情況.......
我都係覺得佢開心就夠,但我都係會同佢一齊去玩
但當佢同其他人玩得好開心既時候就會搞到自己好唔開心.......
搞到我同佢一齊去玩既時候會諗,其實,我唔係度,你會唔會更開心......?
可能我對比師兄你黎講,我係比較自私

手放開-李聖傑

我把自己關起來 只留下一個陽台 每當天黑推開城門 對著夜幕發呆
看著往事 一幕一幕 再次演出你我的愛

我把電視機打開 聽著別人的對白 也許那些故事 可以給我一個交代
你要的愛 我學不來 眼睜睜看情變壞 人怔怔看情感慨

不能給你未來我還你現在 安靜結束也是另一種對待
 當眼淚流下來 傷已超載 分開也是另一種明白

我給你最後的疼愛 是手放開 不要一張雙人床中間隔著一片海
 感情的污點就留給時間慢慢漂白 把愛收進胸前左邊口袋
 最後的疼愛 是手放開 不想用言語拉扯所以選擇不責怪
 感情就像候車月台 有人走 有人來 我的心是一個站牌 寫著等待

我把收音機打開 聽著別人的失敗 哽咽的聲音彷彿訴說著相同悲哀
你的依賴 還在胸懷 我無法輕易推開 我無法隨便走開
感情中專心的人容易被傷害............

引用:
原帖由 Anonymous 於 2-2-2009 23:21 發表

我就係唔想面對果種同佢sms就好多野可以講...但同佢一齊出現起同一場合就同佢聲都唔多粒既氣氛...
所以先會唔想同佢一齊去玩...
試問人邊個會唔自私呢?邊個唔想同自己既對象去玩丫...但如果我都有去既話...佢有 ...
我以前都係咁........但依家就連sms都少左好多

同佢一齊我真係好少同佢講野,可能因為我本身都少野講..........但我真係好想見到佢,只要見到佢我就已經會覺得好開心.........
以前同佢兩個人食飯/去街,唔想兩個人靜曬冇野講既話,我就要自己主動搵野講,真係好攰........好似一次過講曬之後幾個月要同佢講既野咁樣..........
可能,真係兩個人既世界交接既地方太少,可以講既野唔多...........再加上自己唔多識搵話題講......所以就........唉........

依家見到佢既機會越黎越少,可能係一件好事,可以令自己快d放手........

引用:
原帖由 側衛 於 2-2-2009 22:51 發表

我都係
不過我深信一定有一個好過佢
係放開之前真係好難令自己相信會有另一個更好既.....

引用:
原帖由 Anonymous 於 8-2-2009 21:34 發表
回來了...
出奇地冇好似以前咁冇野講...有講有笑嘻嘻哈哈...仲有一定次數既拍打...
最後因為同路既關系仲同左佢一齊走...其間都有野講到冇dead過air...
都係第一次同佢之間有D咁既情況出現...
證明師兄你已經有少少放開左
因為我之前都講過,我都係好少野講
我朋友就同我講,你不如唔好當佢係一個你鐘意既人,只係朋友
因為係朋友既話,你既避諱少好多,多好多野可以同佢講

回復 77# 的帖子

師兄你依然中毒嚴重

回復 85# 的帖子

師兄你依家既情況係放左手,但未放得開..........
(姐係同我一樣.......)
既然依家佢對師兄你冇咩野,去玩又會叫埋你
咁不如試下繼續做朋友丫,最少都仲有機會見到佢丫
咁你都會覺得開心丫

我決定左收手架啦.........
各位師兄同樓主,如果真係想放手既,就祝你地可以盡快放低啦........

回復 98# 的帖子

我就星期5約出黎講清楚,始終大家都係同樣要行呢步........

同是天涯淪落人
相逢何必曾相識     <~~~咁似用錯既

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-2-2009 23:23 發表

我指係師兄當時點樣切入拆數呢個topic...
問左你咁多唔好意思...不過都只係想吸收多d前人經驗...如果唔係我驚到時真係口窒窒乜都講d唔講d...
唔知係唔係我蠢,我覺得,只要開左個頭,唔係見面第一句就講數既話
你幾時講咩情況講都ok

不過好明顯我講既野冇咩參考價值,所以可以唔洗理我

回復 106# 的帖子

咁可以講左:其實有件事我想講好耐架啦.
之後先講師兄你嗰句:其實我都鍾意左妳一段時間...但係...
咁都得既姐~~~~ 我覺得

不過我依家都淆緊低
如果聽日我真係有講清楚既,我再番黎報告

對唔住,我冇用..........
最後都冇講到,只係同佢好好咁過左一日

引用:
原帖由 側衛 於 7-4-2009 13:23 發表

禁啊
如果你無講少左野

你醒下啦
你死心啦
找另一個啦  
呢d樓主應該同自己講左好耐oke" />
個重點應該係個title度-如何有效放低一個人

依家我只係想講,點解樓主你要同我既經歷咁似,差唔多你經歷既野,我都經歷過(除左ex bf呢part)
見到師兄又再回覆呢個post,心中久違既悸動又再次出現.........

引用:
原帖由 Anonymous 於 30-4-2009 23:18 發表

衷心感謝側衛師兄同埋另一位anjhl師兄留意左呢個post咁耐...
多謝你起呢個時候送左呢首歌俾我...
希望我可以過幾日就冇野啦...
(好在遲幾日有game打應該可以抒發下...)
只係唔知幾時先可以遇上一個好似佢咁既 ...
祝師兄可以盡快重新振作
同時祝我自己盡快放低

回復 123# 的帖子

同意,加油

發新話題