30 12
發新話題

流動workshop!

引用:
原帖由 louisli 於 5-9-2013 12:54 發表
雪糕,熟食要拿牌,係賣都薯片算啦
流動小販。。。同流動維修。。。係兩樣野

即係我咁稔。。。。一架車係街邊壞左(風隔或油隔塞晒)。。。call人泥整。。。换油隔。。。即場比錢。。。係條街交易比錢。。。算唔算小販呢?

引用:
原帖由 Dave 於 6-9-2013 11:35 發表

成敗論英雄,
一個人做膠野,而成功了,叫眼光毒到,失敗了,叫做掟錢落海

一個人明知不可為而為之,成功了,叫勇敢,失敗了,叫抵 Q 死

不計嬴,先計輸,暫時睇成本係時間,貨VAN ,油錢。

老實講蝕又 ...
停車熄匙。。。開風扇反而用油小。。。工具用直流電。。。掉兩舊貨車水電可以解決照明,風扇,用具等問題。。。反而要貨車每年驗車既費用

引用:
原帖由 rho837 於 6-9-2013 11:13 發表

The bigger that better!

個女助手!
對燈大啲
件V底啲
條裙短啲
條底T啲
個鑼庭啲

開工時你小DD就精神 ...
我唔會造
。。。。我比個既念出泥睇吓有無師兄做姐

引用:
原帖由 loveless 於 6-9-2013 12:10 發表
忽然諗起一樣野
有次有個朋友既仔, 見到我枱底收埋左碌M4.
佢好興奮, 叫我攞比佢睇
跟住開始教我
話我支紅點裝得太貼槍身
話我將棍仔裝得太後
然後當然係示範Magpul o個套揸法俾我睇
佢應該 ...
嗨!。。。。教阿爺調sight 。。。佢真係唔知訂

血壓藥?。。。我唔洗了。。。。恐怕未到聖誕。。。經已吐血身亡

引用:
原帖由 ivan0819 於 6-9-2013 15:24 發表
我係講你夜晚收工果時架車放去邊...唔係日間, 日間開緊工當然冇問題啦
露天有看更停車場

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 6-9-2013 19:03 發表
野外露出

你架車實裝反光玻璃
好似唔得。。。。要有70%透明度。。。除運書柱長許可

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 6-9-2013 20:06 發表
我指車箱裝反光玻璃
更加唔明。。。。你想租比學生情侶。。。乜乜牙。。。!

引用:
原帖由 小鬼182 於 6-9-2013 21:57 發表

唔算小販,不過都係犯法會收告票,因為有條法例叫“街修“(就維修汽車而言……)~~
咁㚙車死火。。。搭過江龍開走。。。。水箱漏水要加水咪犯晒法

引用:
原帖由 alvin155 於 6-9-2013 22:17 發表

yes,becoz U need check y'r car before drive
石仔打穿水箱。。。。我控制唔到
打藍磨故障。。。。我亦控制唔到

引用:
原帖由 小鬼182 於 7-9-2013 01:57 發表

部車係街度壞咗,最正確做法係叫車房拖走佢,返車房維修………不過咁,法律都不外乎人情,搭下過江龍,加下水箱水都唔會話好大問題;但如果你開晒壇擺晒架生係度換打南磨,cam帶水泵,三帶等等……就好難講啦……… ...
整車犯法。。。。我覺條例只係針對油污。。。因為n年前真係好多好多好多車主。。。去油站買桶偈油。。。捐落車底。。。鬆開粒塞通街放舊油。。。自以為有良心嗰D就揾個兜係底装住。。。最後刀係倒晒落個街邊雨水渠。。。流出大海。。。條例就係咁泥

貨van。。。。打開尾門係街造生意。。。我見過既有:衣服、鞋、手袋、寵物、零食、水果。。。。而最經典既莫過於“馬路啦叭人“。。。有無兄弟記得?

引用:
原帖由 landy 於 8-9-2013 10:00 發表
有冇考慮過收費呢?
我已經想搵流動槍匠幫我整槍了。
我自己建議正常收費

遇路障如實解釋。。。應該無事。。。有底單有零件。。成車膠珠。。。可以做乜?

引用:
原帖由 geoprotex 於 9-9-2013 16:50 發表

流動武器庫
流動炮台

下個禮拜一。。。開張

附件

17-9-2013 12:23

30 12
發新話題