發新話題

星期日會去打人生第一場WARGAME(完滿結束)

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 27-8-2008 22:09 發表
約左好耐,終於約成班FD組個團黎玩,好期待!
我地會在元朗訓x營打,各位師兄有冇溫馨提示可以比我地呀?THANK YOU
咦??!!去訓練營 ?? 邊個係 host ??
我買雪條入去~~

引用:
原帖由 101653 於 28-8-2008 00:01 發表
我覺得幾好wo....
咁第一次打既新仔....係咪應該聽下d槍點應用 / 有咩規則呢??
佢解釋我覺得係正常....
唔通你一入到去就開波....大家唔停火....冇人識嗌死....個個打哂彈就除mask先行番出黎??
保障參與者既 ...
真係慘 , 講得詳細就嫌你煩
無講 , 有事就賴你無講
有 D 打左兩三次扮大哥都算 , 一落場又做錯比人睇 , 打死左即場係戰區除 Mask 都夠膽死既
話佢 , 佢又唔衰得 , 係要兜篤
點服侍 , 都總有挑剔

我有做帶隊 , 好彩凈係帶熟人
如果唔係就真係考起

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 28-8-2008 01:36 發表
其實佢地係某一兩位比較長氣
有時自己講故多過解釋
....但係你上個 post 只係話 "叫呀 sir 唔好甘多嗲"
我第一個感覺係 , 我唔同得你講野
一講 ..... 你就會叫我 "唔好甘多嗲"

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 28-8-2008 16:27 發表

訓練營去左3次
3次都有新手
3次都係果兩位「呀sir」
我唔知係唔係仲有其他

不過除左講故之後
最記得有一次..........
戰壕區
sir a :喂喂喂 果個新仔 前面有人呀 仲行前去(指住其中一位玩家)
sir b  ...
甘我覺得你果團有新手 , 煩 D 就一定架喇
因為如果老手團 , 大多都係報埋人數食飯 , OK 就出發

所以如果嫌新手團慢 , 我絕對建議你打老手團

上次有一班早場第一場打車場 , 10:30 到 , 11:15 前已經出發
關鍵係佢地聽講 , 無駁咀 , 準備充足

因為新手團 , 我地要係後台預備
後備槍 , 後備電 , 貯物櫃 , 呢個換下衫 , 果個換下甲 , 垃垃雜雜 ..... 要預備好先出發
導師吹兩咀 , 有時係要比另一位準備
至於講既內容岩唔岩聽 , 就見仁見智喇

當然 , 我唔係一味幫晒邊個
戰區發生既事就係問題
呢樣野就要講

不過教育新人時
一黎就 "叫呀 sir 唔好甘多嗲" , 未免對一眾導師有失尊重

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 29-8-2008 00:46 發表
單兄在訓X營做嫁咩??

我自已組團所以冇出post呀

原來有咁多野要知.....但係聽佢講解可唔可以快少少... 開槍唔駛教掛......

打算今次玩完先諗下買唔買裝備玩落去,要投資先求知嘛
下次去既時候 PM 我~~等我黎

引用:
原帖由 101653 於 29-8-2008 21:26 發表
ps.單兄....我下次入黎玩pm你得ma??我打訓覺營咁耐都未見過你....
最好早一兩星期 PM 我 , 等我預備下~~

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 31-8-2008 20:10 發表
多謝奧單哥熱情ge招待 有機會再跟你學下野~

其他的設施都好好
不過個更衣室大d就好....

p.s今日有幾個fd話帶隊果個姐姐好似吳雨霏
其實今日既天氣 , 打到甘算係甘架喇
臨尾先得閒帶一個潛

今日既天氣 , 帶唔夠水暈都似

打 Game 想贏 , 非一朝半夕學到
少 D 猜疑 , 少 D 吹水 , 少 D 亂射
多 D 溝通 , 多 D 實習 , 多 D 乃野
講半日唔夠玩半日實際
講兩句 , 試兩場 , 諗兩諗

自然有得著

更衣室方面 , 之後可能會改位 , 至於有無增大 ....
之後先知~~

其實唔關我事~~多謝場主啦~~

相片聽日 PM 你~

p.s. "吳雨霏"姐姐 應該會好開心~~

回復 44# 的帖子

相已有 , 不過得 20 張

post 出黎定 PM  ??

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 1-9-2008 22:47 發表
post出黎都得
不過會唔會質素差左?

發新話題