發新話題

Ra Sniper Kit For KC-02

我都入手了!
師兄上述問題太部份都可以DIY解決!
其中鏡橋問題,因為RA出個鏡橋無弧度!所以要鑽走!用3分鑽咀已可解決!
hop up台灣友站曾經有教用水喉膠布,但試過會將hop up皮包得太緊!啜住個推彈咀,唔識bolw back!
我就用廢棄既普通hop up剪少少出黎放係面,加高個接觸面!效果可以接受!
我用top gas,最高出力同我支VSR 555 100sp 彈弓一樣,牛牛0.3都係1.4-1.5
仲有一個問題就係佢個位太低!槍身同槍拆低左5mm!師兄張相都有呢個問題!
我個人接受唔到有兩隻角凸左出黎,影響成支槍外觀
所以我放左個膠圈係尾位螺絲到!等佢同支槍身平衡返

附件

18-4-2011 23:07

仲有想問下有無得改善下2邊左右飄的情況呢?
有時就好直,有時就好飄.....真係好飄忽下

我都係想要無坑......無奈地買左有坑
但佢無平比我囉

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 19-4-2011 05:01 發表

先試試用比較重既豆 0.3以上
已用牛牛 0.3,我諗要試下再重d先得
又要入貨喇

已加墊片,聽日落左試試!

效果一般…無預期咁理想
今日落場試,都係控制唔到粒彈!上下左右飄得好緊要!
完全唔明點解管仲衰過原裝!
之後返去拆開睇!發覺內管同原裝係一樣,有兩節…
但係佢非常鬆,完全唔平衡!試過用水膠布都定唔到位!郁得好緊要!
飄得咁緊要可能係呢個原因!

引用:
原帖由 happyseals 於 23-4-2011 03:10 發表

師兄你打既Target 一般有幾遠呢?
我果支打Outdoor微風用0.2g珠
45-50m打人基本上槍槍都中
原裝
原裝當然無事!我講緊係用左RA sniper kit套野!

之前有師兄講過,話目測好直!
但落鏡之後就見到彈導好飄!
我開頭唔信,依家信晒,出事啦........
小弟真係唔知點解會咁大差距!我能力有限!補救唔到

會唔會有條603長管岩用?
好似話KJ M4管好岩用........
唔知有無師兄有KJ M4管可作對比?

其實加長管好易抽得出!大力少少加快少少抽條601就可以了!
我諗要佢準,仲要加定管!但市面上無一個岩囉

我知師兄你講邊套,果套野都唔平!
咁加法好似有點兒妹仔大過主人婆

引用:
原帖由 狙神 於 26-4-2011 21:28 發表

管唔係大問題,我已解決(當然有長管我必換,380太短了),問題係HOPUP先係最大問題,HOPUP又唔夠勁,又林,打0.3或以上根本唔得
個人覺得唔只係管既問題!個hopup係頂唔順你打咁0.3以上....
問過RA又話太多野出緊唔會出hopup!自己改裝又材料所限

真係好唔明點解差咁遠
由於大受打擊!放棄以上問題,尋晚羅有痕 走去搞個blow去降JJ
結果由top gas JJ.08去到0.89j
我用緊牛牛 0.3彈,會唔會有點低呢

都係果句啦.............有排等

引用:
原帖由 狙神 於 30-4-2011 14:08 發表

我已解決哂所有問題了XD
HOPUP唔夠,我加了野上去,而家HOPUP足夠打0.43,只係火力未夠
管既問題,我用WE0.3,直線約40M左冇問題,不過之後就飛天了,但都要等待實戰試驗
請問師兄是否依然用緊佢兩節管?打0.43大約幾大力?
仲有想問下用緊WE 0.3是否比賽彈?如果40M絕對夠實戰用啦!飛天的話落小幾格咁可能會下跌返!

發新話題