22 12
發新話題

[WE] 真心請教 - WE Scar Open Bolt (成鎗)

咦, 睇黎入得過, 遲下入番套裝落支銅芯SCAR度先...希望唔好再碎彈, 我把野加陣成把散彈槍咁...
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 小鄺 於 11-2-2011 05:22 發表
岩岩上紅色跑車個網睇
就出鋼bolt
應該重好多? 咁搞法尾托塊板咪仲快碎....
縮縮北行鳥 =口=

聽對岸既人好似話hurric@ne果堆eotech可以頂得住...不過都係"聽番黎"
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 rYaN 於 11-2-2011 11:00 發表

先x隔離果間...賣緊3xx bk色果枝,不過講明先...要汁先裝到上scar
果間同我講話佢支COPY既MINI AIMPOINT頂得住GBB...
有冇人試過
引用:
原帖由 rYaN 於 11-2-2011 11:05 發表

553因為係用快拆mount...個夾骨果到做長左..要磨走dd佢先夾到..
552我唔清楚果到有冇
552我試過裝, 個位OK的
順手想問下師兄...你把SCAR D RAIL有冇闊左少少...?
我發覺我把SCAR D RAIL好似肥得濟...好多RAIL COVER/就咁套落去既ACCESSORY全部唔入得...

縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 rYaN 於 11-2-2011 11:39 發表

我果d冇野wor..
唔通呢D野都要撞手神...之前買個電筒MOUNT又裝唔入, 隻GRIP又裝唔入, COVER都裝唔入...
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 rYaN 於 11-2-2011 11:43 發表

不過你睇真d...你d件係唔係真數先?
我覺得枝scar d骨既數好汁wor...落真數野好實正既wor
玩具咋
唔通D野要買真品...
縮縮北行鳥 =口=

說回來, 有冇人收到風遲下SCAR H出, 會唔會出比SCAR L用既CONVERSION KIT? 總覺得SCAR H隻匣型好多...
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 rYaN 於 11-2-2011 12:24 發表

size唔同既...要成枝買過既...
你諗下...m4可唔可以換套kit就係sr25....
真係唔鬼知, 佢次次賣親廣告都淨係拎個下身出黎, 搞到好似可以就咁隊入去就用得咁
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 seamoncheng 於 11-2-2011 12:34 發表

我仲等緊M4 OPEN BOLT KIT呀
我都係...初初以為除左冇左銅芯就冇咩分別就唔換, 反正我唔介意佢個銅心
加陣又話hop up有改良, 後座力又大左...真係丫...
縮縮北行鳥 =口=

間野應該出埋個鋼制底版嘛
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 370HSSV 於 26-2-2011 14:28 發表
steel bolt個blowback真係痴鬼線
試槍哥哥開第一槍既時候似乎無心理準備比佢嚇左一跳
but anyway 爆尾板既問題都仲係未解決
用鋼bolt我怕打一匣就
但係換左又好爽喎  
真係教人難以選擇啊
所以佢間野好似整緊鋼尾板
(上一頁有師兄提及過)
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 f22a 於 28-3-2011 15:21 發表
師兄有沒有好建議呢?
小弟昨天才入手一支OB的沙色Scar
聲爆與後座感覺都不錯
只在家打空槍故未有出速數據
現正努力學習如何能延長此槍的壽命
希望師兄們不吝賜教
謝謝
其實支槍我就覺得冇咩野...
反而係D匣...漏氣漏不完...
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 f22a 於 28-3-2011 15:54 發表

對,從香港到台灣的論壇的前輩對此彈匣都有相同的評價
這也是小弟遲遲沒勇氣入手此廠牌的產品原因
小弟現有的井井配Prx-Win匣、KSZ配原廠匣、豬HK配原廠匣皆無彈匣漏氣的煩惱
彈匣留點氣可放幾星期也不漏
玩 ...
我有三隻vve既m4夾, 整完漏, 整完漏, 整完都仲係漏= =
結果我開左隻夾搵氣密膠封鬼住晒d空隙, 都係漏...

可惜除左vf屎有打算出下其他gbbr/gbb smg...其他廠都仲係不停出m4...
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 rYaN 於 28-3-2011 15:57 發表

封左爭口膠..都唔知幾耐冇漏過氣囉
其實係要封邊度既姐ryan師兄, 教下我啦
我跟住上網睇果d教學都冇用
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 rYaN 於 28-3-2011 16:13 發表

拆開個匣玉,同埋入氣咀同嘩佬,要唔要個膠圈係個人選擇啦,我自己就唔要既,之後跟住個原本個膠圈果個曹用爭口膠"GI"上去,,轉彎位要"gi"多少少,
之後就將匣玉合埋,上鏍絲,不過千其唔好上實,
之後"GI"左出黎既爭口膠 ...
謝謝指教, 想問下所指既膠圈係咪指拆開匣玉之後, 勁大條長方型果條橡膠條?
縮縮北行鳥 =口=

22 12
發新話題