發新話題

CA HK33分享文

CA HK33分享文

CA,一間非常神奇ge公司,有人話佢D野垃圾,但係又有人話唔差
槍款多,有幾款甚至只有佢出
回正題,話說小弟不甘計劃好曬G3KA4點做而冇件(HK33 Handguard)
而對HK33又有興趣,係CA做特價時就買左枝
整枝槍除Handguard外都非常紮實,重心位置大概係匣位,握持舒適,外型高貴大方
Handguard非常簿弱,要小心處理
剛才講過槍枝紮實,無錯,成枝都好實,包括後準星、外管、前節、尾托、Hopup座、Handguard固定PIN
前節甚至實到要用charging彈弓幫手要能夠同槍身分離
前節同膠身G3一樣分兩段,不過CA ge G3前節就一體;同朋友研究過有可能馬記當年打算做G3K先會將前節分兩段,而HK33K只係外管縮短,所以就不明究竟......
前準星座同外管係一體,火帽可以可以扭出,無機米上實
而外管比G3幼,表示口徑比G3小,當然玩具就一樣啦
不過Charging Handle彈弓比較細力,而Charging Handle個扣都比較鬆
Charging Handle後定位做錯
Selector行程比真實少,而且轉軸唔對中;但因Selector行程少,操作起上來又幾方便,唔知係咪有心
下身同G3比,同後托只有一塊膠頂住,開左1/4圓比PIN過,因此塊膠要小心看待,如有差池下身就無法裝實槍身
已證實能裝SG1腳架,不過有可能要執執
Hopup係類似M4,不過又有D分別,總括就係自家數
因為插匣口前方冇野卡實隻匣,而上彈匣改係匣中間,插匣好難插得實,每次最好拍兩下再試下實唔實
CA有出兩款匣,一款係彷25飛一款係彷30飛,不過對比之下30飛好係比較短...
因為小前換快插PIN要修整過下身,以小弟整膠ge經驗,下身所用ge膠比ABS膠及耐熱少許,而氣味亦有分別,所以可能係玻璃纖維或唔同一般電槍所用ge ABS
槍身金屬部件表面處理唔錯
最後附上一張同金弓G3/SG1合照,留意33上ge火帽,你可能有所發現,話唔定對CA改觀
PS:成枝槍包括火帽我只係改大左個插PIN位炸

可惜CA33冇出到40飛長條彈匣
40飛真係靚好多吖

其實小弟覺得CA proline唔錯,不過唔知㸃解咁多人閙
Are You Ready ?!

鬧既應該係SPOT LINE吧?

乜line都鬧
我用ZA 249會比用AnK既人笑

睇泥仲未有人發現隻火帽有咩特別

對比三款G3火帽
對CA態度依然

附件

12-1-2014 21:29

引用:
原帖由 Lolanto 於 12-1-2014 21:29 發表
對比三款G3火帽
對CA態度依然
買佢粒火帽

引用:
原帖由 051039 於 12-1-2014 21:32 發表

買佢粒火帽
張相我岩岩影架

即係已經有係手

引用:
原帖由 Lolanto 於 12-1-2014 23:08 發表

張相我岩岩影架

即係已經有係手
我意思係淨係買佢粒火帽

引用:
原帖由 051039 於 12-1-2014 23:09 發表

我意思係淨係買佢粒火帽
有多啦~仲要買多粒吖

發新話題