發新話題

[Marui] 馬記新GBB系統介紹

引用:
原帖由 no-name 於 4-11-2015 11:59 發表
用唔到真數槍管好唔像真

PS: N 世前明搶在 TBB 教的,好似係
馬記係玩性能, hicap真槍直頭冇, 而家未又係熱門槍, 要像真唔好玩馬記

如果這枝M4性能和準度比MP 7勁一個檔次,真係會買枝來玩∼

引用:
原帖由 channet 於 4-11-2015 13:28 發表

馬記係玩性能, hicap真槍直頭冇, 而家未又係熱門槍, 要像真唔好玩馬記
同hi-cap完全一樣Marking 的真槍當然無,
但基本上馬記hi-capa就係抄STI/SVI的槍款
同WA的hicap一樣...根本就係 SVI Infinity 同 STI 2011系列改個marking出黎的
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

總之各取所需啦,市面上咁多「像真」槍,何必要幫MARUI 扣帽子,MARUI 擺明玩具,
睇牌面都似乎唔可以直上真件,不過當年前輩們真件照上MARUI AEG ,DIY 就好,無話唔得既,煩D 姐。
舊事重提,支槍出左購入之後,應該會搵機會去射擊場做個簡單打靶測試,搵定支MARUI 次世代,GHK G5,GP M4 ,WE P90 等等去做對手,
大家都原裝料原裝槍,是龍是虫一試便知唔好又話抹黑了,話唔定MARUI 次世代最廢呢... hehe
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 4-11-2015 10:21 發表
有屎以來最唔像真既m4 gbb 要應市了

11 月 13 日發售,59800 羊 ( ps. 名搶店賣緊 59800 羊的 scar L 是 2800 左右,作一價格參考 )

http://www.tokyo-marui.co.jp/products/gas/machinegun/409

彈匣  ...
嘩咁重既乜唔係铝身咩?

marui 除左像真問題之外, 就係你如果改/超出佢原本設定, 就會有好多問題, 例子M870, 你改用topgas. 個gas tank會脹同漏, 我自己改到1.7J 個氣缸會頂唔順, 所以依支M4如果打topgas多數會出事

引用:
原帖由 channet 於 4-11-2015 15:27 發表
marui 除左像真問題之外, 就係你如果改/超出佢原本設定, 就會有好多問題, 例子M870, 你改用topgas. 個gas tank會脹同漏, 我自己改到1.7J 個氣缸會頂唔順, 所以依支M4如果打topgas多數會出事
如果好似MP7 咁換一隻飛機就長命百歲又準,咁我又覺得可接受WO。
或者簡單D ,原裝134A 包無死,應該都有0.9 J 架

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 189# 的帖子

睇官網隻匣個標價 好似平KSC唔少

不過馬記今次的載彈數居然比KSC仲少

HICAP插PROWIN長匣都有40發啦

引用:
原帖由 happypony 於 4-11-2015 15:17 發表

嘩咁重既乜唔係铝身咩?
應該係鋁身,估計佢係舊Z SYSTEM 重,
一般WA GBB 係幾粒零件,佢就一舊野,可能都+200 ~300 克,
其他地方同一般GBB 大同少異應該冇咩好重。
如果真係3750 .. 唔係講小真係會令實用性打折扣,幾乎是SCAR L + EOTACH 的重量,雖然可以接受但不算是輕的。

引用:
原帖由 Dave 於 4-11-2015 15:35 發表

如果好似MP7 咁換一隻飛機就長命百歲又準,咁我又覺得可接受WO。
或者簡單D ,原裝134A 包無死,應該都有0.9 J 架
唔係呀我隻MP7匣脹左唔記得放走TOP GAS, 同埋換隻白飛機後有D唔EVEN既磨損不過暂無事但我支槍打左6場GAME同後定時得時唔得. 我原裝入TOP GAS都係得1J唔夠,同埋匣凍得好快打兩匣仲出埋水. 反之我個FAN支KWA MP7就冇咁既問題所以我對MARUI D GBB冇乜好感. 重有支M870亦都凍得好快夏天打一陣又出水.

引用:
原帖由 Dave 於 4-11-2015 15:42 發表

應該係鋁身,估計佢係舊Z SYSTEM 重,
一般WA GBB 係幾粒零件,佢就一舊野,可能都+200 ~300 克,
其他地方同一般GBB 大同少異應該冇咩好重。
如果真係3750 .. 唔係講小真係會令實用性打折扣,幾乎是SCAR L + ...
我相信隻匣同KWA有得比.

回覆 205# 的帖子

我個枝mp7 係30度溫度,用0.28g打吉打氣有成1.2J...為何我個枝同你差咁遠ge...

引用:
原帖由 alexmgjai 於 4-11-2015 16:56 發表
我個枝mp7 係30度溫度,用0.28g打吉打氣有成1.2J...為何我個枝同你差咁遠ge...
我換左白飛機都係吉打气先有1.3J咋會唔會係第一水既問題.仲有彈匣FOLLOWER全部匣都斷過用AA膠貼番.但我重申我D MARUI PISTOL 係冇問題除左xdm 同 HK45 前後準星成日移位之外

槍街預定價@**)
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 happypony 於 4-11-2015 16:35 發表

唔係呀我隻MP7匣脹左唔記得放走TOP GAS, 同埋換隻白飛機後有D唔EVEN既磨損不過暂無事但我支槍打左6場GAME同後定時得時唔得. 我原裝入TOP GAS都係得1J唔夠,同埋匣凍得好快打兩匣仲出埋水. 反之我個FAN支KWA ...
師兄你去開果間鋪真係要考慮下再去唔去,MP7 會帳匣壞後定,人人測到1.2J + 你得1J,M870 又頂唔順又出水,所有悲劇都出齊,睇黎師兄真係唔岩玩馬記,肯定比人落左降頭。

發新話題