17 12
發新話題

《福音戰士新劇場版:Q》設定集

《福音戰士新劇場版:Q》設定集

幾時有得睇呀...

腐薰出現...

貓耳頭??

黑色唔錯~ 幾啱佢~

新二號機~

8號機???

零 & 初?? 咁樣既?? 13號?? 中間D number呢?? 初號呢???

由第二集開始我同自己講如果抱住睇舊版既心態去睇既話,最後崩潰果個會係自己…
Fusil d'Assaut de la Manufacture d'Armes de St-Etienne
法軍既象徵~!

引用:
原帖由 RYODLi 於 21-11-2012 00:21 發表
由第二集開始我同自己講如果抱住睇舊版既心態去睇既話,最後崩潰果個會係自己…
差好~~~~ 遠吓喎!

引用:
原帖由 faihk 於 21-11-2012 00:36 發表

差好~~~~ 遠吓喎!
剩係睇到果隻戰艦咁既野已經想吐血…
Fusil d'Assaut de la Manufacture d'Armes de St-Etienne
法軍既象徵~!

EVANGELION 3.0:YOU CAN (NOT) REDO 先行影像 [英文字幕]
http://www.youtube.com/watch?v=NnigpyCYHOc&hd=1

《Q》設定是《破》的 14 年後......
http://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E ... %E7%89%88%EF%BC%9AQ

有fd去左日本睇覺得唔掂wo

引用:
原帖由 廢柴 於 21-11-2012 06:41 發表
有fd去左日本睇覺得唔掂wo
我記得當時入戲院睇第二集…睇完出黎真係媽媽聲…
之後睇多幾次就覺得其實都唔差…
法軍既象徵~!

多左咁多新設定,我覺得幾正   多謝分享
signature oversize

點解明日香盲左既?
之前比比量產機用支乜槍隊盲左?

引用:
原帖由 潛陣水 於 21-11-2012 19:50 發表
點解明日香盲左既?
破未出量產機喎! 可能係4號機比初號機打爆個頭個下/ 咬柱個野做成/ 當時既使徒做成?

引用:
原帖由 RYODLi 於 21-11-2012 07:56 發表

我記得當時入戲院睇第二集…睇完出黎真係媽媽聲…
之後睇多幾次就覺得其實都唔差…
我當佢根本係唔同一套野黎睇, 感覺好好喎~
而且新女都幾可愛~

零號比人食左又有隻九號走番出泥....初號神化左嘛,又比七號封印左,咪整隻N號出泥囉

引用:
原帖由 潛陣水 於 21-11-2012 19:50 發表
點解明日香盲左既?
主要係因為係3號機事件內面 佢身體有好幾個地方 已經受到使徒架污染
之後被當成珍貴樣本保全 沒同男主角講原來明日香未死

17 12
發新話題