21 12
發新話題

新手想買槍,大家有咩好提議

新手想買槍,大家有咩好提議

本人幾鍾意G36K

G36K 除左金弓之外,Umarex 同埋AREAS 都有出
其實係quality 方面同價錢, 零件配套, 改裝,同埋價錢方面

邊一間廠最值得我去買, 我budget 最多去到$1400

請各大大,比D意見
我希望第一支槍,可以打得耐少少,唔想一陣要比人整, 其實整來整去,仲浪費錢

引用:
原帖由 hoperper 於 11/8/2012 12:47 AM 發表
新手想槍,大家有咩好提議
用口定用手

回覆 2# 的帖子

損到雪雪聲

損哂

好味過食雪條

我覺得M4好損D, 個粟米筒圓碌碌拎上手舒服D
U麻rex同ares質料會比金弓好
請善用google
http://www.civiliangunner.com/cg ... id=67170&page=1

咁邊到有得買,我見好多地方都斷貨

金弓啦平平地
買電+充電
1400差唔多

我自已都有把
打11.1
一個字正

其實都有人叫我買金O弓既
不過我怕QC 差,攪到時時要改野,整野

加上金弓無marking, 同埋有師兄話G36K 個尾托其實係G36C 個尾托
而家都好難做

要記住, 依家你係買黎落場, 買既係支槍, 唔係個marking, 有左marking唔會打得勁左, 依家不要太過注重marking先

引用:
原帖由 潛陣水 於 11-8-2012 21:39 發表
要記住, 依家你係買黎落場, 買既係支槍, 唔係個marking, 有左marking唔會打得勁左, 依家不要太過注重marking先
多謝師兄提醒
Marking 只係好睇一點對我來說.
不過其實我只係想買好少少質素O既槍,我想少D打整

我只怕買支槍返來,玩一陣,又要整左整右

有錢O既U記.....冇O既金弓

引用:
原帖由 潛陣水 於 11-8-2012 21:39 發表
玩槍≠打game...

話時話,家陣除左vfz嘅gbb g36 series,
市面上無乜外型+marking似樣d嘅g36...

引用:
原帖由 kin123450 於 11-8-2012 23:09 發表
有錢O既U記.....冇O既金弓
其實我已經出左O黎做野,錢一定有
只係想洗得值

千零蚊,唔難比出O黎

所以先問下大家意見~
我屋企好近E-hobby, 我差唔多可以日日去睇, 但係都唔見有G36K
我心目中O既配置係G36K加低橋,再買紅點鏡
但係如果佢本身係跟3倍鏡,我就唔會再extra 買鏡

回覆 14# 的帖子

U記G36K跟3倍鏡
G36C就得iron sight.

21 12
發新話題