16 12
發新話題

新手換SLIDE...G18C

新手換SLIDE...G18C

我本來有枝原裝一手馬記G18C...
用捅枝氣GE 134A打長短夾都冇問題...

不過我換左PPC 的金屬SLIDE...
1.由於係第一次裝...唔多識安個拋彈勾...

2.幫夾上TOPGAS時總係會有大量雜聲,疑似大量GAS外流,之後打幾發唔夠就冇氣,同BLOWBACK 唔到...(係唔係我買到枝次貨)支野係HOBBY到買...
(擔心自己係咪裝拆個時整到個飛機...)

3.馬記原裝說明有提到...條回膛弓個開口要平行個ABS SLIDE...咁而家洗唔洗理...?

插TOPGAS同134 的手法應該係一樣掛...
我星期5要打GAME 啦...

1.個勾冇記錯係就咁放入去...用個飛機座頂住架咋之後~
2.漏氣聲係入果時有丫, 入完之後仲"時時時"咁丫, 一話入左槍先有?
3.回到膛就唔洗理啦應該
縮縮北行鳥 =口=

1. 換slide好似淨係拆飛機同西炸波, 拆左乜裝返乜, 基本上唔會分解到隻飛機架

2.
叉完氣都SSSSS, 隻匣應該漏氣, 我隻G26匣都會係入氣位漏, 錦漏曬自然無氣, 無氣就打唔起

引用:
原帖由 一舊水 於 9-5-2012 12:44 發表
1. 換slide好似淨係拆飛機同西炸波, 拆左乜裝返乜, 基本上唔會分解到隻飛機架

2.
叉完氣都SSSSS, 隻匣應該漏氣, 我隻G26匣都會係入氣位漏, 錦漏曬自然無氣, 無氣就打唔起
佢可能講緊仿真槍用果個拋彈勾
PGC既金屬SLIDE個勾係獨立部件,但馬記原裝既係同條SLIDE係同一塊膠黎
縮縮北行鳥 =口=

本帖最近評分記錄
  • louisli 威望 -5 icon post 9-5-2012 15:36
  • louisli 金錢 -5 icon post 9-5-2012 15:36

同埋, 回鏜彈弓,只要卡岩位就算架啦
見圖; 我條彈弓都係luen既, 只要條spring guide岩位就得!

附件

9-5-2012 14:35

引用:
原帖由 一舊水 於 9-5-2012 13:41 發表
條link link唔到入黎...好彩click入去睇到...再attach多次...
正係呢粒野...

附件

9-5-2012 14:39

縮縮北行鳥 =口=

或者入氣係我手勢唔好
馬記個勾係一體架
我而家個個勾,安左,我又安唔到飛機座條彈弓...
如果唔裝勾有無影響...

另外換左個滑套,個夾好似有少少鬆...要輕輕 hold住個夾先打得順

申請上訴
我呢邊係睇到圖, 唔知典解人地睇唔到

附件

9-5-2012 21:11

又係樓主您~

1.由於係第一次裝...唔多識安個拋彈勾...

個"仿拋彈勾"唔裝都冇問題

2.幫夾上TOPGAS時總係會有大量雜聲,疑似大量GAS外流,之後打幾發唔夠就冇氣,同BLOWBACK 唔到...(係唔係我買到枝次貨)支野係HOBBY到買...
(擔心自己係咪裝拆個時整到個飛機...)

真係唔明您咩意思,幾時有"大量雜聲"?咩雜聲?
唔好有問題就話次貨至得架.......咁原裝時有冇問題先?
無咪即係您問題~您唔會拆個飛機個喎~係成個飛機座拆出黎
BLOWBACK 唔到可以先試下用手拉,睇下順唔順先

3.馬記原裝說明有提到...條回膛弓個開口要平行個ABS SLIDE...咁而家洗唔洗理...?

您睇到有冇斜?

用新氣係原裝個時都係咁,後來我平放枝氣,加左小小水係枝氣出氣囗下面的凹槽,再輕輕入氣,跟住水底明顯有大量氣泡出現,我先疑惑係唔係枝氣個咀有問題

我過用朋友的topgas不過明顯無咁嘈...
拆飛機我係成個座拆出泥

條彈弓打打下有自己轉左...

入gas漏氣係好正常, 因為唔係密封

入完淨係睇隻匣有無漏就得

如果入氣咀漏氣就上返緊佢

同上,入完隻匣有無漏先?
入完再放氣咪知隻匣有冇氣~

條彈弓打打下有自己轉左?
即係點?影相啦

咁您試左用手拉下滑架未?順唔順?

滑架順,同原裝一樣,
唔係夾漏氣,因為隻氣有香味..無理由過後漏,又聞唔到
彈弓問題我解決左...

咁BLOWBACK唔到係您開槍時一D BLOWBACK都冇?

16 12
發新話題