發新話題

新手買槍...

新手買槍...

我是一個新手...(好明顯係...)
我想買一枝GAS的手槍...
而且要具有全自動射擊模式...
1.市場上是否只有G18/G18C有較多的配件,容易改裝,修理...?
2.假定是G18C...哪一個廠性價比較高...
最緊要唔容易壞,壞左易整...

看不同的網,好像說marui,KSC較好...KSC 又分為日版,台版

AR...小弟的預算是1800左右,槍連3~4個夾

壞左易整一定係Marui , 唔洗諗
但HKD 1,800 買唔得多野
聽其他師兄講一定要換metal slide先可以用Top Gas打Full auto , 如果唔係會爆膠架
換完都可能冇咩剩

咁如果照marui,KSC 的G18C 轉埋金屬SLIDE 要大至幾錢...?...
明明G18 slids是塑膠的說...

marui支g18c加陣1300左右
一隻夾都要兩舊幾, 1800可能買到一槍(連一夾)+兩隻夾
如果打134a氣的話連射大概唔會有咩問題 (用氣壓較高既top gas就要學樓上師兄咁講先換金屬滑架)
引用:
原帖由 Contingency 於 29-4-2012 19:05 發表
咁如果照marui,KSC 的G18C 轉埋金屬SLIDE 要大至幾錢...?...
明明G18 slids是塑膠的說...
四舊左右, 真槍個slide好似係鋼黎
縮縮北行鳥 =口=

如果HKD$ 1800是您ge預算,我建議你買KSC或VFC或WE ge 18C。
另外,我唔知你有無裝備la~我建議你要留番少少錢去諗裝備配套ge問題。
For your reference:
http://www.civiliangunner.com/cg ... &extra=page%3D1

回覆 5# 的帖子

其實1800至少最下限...上限我2500都ok...
we ge g18c,我係台灣網站睇到好多令人唔想買的原因...

裝備配套問我另外再諗...
因為小弟本身讀工程...打算自己買裝備再改...(通風,制冷....等等)
g18c slide 上面的CNC開口...如果有設備,圖紙我大概也可以抄到9成...

洗唔洗真marking?
要就女火金
唔洗就我們 我們牌仲有軍軍軍全力支援

引用:
原帖由 enochtam2 於 29-4-2012 19:17 發表
洗唔洗真marking?
要就女火金
唔洗就我們 我們牌仲有軍軍軍全力支援
marking其實係咪指照門同準星???...

引用:
原帖由 Contingency 於 29-4-2012 19:22 發表

marking其實係咪指照門同準星???...
slide上面"glock austria"呢類logo同刻字, 又或者個frame上面既標誌同刻字
縮縮北行鳥 =口=

哦...我明白了....marking 我本人就冇所謂...
我都係想傾向於KSC OR馬記...主因係想質量有保證...

回覆 6# 的帖子

I mean 你着上身的裝備配套。

師兄您有2500就TM啦長遠計,
KSC,TM我都有用,的確parts及其他周邊野TM多好多,
TM係全膠要用134A,KSC就買返黎打得TOPGAS,
不過宜家買到既都係台版,marking同準就真係......
連射會有D花洒feel........
上面師兄話而定TM $1300
要改最少要買metal slide,
一般有分steel同鋁,
steel貴d重d blowback大力d,
最平唔知,見過400度連外管都有,
要買recoil 彈弓$100,要入真holders換埋下身$2xx
2千2度~

引用:
原帖由 ethanwch 於 29-4-2012 19:46 發表
I mean 你着上身的裝備配套。
多謝CHING提醒...初期除左MASK同網巾之外我會再遲少少先買...

回覆 6# 的帖子

護目鏡請買真品......

引用:
原帖由 Waterter 於 29-4-2012 20:04 發表
護目鏡請買真品......
當然明白,護具的質量一定比其他野重要....
如果我買左都一定要反屋射番一輪先落場...(咁個時我帶咩 )

如果係...真係要用TM...咁邊間平少少....或者有質量保證...?

發新話題