發新話題

[8掛]豬香港告香港玩家?

引用:
原帖由 Dave 於 6-2-2015 09:48 發表

SOS威廉 = MEU1狗11 = KXXX T ( 豬悲悲驚呀 ) =

紅胃冰同志,敬禮!
你重未夠呀,500萬飲食業大老闆,呢啲時候買石油股呀邊隻呀
重要中狗屎運,成個月先賺得果餅幾野呀...

引用:
原帖由 saswilliam 於 6-2-2015 09:54 發表

你重未夠呀,500萬飲食業大老闆,呢啲時候買石油股呀邊隻呀
重要中狗屎運,成個月先賺得果餅幾野呀...
我唔係老闆,我是做蔗霧部的。順帶一題,營業額唔代表毛利,毛利唔代表純利,純利唔完全反映公司健全,例如純利好高不過年終比人走300 萬數一樣福值。

咁岩擲銀仔揀左中海油,放果陣累計升10 % ,狗屎運而已,又夠錢買台灣之光,不過本身想買M4 + 十隻匣,而家買佢國家魯味魯天祿鴨舌做手信

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 6-2-2015 09:59 發表

我唔係老闆,我是做蔗霧部的。順帶一題,營業額唔代表毛利,毛利唔代表純利,純利唔完全反映公司健全,例如純利好高不過年終比人走300 萬數一樣福值。

咁岩擲銀仔揀左中海油,放果陣累計升10 % ,狗屎運而已, ...
食埋啲狗屎哎嗎。有病睇醫生啦,思覺實調咩,一時又話自己開有限公司,一時又話自己唔係老闆,是做蔗霧部的。

附件

6-2-2015 10:12

6-2-2015 10:12

回覆 153# 的帖子

Dave原文 :
唔想同你嘈,叫左版主刪你帖唔知佢聽唔聽

要嘈奉陪,但唔想係呢個POST

再於G 大,佢比人告唔係因為嘈交,
係因為佢講:GHK 將B 級次品賣人

至於我同台仔嘈關你甚麼事呢? 我有哪個POST 是放G 大上台呢?

我知我之前同你嘈到好甘,覺得累的話就唔好再攪多一獲。

我本人份工是好得閒的,。

原始短消息: =123
引用:
原始短消息: =123
點解你咁憎GHK?點解你講野咁偏激?

Dave原文 :
我憎的是吹噓,
更憎的是吹噓之餘大班J 友一齊對住廠家射精。
我玩過執過G5 , PDW,唔識飛但識行識走。
但而家吹到火箭一樣,我就是不爽OK?

另外你可能冇留意,GNP我都係成日踩,
因為我去過GNP ,佢唔係工差問題,而係設計上好多土炮野去吊命,
你見過人波箱同下身唔夾會用粒膠墊頂實先上尾頂螺絲未?
GNP 呢家野做左成十年仲交呢D 垃圾貨出來,唔吊對唔住自己。

至於師兄,我真的唔打算針對你,雖然我認得你個名係同我嘈過,但有時見你寫POST 亦唔會特登聊你。

至於G 兄呢單野我已經比電話佢,有咩事可幫佢手。

我自己都係開有限公司的,細公司500 萬資本,唔及GHK咁大支野,
但做開商業的知道心態,
GHK 如果要告,第一佢要比到證據G 兄無中生有,
但G 兄有卡到PK 的空機版片段,
GHK 要解話點解咁,正常的話就拎另一隻空機版出來,即場裝BARREL 打順佢,
如果做唔到,個利益就龜於G 兄。

同埋成單野GHK一定要告的話,你試想如果支義旗係源於「玩家卡機不順投訴」,簡單來說就係有個蛋散玩唔掂支槍鬧GHK 廠,
GHK 廠就告佢,呢個「起源」對GHK 的商譽損失大定係G 兄吊9 GHK 影響大,
廠家不是傻仔,加上GHK 本身是合作社起家唔止一個PARTNER ,唔似得太子開鋪亂Q 告人亂Q扑秘書攪事,
所以我判斷GHK 告G 兄的可能性有10%
仲未計係香港搵邊個去安排律師。
出張律師信幾舊水一千銀,真係告就唔係咁簡單了。
我年終都總收到1, 2 封律師信,政府信又有又嘜實再唔點點點交文件就法律行動... 嚇鬼啦...
我身痕打比律師叫佢出封信比GHK 都仲得啦ON99 的...

講得幾合理吖……

引用:
原帖由 tokyojoe 於 6-2-2015 10:17 發表
講得幾合理吖……
問題係,佢今次咁做無幫到Gainax解決到問題,反而直接導致佢要寫悔過書,又要低聲下氣求人放過佢,何苦呢?

其實在香港迫人(客人)寫悔過書以經可能犯法!

引用:
原帖由 F_Fillet 於 5-2-2015 16:31 發表

你諗下掛咩絲帶可以通街打人... 定你完全唔知果單野?
唔好拉到政治啦-_-

引用:
原帖由 dickyan28 於 5-2-2015 19:10 發表

綜合而言, 得出結局原來係:
只要唔做佢既消費者, 自然唔怕惹官非啦

本來無一物, 何處惹塵埃?
呢句僤家名語絕對係意味深長
都出律C信告你
原因:唔買我D野

引用:
原帖由 rho837 於 6-2-2015 10:40 發表
其實在香港迫人(客人)寫悔過書以經可能犯法!
我好有興趣8掛下到底點解Gainax會走去寫悔過書
DAVE同Gainax到底咩關係,點解會"幫"得咁熱心

引用:
原帖由 lppl 於 5-2-2015 22:54 發表
點解咁多人一面倒咁撐O固位人兄既?

冇人質疑係佢有問題?

一間廠投資咁多開發產品咁俾你唱, 係事實O既冇話可說, 但係有幾多人真係了解事實真相就話人地間O野店大欺客?

如果D O野真係"佢" 講度咁CHEAP 咁仲有 ...
每一件產品都唔會做到滿足晒全部人o既要求係事實
咁用家反映意見比返產家聽(就算係幾不滿o既反映都好)
都係想產家跟貼佢地o既需求
正面睇姐係比機會你去做大D門生意

但現今居然換黎咁o既下場
簡直過份

引用:
原帖由 F_Fillet 於 6-2-2015 11:01 發表

即係你完全唔知咩事啦. 果單野係某個牌子老細親自做藍屍上街搞事打人, 俾人點晒相
依!?~
我仲以為你講普通藍黃tim
我真係唔知你講果單野喎

引用:
原帖由 saswilliam 於 6-2-2015 10:22 發表

問題係,佢今次咁做無幫到Gainax解決到問題,反而直接導致佢要寫悔過書,又要低聲下氣求人放過佢,何苦呢?
問題係  ,pm 本應是私密信息, 沒打算你會公開,
這是道德問題, 煩請刪除
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

就怕以後台灣各大廠對海外玩家都咁大支野JE...
咁到時想再玩GBB, 只好求香港既廠生性出D好野出黎LA~

發新話題