發新話題

Acog頂gbb問題

引用:
原帖由 gainax 於 7-3-2017 00:49 發表

你啱。。。草錢入珍鏡啦
真野永遠係最好 玩厭都仲有市場價值
可惜我仲未有錢買

回覆 16# 的帖子

講真成萬三一個套a31對我這個窮鬼 又幾金 .....

引用:
原帖由 mouselkm 於 7-3-2017 02:03 發表
講真成萬三一個套a31對我這個窮鬼 又幾金 .....
13000蚊?
唔洗 靚仔一般都係7-8字頭
呢到最平見過5500
仲要係rco

13000買到ecos了

回覆 18# 的帖子

我上醫悲見全新 ta31 m150 1550全包.....

引用:
原帖由 mouselkm 於 7-3-2017 02:23 發表
我上醫悲見全新 ta31 m150 1550全包.....
yup 但事實係香港仲平
最好笑既係 醫悲上而既acog你係買唔到的 如果非美國credit card
買到亦運唔到 所以係香港賣緊既係超值

btw如果退一步唔一定要ta31
國產其實有ta02 copy得唔錯 做晒突字 外觀8-9成似
但防唔防震就唔知了 要有師兄做白老鼠

回覆 20# 的帖子

香港買仲平 願聞其祥儲定錢

引用:
原帖由 mouselkm 於 7-3-2017 02:52 發表
香港買仲平 願聞其祥儲定錢
我都唔知點解...
唯一解釋到既係 ebay上面賣緊既係一手 你係香港買到既係二手
呢d野都算係可遇不可求

仲有一個可能就係美國政府幫你比左d 好多issue既野 你買軍方流出品係平過同一件野但係商品packing
好似issue緊野matech後sight issue包裝around 4 500hkd 商品近1000hkd

回覆 22# 的帖子

哦,原來你指2手,小弟以為有甚麼代理等渠道接民間零售訂單可以有全新..的確就算是2手acog也是可遇不可求的好貨,thanks師兄

引用:
原帖由 來自星星的猩猩 於 7-3-2017 15:08 發表
btw師兄依隻什麼牌子來的
中國生產既瞄具, 好多時係冇牌子, 最好明白行業既運作.
全球有8成光學瞄具由中國生產, 而當中又有超過一半係來自江蘇的南通.
無數企業都在生產, 間間都專做某些組件, 按訂單分級數/質素出貨,
又再有無數企業在裝組, 亦係按訂單去分級數/質素組件.

呢種世界公廠模式, 有太多後門, 往往外觀看起來一模一樣的東西, 內件質素可以完全唔同.

香港有好多真鏡都比美國價平
所以我買d香港唔多人有/直情無既仲好

引用:
原帖由 loveless 於 7-3-2017 16:54 發表

中國生產既瞄具, 好多時係冇牌子, 最好明白行業既運作.
全球有8成光學瞄具由中國生產, 而當中又有超過一半係來自江蘇的南通.
無數企業都在生產, 間間都專做某些組件, 按訂單分級數/質素出貨,
又再有無數企業在 ...
Yup
我post果條link間野叫自己做cnscope
睇個網多數做光學野microscope 果d
同一個款(對比過details)
有見過大陸一d賣copy鏡既網有賣 但睇圖果d質素比較差

如果vector optic果隻4x32同普通copy acog互換到內膽就正
外觀加reticle有8成似真ta31

好耐之前係鴨記見過呢款copy鏡,而家想搵番都唔覺有
唔知頂唔頂到GBB呢
https://www.all4shooters.com/en/ ... d-prismatic-002.jpg

引用:
原帖由 N_G 於 6-3-2017 14:35 發表

成萬蚊支鏡變7百蚊,頂唔到都好合理姐
成萬蚊支鏡預你打1.99蕉架

引用:
原帖由 jn_jona 於 7-3-2017 02:39 發表

yup 但事實係香港仲平
最好笑既係 醫悲上而既acog你係買唔到的 如果非美國credit card
買到亦運唔到 所以係香港賣緊既係超值

btw如果退一步唔一定要ta31
國產其實有ta02 copy得唔錯 做晒突字 外觀8-9成似 ...
TA02 COPY好似都未算常見...我係淘寶都見到有...
不過覺得貴唔敢淘落黎比GBB用住...

發新話題