發新話題

[others] 豬皮新煲

引用:
原帖由 rho837 於 28-4-2017 11:30 發表

以前! 好多人見到呢啲叫唔像真呀!
其實豬皮本身都唔係玩像真好選擇(唔係真數身造型唔係像真火控)加上而家咁多像真系統可以玩夠皮,唔洗限制住想點改都得了

引用:
原帖由 Dave 於 28-4-2017 11:47 發表
呢3 個碌夠踏實,讚一個
gp 最最煩其實係個hop up 要拆前節調 ( 而家新版唔知是否一樣 ),如果改善呢個部份即時加20 分。
D兄是指拆手托調hopup?  其實其他系統除左ksz同kxJ都要拆上下身調都係咁麻煩,反而拆開上下身仲冇咁方便,拆手托仲可以打game即時較到即射得唔需要擰一下hopup就要打開上下身不停重複

引用:
原帖由 gainax 於 28-4-2017 16:12 發表

其實豬皮本身都唔係玩像真好選擇(唔係真數身造型唔係像真火控)加上而家咁多像真系統可以玩夠皮,唔洗限制住想點改都得了
感覺wa,gp系統/數過時了
像真有vfc ghk
唔像真有marui
Wa系統/數依家定位有d古怪

引用:
原帖由 gainax 於 28-4-2017 16:24 發表

D兄是指拆手托調hopup?  其實其他系統除左ksz同kxJ都要拆上下身調都係咁麻煩,反而拆開上下身仲冇咁方便,拆手托仲可以打game即時較到即射得唔需要擰一下hopup就要打開上下身不停重複
我用MOE 前托還好,但亦因為呢個原因唔可以用其他不用星環的骨,例如DD骨。。 裝完唔洗調又係煩 
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 jn_jona 於 28-4-2017 17:25 發表

感覺wa,gp系統/數過時了
像真有vfc ghk
唔像真有marui
Wa系統/數依家定位有d古怪
gp 系統過時我係同意, 佢本身係入門級既野, 所以我覺得如果用1.5-2k, 即係果d wok kit 去體驗wa 系統, 我覺得佢都有存在既價值

但wa 系統, 本來已經好廣泛咁應用

好似vfc, ghk, 咪又係wa 系統既衍生物

再好少少, 井勝, 毒蛇, 都係行wa 系統

至於高級既, 果堆7075, 一樣係wa 系統

所以你要幾玩具, 幾像真一樣可以係wa 系統度搵到

我生得聰明得罪你咩!!!

回覆 18# 的帖子

V記同方仗都係wa系統近親只要fit位用同一隻夾打出黎性能無大分別
而家我都改哂用方仗夾免得通用性麻煩又要唔同系統掉幾次錢買夾
講像真度v記100分,WA真數系統90分,方仗其實只有75分左右因唔係真數身同bolt外觀, hammer, hammer pin位比前兩者有段距離唔夠像真

性能改造潛力就方仗>WA>v記, 睇返系統WA始終平衡性高D又多款仍然有吸引力,
如系統性能計埋馬記,咁其他系統唔大改過都顯得過時唔可以咁計既

引用:
原帖由 gainax 於 28-4-2017 19:04 發表
V記同方仗都係wa系統近親只要fit位用同一隻夾打出黎性能無大分別
而家我都改哂用方仗夾免得通用性麻煩又要唔同系統掉幾次錢買夾
講像真度v記100分,WA真數系統90分,方仗其實只有75分左右因唔係真數身同bol ...
我覺得性能改造潛力方面應該是WA>方仗>v記
signature oversize

回覆 19# 的帖子

咁都冇計了要唔影響外觀就做唔到十分方便設計, 如是用dd骨上實螺絲固定設計就打開上下身較hopup方便D, 或唔怕肉酸直頭開洞係手托下面,我見過真係有人咁做
如好似v記sr25擰導氣管較hopup方便,但到時又到拆裝sethopup不便。。

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 28-4-2017 18:50 發表

gp 系統過時我係同意, 佢本身係入門級既野, 所以我覺得如果用1.5-2k, 即係果d wok kit 去體驗wa 系統, 我覺得佢都有存在既價值

但wa 系統, 本來已經好廣泛咁應用

好似vfc, ghk, 咪又係wa 系統既衍生物

...
豬皮Wok以WA系統中只係勝在平而個身質感唔錯同飛機好用,
不過改上黎其實仲爽快過打順左既方仗,係唔像真但以wok kit先千幾蚊算已經交足功課唔好咁多要求了

WA系統始終範圍太大靚有鍛造/cnc7075壓字可用大量珍件或甚至R鍛胚身。。。唔掂有Amg大陸等等,
同方仗,v記等等主要分別都係撞針組同夾唔同,如是用同一夾咁顯眼分別只有撞針組出氣量了,出氣量影響blowback力度但WA系統其實唔用切氣鎖只要偷短D行程一雞清都爽快,25度已經低邊力未改精密管 但完美方案都係改用大蛇延長出氣撞針組增加後座力
因我見以前舊蛇有出升級計劃,係用返舊WA數下身裝新撞針組所以WA系統有錢就可以完美。。。

引用:
原帖由 gainax 於 28-4-2017 20:47 發表

豬皮Wok以WA系統中只係勝在平而個身質感唔錯同飛機好用,
不過改上黎其實仲爽快過打順左既方仗,係唔像真但以wok kit先千幾蚊算已經交足功課唔好咁多要求了

WA系統始終範圍太大靚有鍛造/cnc7075壓字可用大量 ...
毒蛇延長出氣撞針組要USD$112.00太貴了

回覆 22# 的帖子

錢既問題 ,又真又爽最高境界都係拎返WA系統改 ,日本仔同鬼佬都係咁改
R upper
R鍛胚WA數下身+壓字 或7075cnc+壓字或 鍛造下身
R彈夾扣, 選擇掣, 板機底片,阻推掣,防塵蓋,pin ,尾通等等
基本上外皮除左外管,板機,boltstop,都可以改。。有D走火入魔feel
內構大蛇撞針組,像真hammer,方仗夾, cnc鋼煲豬皮飛機
只限外國,本地唔洗諗咁多

引用:
原帖由 siman2003 於 28-4-2017 20:58 發表

毒蛇延長出氣撞針組要USD$112.00太貴了
呢樣有趣啊
想問邊度搵到呢?

引用:
原帖由 clay82 於 28-4-2017 21:13 發表

呢樣有趣啊
想問邊度搵到呢?
E何B 不過長期無貨

回覆 25# 的帖子

太貴本地又成日冇貨買唔到當初我都冇改了
注意一下蛇個撞針座要係上身入面車兩條坑先合得埋上下身, 同埋唔知新版有冇另外改位
最好有DIY經驗先改

引用:
原帖由 gainax 於 28-4-2017 21:44 發表
太貴本地又成日冇貨買唔到當初我都冇改了
注意一下蛇個撞針座要係上身入面車兩條坑先合得埋上下身, 同埋唔知新版有冇另外改位
最好有DIY經驗先改
那不如換方仗火控就好了唔洗改位不過用唔返ProWin匣

發新話題