發新話題

今日發生的事

我住新翠...都試過一次咁!!

師兄咩位置比人槍擊?? 不過唔會八樓打落地下呱....

宜家多咗呢D死仔.....以為好好玩 / 好形!! -__-"
十歲八歲已經揸支槍四圍射...D亞爸亞媽又唔教......

大家再等下, 我諗好快連槍袋都唔比攞出街!!

引用:
原帖由 golliwog19 於 4-5-2008 20:18 發表
我住新翠...都試過一次咁!!

師兄咩位置比人槍擊?? 不過唔會八樓打落地下呱....

宜家多咗呢D死仔.....以為好好玩 / 好形!! -__-"
十歲八歲已經揸支槍四圍射...D亞爸亞媽又唔教.. ...
一齊上去小佢:x
擔正大旗好好教育佢!

回覆 #17 zeta 的帖子

要啦,搞到玩槍界衰曬~:x

emmm.....要教, 都教佢亞爸亞媽啦!!

引用:
原帖由 hmstalent 於 4-5-2008 20:21 發表
要啦,搞到玩槍界衰曬~:x
引用:
原帖由 golliwog19 於 4-5-2008 20:21 發表
emmm.....要教, 都教佢亞爸亞媽啦!!
考完會考搵日番去
同佢玩調轉角色睇佢係唔係覺得好型? (just kidding)

我試都係用eclipse罐試啦

引用:
原帖由 zeta 於 4-5-2008 20:23 發表

我試都係用eclipse罐試啦
打穿個"易lift"罐??

引用:
原帖由 golliwog19 於 4-5-2008 20:26 發表

打穿個"易lift"罐??
老原famas...
寸半距離都唔穿罐

引用:
原帖由 zeta 於 4-5-2008 20:12 發表

冇"肉"果間
師兄係唔係好'真'個間?
係既話校友bor

講返正題, 久唔久都見到有人'full gear' 係d公屋呀, 屋村個d走廊度影相擺post放上網

引用:
原帖由 mozcardking 於 4-5-2008 20:42 發表

師兄係唔係好'真'個間?
係既話校友bor

講返正題, 久唔久都見到有人'full gear' 係d公屋呀, 屋村個d走廊度影相擺post放上網
我中五離校
未知中六升唔升得番...

真係揚
我連響屋企都唔敢full gear(其實係冇gear可full

嘩...又會咁多校友ga.........
咁多年都冇俾人射過.....
有人跳樓自殺就唔少......

引用:
原帖由 Johnny_Forever 於 4-5-2008 21:46 發表
嘩...又會咁多校友ga.........
咁多年都冇俾人射過.....
有人跳樓自殺就唔少......
我記得果日中三有人自殺
KOO SIR篇工作紙又寫有人自殺.....

本人都住喺新偉樓一樣受神秘槍手射穿玻妮:x
不過已經是前幾年嘅事
我住低座,槍手應該係高座(即我對面射過來)可惜唔知邊戶

幸好我住村屋
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

章: 228 標題: 簡易程序治罪條例 憲報編號: 10 of 2005
條: 4 條文標題: 在公眾地方犯的妨擾罪等 版本日期: 08/07/2005

妨擾罪及雜項罪行

任何人無合法權限或解釋而─

(14) 肆意或疏忽地發射火器,或投擲或發射石塊或其他投射物,或生營火,或投擲或燃放煙花爆竹,以致對任何人造成損害或危險;
(14A) 明知或疏忽地以氣槍發射,而對任何人構成危險或煩擾; (由2000年第14號第31條增補)
(23) 進行任何遊戲或消遣而對居民或路人造成煩擾;或在公眾地方進行任何遊戲或遊蕩,以致在該處造成阻礙或形成喧鬧的集會;

可處罰款$500或監禁3個月。

---------------------------------------

章: 228 標題: 簡易程序治罪條例 憲報編號: 24 of 2005; L.N. 282 of 2006
條: 2 條文標題: 釋義 版本日期: 02/01/2007

(1) 在本條例中,除文意另有所指外─

"氣槍”(air gun) 包括使用一種或多於一種壓縮氣體為推動劑並可發射任何射彈、子彈或投射物,而槍口能量不超過2焦耳的任何槍、長槍或手槍; (由2000年第14號第30條增補)
----------------------------------------

樓主的case, 初步可能巳经夠料開file做........

YOU DON'T NEED DRUGS TO HAVE FUN!! (興 奮 勿 亂 性
濫 藥 會 致 命)

師兄最好報警備案,唔好縱容啲害群之馬.:x :x
hkumpp

發新話題