發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

引用:
原帖由 ayaka 於 14-10-2008 01:18 發表
尚欠ubr

想問問咁多位師兄  
wa m4打topgas最大損耗的地方應該係個bolt carrier, 飛機, hop-up座之類
用topgas下身入面的零件(hammer, sear, hammer lock...)會否好快打柴??
聽見師兄話換左hammer爽好多. ...
打top gas 損毀零件斷"T骨"都係其中之一.
回來打疫苗

請問DELTA的外管是金屬定係膠? and用到PDI出果隻hop up座嗎? thz

any 20rd short mag available yet?

回復 422# 的帖子

岩岩買左delta carbine.....外管係金屬

ps. 成個前節都ok靚, 可以打住先
不過個身真係超rough lo!!!!
隻手指比個拋殼口劏開左成cm
重要利到劏開左都feel唔到痛

求救求救!!! 師兄幫下手
我支delta有d問題.....就係嘔彈
發現係較細hop-up左之後....hop-up膠咬唔死粒彈
比飛機推到前左.....之後開槍就只射到1m
較大hop-up就無晒問題
宜家焗住抄上天ar......有無高手教下我
thx

係咪太多KY走左入hop up 入面ah?

係咪太多KY走左入hop up 入面ah?
人民子弟兵

我試下抺下hop-up座先
唔該你先

負壓 DIY

負壓 DIY
用wa手鎗飛機回位彈弓加一條pin製成,負壓可以解決小便彈的問題,加上用ksc手槍的上彈咀cut出來再植入m4上彈咀,不再怕上彈咀變形上孖彈的問題

附件

18-10-2008 14:42

剛剛完成ball ball 支w@ M4 ( G&D 金身+ 9"5 骨 ) 未加Flashider
組裝時都比呢兩件件考起!
已解決上下金身搖晃 & 9"5 骨連接既問題!

引用:
原帖由 jabberwock624 於 19-10-2008 01:54 發表
剛剛完成ball ball 支w@ M4 ( G&D 金身+ 9"5 骨 ) 未加Flashider
?v=0
?v=0
htt ...
有師兄話GP 個身上鏡歪歪地 , 師兄可唔可以証實下 ? thx
塑膠戰隊

引用:
原帖由 PMX 於 19-10-2008 02:40 發表

有師兄話GP 個身上鏡歪歪地 , 師兄可唔可以証實下 ? thx
都算係平! 唔覺上鏡後歪歪地.
用QD 都0拿得幾實! ( 搖擺過 , 唔覺鬆 ! )
?v=0
?v=0
?v=0

引用:
原帖由 ayaka 於 16-10-2008 19:12 發表
求救求救!!! 師兄幫下手
我支delta有d問題.....就係
發現係較細hop-up左之後....hop-up膠咬唔死粒彈
比飛機推到前左.....之後開槍就只射到1m
較大hop-up就無晒問題
宜家焗住抄上天ar......有無高手教 ...
我地買既時候都有呢過問題.
原因KY走左入hop up 入面ah ( 見到sale用支gun oil向內管噴左一0野 ) 即場嘔彈 !
全場目擊既師兄當時同一表情....

引用:
原帖由 jabberwock624 於 19-10-2008 01:54 發表
?v=0
?v=0
htt ...
請教C兄,你的9.5"骨如何改做才可以fit到鎗身?同時可以直接裝上eotech嗎?我的GP身同條骨有空位同個金身裝唔到Eotech,係歪哂

引用:
原帖由 PMX 於 19-10-2008 02:40 發表

在下的金身不能直接裝上Eotech, 要加野..其他鏡就OK

附件

19-10-2008 21:20

引用:
原帖由 kyuen 於 19-10-2008 21:20 發表

在下的金身不能直接裝上Eotech, 要加野..其他鏡就OK
因為小弟想改m5 , gp 個fn 身真係好吸引 , 不過睇師兄張相 , 睇泥真係有d qc 問題 , 買果陣真係要睇清楚d
塑膠戰隊

發新話題