39 123
發新話題

UMP GBB Brief review

回覆 30# 的帖子

VFZ氣化唔可能會做得勁, 原因係個超高仿真火控阻力大影響
執到清一匣就放過佢, 想清兩匣只會難為佢 ,畢竟gas動力會軟腳,要求做得又真實又打得係唔存在

支槍左十匣左右開始jam 又碎彈,磨左匣既出彈咀,再磨槍上彈位,衣家無jam 了,希望快D出新款valve
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 JBL 於 1-4-2013 23:11 發表
我以經set 到最大bolt back ,仲有連發近距離就好似天女散花甘亂甘四圍標,單發及二連發就又直又遠,
用過三隻唔同既BB彈都係甘,傷心中.......
建議由弱開始SET起,慢慢加至強
加至最大,多餘的氣只會減弱準確度

特別係用左軟彈弓的咁多位師兄,用軟彈弓仲開最大出氣量,係無意思
(緊記果個係出氣量,唔係BLOW BACK,出氣量合適BOLT BACK先可以去到最好,過多的氣BLOW BACK係唔會大的,只會阻礙汽化,如果見成日出白煙,建議收一收出氣量)

引用:
原帖由 JBL 於 6-4-2013 20:57 發表

唔關事嫁!我依家的UMP換回較軟的覆進簧,
飛機的推彈稈用銼仔在下方執科向後角度及執短小小咁多,
灌氣每次不能超過5秒,
等彈匣回温了才射,
用恐龍氣,SRC 0.25珠,
連射一摳到底,又直又遠.......
30發到尾 ...
師兄,除左入氣,條bolt 你用最大的原廠切氣還是用最小切氣?
另外,回鏜彈弓弱個條又弱過龍,頂個膠圈(((張圖係錯,應該頂尾頂彈弓個邊))),好左,不過回鏜彈弓螺絲居然係用鋁制,簡直荒謬, VFX 真係 !

呢支野我SET 到打到冇JAM 運作到就停工, 唔會花時間整 ; 因為仲有其他野要整

附件

8-4-2013 11:02

張圗膠圈放錯位, 應該放尾頂彈弓!!!

8-4-2013 11:02

鋁制回鏜彈弓螺絲, 好"林"

你的日子如何,你的力量也必如何

回覆 38# 的帖子

39 123
發新話題