發新話題

[others] 豬皮新煲

放下人地成品毒先, 唔知有冇師兄買到呢件玩具...

https://opticsdealer.wordpress.c ... a2wam4%ef%bc%8d2nd/

引用:
原帖由 gainax 於 28-4-2017 21:44 發表
太貴本地又成日冇貨買唔到當初我都冇改了
注意一下蛇個撞針座要係上身入面車兩條坑先合得埋上下身, 同埋唔知新版有冇另外改位
最好有DIY經驗先改

類似呢隻?
如果改到落sr
會好正喎

呢到差少少[Imgur]()
signature oversize

回覆 32# 的帖子

Sr16雙邊bolt lock連動改係派身到零件尺吋唔同應該難改
普通個款就改到,

舊式新設計個座同WA樣一樣所以舊蛇當年可以比舊玩家升級新撞針組, 以佢舊版都係WA下身數照道理WA系統應該都裝到可能要少執位, 但唔知要唔要連同hammer同板機組都換埋,
本身我之前有大蛇新版係手諗住試下,但拆唔到個座出黎(超實驚hi花)又散買唔到個座所以冇改落去
如是有大蛇同WA系統既玩家可以試下

回覆 33# 的帖子

呢個下身應該係R品鍛胚做WA數出黎, 所以。。

引用:
原帖由 Dave 於 28-4-2017 18:48 發表

我用MOE 前托還好,但亦因為呢個原因唔可以用其他不用星環的骨,例如DD骨。。 裝完唔洗調又係煩 
可試下用troy 條隆隆骨,底隆對正較hopup個位

三年前自己WA 糸已轉哂用V記bolt, 平靚正……

引用:
原帖由 poloyau 於 30-4-2017 11:01 發表
請問一下需要改位嗎?
signature oversize

回覆 37# 的帖子

豬皮平價系列其實除左平同埋佢D件尺吋夾得幾好,
即是佢條合金煲set同其他廠煲set比,暢順度同密氣都會比較好,
改上黎更順但耐用度方面就無得講, 要用返佢T骨硬膠同圖釘援充設計先較為耐用。。。

引用:
原帖由 poloyau 於 30-4-2017 11:01 發表
v記v3條煲set應該係gbb m4中最抵玩二百幾又新煲頭設計同鋼L角耐用好多, 但佢冇WA切氣坑同真數尺吋用係WA系統到冇切氣功能冇連發要調整好多先打出水準,一般玩家應該唔太識改。。

我就改左Prime MRP個upper落蛇
好好打

附件

1-5-2017 04:06

引用:
原帖由 laiwangkai 於 1-5-2017 04:06 發表
我就改左Prime MRP個upper落蛇
好好打
真數WA系統的好處,基本上除左方仗其他類近系統到改少少甚至唔改都可以互換
師兄用乜煲? 用返WA系統煲係味爽好多

回覆 43# 的帖子

唔係喎,我試過WA老原,GP,Prime,zparts蛇同埋原裝18mm蛇
最爽竟然係zparts

回覆 44# 的帖子

我估係尺吋影響暢順度問題, 改上黎膠飛機會爽好多後坐力又實淨唔會拖泥帶水,
我用過改得最順反而係原裝豬皮煲set, 其次就井記, Z件條煲如係v記膠飛機用方仗夾應該有虛位夾唔實隻飛機要填先fit, 豬皮隻飛機就真係fit哂方仗夾實一實谷啖氣所以。。

發新話題