發新話題

1911好用嗎??

引用:
原帖由 johnmok 於 25-8-2011 15:06 發表

i'm working
醫生話每餐要食一個拳頭咁大的蛋白質

引用:
原帖由 -l- 於 25-8-2011 10:56 發表

巴打真有米
羨慕~
不過我睇吾出你支槍係乜? 係吾係Masada?
照鏡

引用:
原帖由 louisli 於 25-8-2011 17:28 發表

醫生話每餐要食一個拳頭咁大的蛋白質
真定假呀=.= 太多蛋白質會肥嫁bo

太多蛋白質會肥

樓主, 風鏡用回黑色會襯啲囉

唔係澱粉質咩
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 johnmok 於 25-8-2011 18:33 發表

真定假呀=.= 太多蛋白質會肥嫁bo
蛋白質同脂肪兩樣野黎架喎…

太多蛋白質會得到腎者之石

去做健身算!!!廢事食錯野>.<

引用:
原帖由 hung 於 25-8-2011 23:11 發表
樓主, 風鏡用回黑色會襯啲囉
知道^^thx c兄

引用:
原帖由 johnmok 於 26-8-2011 00:14 發表
去做健身算!!!廢事食錯野>.
健身唔食蛋白質健條毛咩

引用:
原帖由 johnmok 於 26-8-2011 00:14 發表
食多幾隻蛋白冇咩大害既
最多d尿黃d 押d

引用:
唔該你先訂好個健身planning,買幾本關於健身知識既書,或者你有信心搵到個良師益友(會keep 著oversee你個prcoess 或是本身上開鐵館既fd)
仲有嫌蛋白質唔夠既你可以食"火合" 蛋,每百克雞蛋含12.7克蛋白質到

仲嫌唔夠咪落去D大隻粉鋪買粉囉……

不過老老實實,你岩岩先開始想話做健身你有必要咁緊張蛋白質做咩?
起步呢個時候你只要注意下飲食(e.g早餐點都食隻白灼(火合)蛋,唔好亂咁食零食、夜晚食一定量既肉、宵夜食都只系食火合 蛋etc)

就算話健身時食既野入蛋白質都有好多野要學、(如健身後快速合成期、一日最多食幾多g 蛋白質多餘就會代謝排走.carbo/protein/fat吸收比例)

你無咁上下決心,做功課、比人少一少就賭氣話去健身房,肯定做唔長

引用:
原帖由 alien 於 26-8-2011 10:33 發表

唔該你先訂好個健身planning,買幾本關於健身知識既書,或者你有信心搵到個良師益友(會keep 著oversee你個prcoess 或是本身上開鐵館既fd)
仲有嫌蛋白質唔夠既你可以食"火合" 蛋,每百克雞蛋含12.7克蛋白質到

...
thx^^但咩係火合蛋

引用:
原帖由 johnmok 於 26-8-2011 10:47 發表

thx^^但咩係火合蛋
白灼

發新話題