發新話題

有無HKAC嘅師兄們入黎

玩制服團體玩到好似你地咁
hea住黎玩,不如唔玩好過
留番d位俾真係有心玩的人
同埋無謂浪費你地既青春
可能你地真係覺得青春唔值錢
阿sir俾order你當佢無到,真係哂X氣!仲要當自己好X型!旁人只係當你係壽頭咋傻仔

贊成但我覺得HKAC就算當初唔想玩慢慢都會enjoy的 還有hkac公開隊係咩中隊? 我見到佢話7月1日面試完要體能測試會測D咩?
唔好意思我係咪太多問題
羽羽羽羽羽羽羽羽羽羽羽羽羽羽羽羽羽羽

tango10的“你會從中學習到成人世界的各種有用經驗” 係100﹪正確
而家d 細路已經好幸福,早幾年公開隊玩真係各種人性醜惡都體驗晒,到你出黎打工受老闆氣都無咁傷!

引用:
原帖由 zerohost 於 15-4-2012 20:17 發表
tango10的“你會從中學習到成人世界的各種有用經驗” 係100﹪正確
而家d 細路已經好幸福,早幾年公開隊玩真係各種人性醜惡都體驗晒,到你出黎打工受老闆氣都無咁傷!
各制服團隊的導師咩人都有, 做"靚"就梗係要忍耐一下啦! 不過我就絶對反對作弄, 欺壓及處罰學員!但係我亦相信早點認識"人性的特質"對他們的將來會有幫助!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 Boniface 於 15-4-2012 01:49 發表
玩制服團體玩到好似你地咁
hea住黎玩,不如唔玩好過
留番d位俾真係有心玩的人
同埋無謂浪費你地既青春
可能你地真係覺得青春唔值錢
阿sir俾order你當佢無到,真係哂X氣!仲要當自己好X型!旁人只係當你係壽頭咋 ...
回歸前係自願參加架! 但回歸後就出現咗什麽校隊, 一生一團隊咁, 可算得是被強制入伍. 但係團隊的訓練方向卻沒有調節! 勉強無幸福!

君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.

以前公開隊,識d朋友都五湖四海,讀名校band5又有,外國番黎又有,唔似校隊咁番學又見,去camp又見.

引用:
原帖由 rx731 於 16-4-2012 00:11 發表

同意!
強行比人拉入去,同比老師捉做十本練習錦,唔反感就假!
身為學生被老師逼做練習都是天經地義!
不過, 身為學生被學校逼去參加軍訓就好無厘頭!

小弟入U GROUP 都係咁,但係比D阿SIR係咁鬧,係堂上面被老師鬧已經冇感覺

我成日都會反問個班兵狂導師, 若果你比人逼你著"現袋褲"跳芭蕾舞你有何感受?

引用:
原帖由 tango10 於 16-4-2012 21:36 發表
我成日都會反問個班兵狂導師, 若果你比人逼你著"現袋褲"跳芭蕾舞你有何感受?
佢地一定會問.....條"現袋褲"係唔係軍品先xdxd

btw,,真係好多小朋友越玩越enjoy!基本上升得cpl果班已經好enjoy了!
但無奈出左個DSE,小朋友升唔到....好多係中4都要走,反得黎都18歲,玩唔到

回覆 57# 的帖子

小弟係自己個邊舍U GROUP 本來就升得1C,CPL,但係因為D IES, 補課搞到上唔到D COURSE,去唔到CAMP,先升唔到

PS.小弟係第2屆DSE

回覆 56# 的帖子

幾年前已不再現袋,講緊03 04年大把靚pt褲執
00 01年仲興烈日當空除上衫操長壽香,諗起都回味

發新話題