發新話題

井勝GBB M4

我反而覺得呢支槍點做都係有缺陷, 因為第一呢支槍本身GE設計大致上本來係FOR真槍, 只係生產者為左出支像真度比例高GE玩具模型槍而將結構改做AIRSOFT,

第二我覺得要睇得就唔打得, 要打得就唔睇得

正正就好似井勝M4 同WE M4 ge分別,

第三就算去到WA又如何? 係打得呀, 改到成皮野一支又打得幾多飛? 又有幾像真?

其實WA FANS話井勝唔打得D字唔像真, 井勝 FANS又一樣會話WA唔係全鋼又SIZE唔像真

要打得就不如買支PTW, 反正都成皮野喇

但係PTW滿足唔到GE係咩?後座力

好喇, 咁一係WE啦有後座力,仲要唔細添,咁WE M4 無GE係咩呀? 一個像真GE系統

咁所以我覺得針係無兩頭利GE...做人唔好太貪心, 得一想二.....
鵰。豹。狸。獅。狒

師兄,  唔知介唔介意講吓你支井勝內部係未全鋼版, 同埋買左幾錢, 唔知係槍店街客價定朋友價呢 ?

一支 行得走得 WA M4唔使成萬咁誇, 小弟支 CQB DELTA 用左 $2600街價 和 $300街價買過 PGC Hop-up, 根住用朋友價買了 GP 金屬身, 一體鋼管, 鋼 BOLT STOP, 鋼 SELECTOR, 鋼MAG. CATCH, 上膛桿, 鋼 HAMMER. 全部加埋大約 $5400.  基金上除左 個 bolt carrier 暫時未 爆未換外, 已經換左大部份 parts.
其他部件如 RAIL, GRIP, 尾通, 準星等, 老實講句, 無論係 WA 定井勝, 小弟都會全部換晒佢, 故不在考慮之列.

就算唔係朋友價, 小弟支 WA 都係大約6k (只講 TOY PARTS, REAL PARTS換幾多就冇意思去講).

究竟買井勝定 WA, 都係自己決定拉.

引用:
原帖由 rrrrrrrickylau 於 3-12-2008 19:34 發表
師兄,  唔知介唔介意講吓你支井勝內部係未全鋼版, 同埋買左幾錢, 唔知係槍店街客價定朋友價呢 ?

一支 行得走得 WA M4唔使成萬咁誇, 小弟支 CQB DELTA 用左 $2600街價 和 $300街價買過 PGC Hop-up, 根住用朋 ...
師兄......我都係用左同你差唔多既價錢買左枝全鋼井星, 你唔用朋友價既話, 仲貴d 添
呢枝m4 係街唔多貨, 上香港online shop 買都係$790 美金.....我都係qqf 都買, 因為全街得佢同埋gws 有過貨
而且, 要睇落唔落得場打, 係睇隻匣, 唔係枝槍

WA 我有!
井勝我玩過!
WE 訂咗!但未有貨!

我個人意見,WE金身都係二仟幾,
夾都係2-3佰,評價又高!
係見到個黃銅胆唔多掂!所以會玩住先!

但當有人出又平又唔漏氣夾WA夾時,
我會再砌一枝WA M4,
唔會考慮井勝!點解?
因為可以自己點砌都得,
你用GP用金品都得
一次換又得!
慢慢換又得!
改款又得!

井勝買番嚟都要執,買嚟做乜啫!

引用:
原帖由 MG-42 於 3-12-2008 23:33 發表

WA同井勝我都有... 雖然枝WA廢左

1.你買條Prime鋼Bolt幾錢?
2.井勝條barrel市面上冇一條造工及佢,加上佢原裝真牙,可換唔同牙adaptor,
3.WA設計都有缺點,因入面有D parts 井勝同WE都省略左(buffer guard果 ...
無所謂啦!各人有各人想法!

師兄請問你用乜氣打井勝?
GREEN GAS 推得郁個BOLT,會唔會好慢?
紅氣個夾又頂唔頂到,無漏氣咩?

引用:
原帖由 路比 於 3-12-2008 10:00 發表
我都係等多d款同等個系統可以做到價錢大眾化又可以落場打o既時候先入市
同意
買番黎又要汁汁汁好煩
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 seals 於 3-12-2008 23:43 發表

無所謂啦!各人有各人想法!

師兄請問你用乜氣打井勝?
GREEN GAS 推得郁個BOLT,會唔會好慢?
紅氣個夾又頂唔頂到,無漏氣咩?
如果有第二間廠出左紅氣匣或者co2 匣, 你又點睇呢???

發新話題