發新話題

[認真] 如果係你, 你會點做?

引用:
原帖由 Boniface 於 10-2-2009 16:37 發表
五十蚊一日
係香港多左d wor
廿蚊搭車,搭去邊呀....
返學放學
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 lahc 於 11-2-2009 20:27 發表
最簡單..日日剩俾車費佢...俾個飯盒佢帶飯返學
日日俾2枝水俾佢返學
另外通知學校任何要錢的事,直接通知家長去俾...如果講明情況,學校係會幫你
噤樣應該無機會接觸到錢

學壞同媾女需要好多資本...
而呢d資本最 ...
如果係我, 我都會好似師兄你咁做~!
奈何佢父母咁錫個仔...又點會咁恨心....
件事都攪到成家人好唔開心,
女友都搵我出氣

女朋友依家噤煩
師兄大方DD就俾佢出一下氣啦~~~~~~~
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 Anonymous 於 12-2-2009 00:04 發表

如果係我, 我都會好似師兄你咁做~!
奈何佢父母咁錫個仔...又點會咁恨心....
件事都攪到成家人好唔開心,
女友都搵我出氣
鍚個仔.咪個飯盒整靚D...
支水咪俾成$20支果D某國礦泉水佢...

錫個仔同推個仔去死係一線之差

樓主的女友住邊頭?要不要給一些有關的家庭服務中心資料給你?

或是樓主女友的弟弟已經浦開,通知下o個頭o的外展社工?
廣 邑 千 家 群 所 羨
萬 鐘 於 我 何 加 焉
志 分 涇 渭 昭 真 偽
立 德 樹 人 續 孔 篇

唔驚衰11

引用:
原帖由 Anonymous 於 14-2-2009 03:41 發表
唔驚衰11
呢d 就係青春
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

姐系咁我小時候都唔系一個乖學生
經濟封鎖一日比50咁唔夠強硬,我個時系開一張單
一日幾多錢,外加10蚊有必要時用咁
仲有cut手提電話轉沖值卡
跟住找個社工傾傾,其實真系好有用

做多D戶外運動,爬山,camping,獨木舟等等呢類既活動
可以令個人想多一點,非常有幫助(呢個都系令我不再壞既一大原動力)

引用:
原帖由 Anonymous 於 14-2-2009 04:58 發表
姐系咁我小時候都唔系一個乖學生
經濟封鎖一日比50咁唔夠強硬,我個時系開一張單
一日幾多錢,外加10蚊有必要時用咁
仲有cut手提電話轉沖值卡
跟住找個社工傾傾,其實真系好有用

做多D戶外運動,爬山,camping,獨木 ...
其實我依家真係愛莫能助,
我同女友問佢細佬o既事佢都鬧我,
而女友同佢呀媽講, 佢呀媽又鬧佢

我有叫佢同我去打wargame嫁... 佢都唔去...

引用:
原帖由 積夫 於 13-2-2009 14:24 發表
樓主的女友住邊頭?要不要給一些有關的家庭服務中心資料給你?

或是樓主女友的弟弟已經浦開,通知下o個頭o的外展社工?
其實佢又唔係咁壞,唔會去浦
拍拖之前真係日日準時放學返屋企,
做完功課就去踢下波咁

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 14-2-2009 03:44 發表

呢d 就係青春
初生之犢

上個星期學校家長日,
老師同佢媽媽講, 話佢個仔平時上堂都無咩野, 幾乖, 但係就同個同學拍緊拖, 問佢知唔知,
佢媽媽就呃老師話有次見個仔拖住個女仔行街, 所以「知知地」
連呀媽都覺得講左會「無面」, 咁試問佢媽媽又點會去問社工同埋老師呢?

其實我到現時為止都唔明個男仔鍾意個女仔d咩,
樣又唔係靚, 家庭背景又唔同,
唯一合理就係為左「性」....

引用:
原帖由 Anonymous 於 15-2-2009 10:43 發表
上個星期學校家長日,
老師同佢媽媽講, 話佢個仔平時上堂都無咩野, 幾乖, 但係就同個同學拍緊拖, 問佢知唔知,
佢媽媽就呃老師話有次見個仔拖住個女仔行街, 所以「知知地」
連呀媽都覺得講左會「無面」, 咁試問佢媽 ...
噤就簡單...師兄俾返1萬幾千...俾佢試下咩叫女
然後叫佢俾心機讀書,搵銀...大個有排玩

引用:
原帖由 Anonymous 於 15-2-2009 10:43 發表
其實我到現時為止都唔明個男仔鍾意個女仔d咩,
樣又唔係靚, 家庭背景又唔同,
唯一合理就係為左「性」....
下??男仔鍾意女仔需要乜理由?
愛,係唔需要理由!

叫佢用套好過啦...

各花入各眼
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

發新話題