25 12
發新話題

[others] ANGRY-槍後坐套件裝後感

ANGRY-槍後坐套件裝後感

少弟原本裝配係我們 OB M4 , 原裝復進桿內加鉛粒加重
因為少弟支M4係銅芯年代開始改裝.
本身升級OB之後就覺得後坐大為改進.

點知今日無野做行過槍街買左set ANGRY-槍後坐套件
裝完第一個反應係
原來youtube D片唔係扮野,E幾百蚊真係低比

不過因為少弟係槍械白痴,就係因為裝E份野幾乎搞壞支槍.
所以有D問題想請教下各位師兄
先講下少弟因為一開始完全唔識裝,以為就甘換落去就得,條Bolt退得太後,搞到卡左無數次Bolt...
又因為我們D料實在太好,搞到條Bolt個氣缸位壓到變左形,就係甘卡死左個飛機,搞到我死磨難磨先用得返.睇怕聼日打完game都係要死死氣買過條RA Bolt.

所以想提一提各路師兄,裝之前要先把原裝果份料同ANGRY-槍份料對好長度,
特別係條復進桿, 係教長度果時係把復進桿SET成同原裝一樣,記住唔好用彈簧長度為準,係以復進桿長度,少弟就係E個位卡左無數次..........
最後少弟都係用返原裝彈簧加原裝果粒膠加ANGRY-槍復進桿
ANGRY-槍果條彈簧短左真係set極都唔識set
最後想講一樣就係,裝左ANGRY-槍之後因為復進桿多左條彈簧,所以用手lock Bolt果時要用力D拉多一兩MM先lock到,手感會有D怪怪地

希望以後如果改件生產商可以好心多印一張說明書OR拍返條片就可以為少弟E D機械白痴免去好多不必要的痛苦
報告完畢

附件

6-5-2012 02:29

是生是死只係幾MM只差

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +10 Nice sharing 6-5-2012 02:50
  • gtoray 金錢 +10 Nice sharing 6-5-2012 02:50

嘩咁我都係俾有經驗人士搞好過啦

唔知WA系統直上會唔會好似樓主咁卡BOLT

復進桿較長過原裝會唔會有問題?

回覆 4# 的帖子

長過原裝會bolt lock唔到,因為會由後面頂住個bolt,令到個bolt退唔到bolt lock位置,但full auto時射頻會快左。師兄可自行取捨。

引用:
原帖由 wilkinswong 於 6/5/2012 04:46 PM 發表
長過原裝會bolt lock唔到,因為會由後面頂住個bolt,令到個bolt退唔到bolt lock位置,但full auto時射頻會快左。師兄可自行取捨。
咁仲好,落場打時可以較長佢,唔洗驚壞bolt lock

其實較長左後座力會唔會細左呢?

較長左仲Chok D

咁就要試下La

你估我拍果段片係做妹? hahhaha.. 如果件野唔得一定唔會推薦啦. 仲一定會話佢唔得添

卡BOLT原因係個setting問題. 只要你sent準個長度後就唔會有問題. 同埋記得落鑼絲膠定位

至於set長定短. 好睇個人. set 長D個blowback會勁D. 不過無得lock bolt. 你可以自行定奪

實戰試驗完成   力度好正 , 搞到我連射瞄唔到囉  , lock bolt都唔係問題 , 不過因為多左條彈弓個bolt lock會唔會快D死就未知 , 到時先算.

不過因為少弟支WE死左扣板無左單發, GEN 1匣會有不能清匣情況出現 , 感覺好似食氣左 , 是真是假就要等少弟搞返個扣板先

引用:
原帖由 sumandy 於 6-5-2012 23:37 發表
你估我拍果段片係做妹? hahhaha.. 如果件野唔得一定唔會推薦啦. 仲一定會話佢唔得添

卡BOLT原因係個setting問題. 只要你sent準個長度後就唔會有問題. 同埋記得落鑼絲膠定位

至於set長定短. 好睇個人. set 長D個 ...
想問ANGRY-槍果條彈弓係唔係無用?

引用:
原帖由 N_G 於 6-5-2012 23:58 發表

想問ANGRY-槍果條彈弓係唔係無用?
唔係

賽後報告 , lock bolt而死

家中試過幾發, 的確係勁, 但上鏜時比較"立", 在家打OK, 落場比我就唔會用佢
你的日子如何,你的力量也必如何

25 12
發新話題