22 12
發新話題

[others] 新手求救..換左鋼Bolt開唔到槍

新手求救..換左鋼Bolt開唔到槍

頭先換左RA Tech 鋼Bolt同鋁飛機Set...一開槍好似唔夠氣咁推唔到彈出,已教過飛標.條Bolt又收到一半.就收唔埋...咁係咩問題.係咪新未磨合好?

TOPGAS/猛將/134A?

用统之氣。。统之氣淺藍色係咪topgas呀?

回覆 2# 的帖子

師兄打到啦.但係bolt lock個陣個飛機停係中間>.<....條bolt就係後面

你支原本係咩廠出?WE?

回覆 5# 的帖子

WA

仲有统之氣唔係好夠力推鋼BOLT的,因為我條INO 2011鋼BOLT一用统之氣就唔夠力,其他TOP GAS就冇E個問題!
建議用番猛將!

引用:
原帖由 Man_Yuen 於 18/5/2012 10:49 PM 發表
WA
我都係WA系統的,可能係隻匣頂住左條BOLT

引用:
原帖由 061084 於 18-5-2012 22:50 發表
仲有统之氣唔係好夠力推鋼BOLT的,因為我條INO 2011鋼BOLT一用统之氣就唔夠力,其他TOP GAS就冇E個問題!
建議用番猛將!
統氣唔係大力過猛將咩

引用:
原帖由 一舊水 於 18/5/2012 10:57 PM 發表

統氣唔係大力過猛將咩
數據睇落係,但實質係一時推到一時推唔到條鋼BOLT....(不是天氣問題)
用番猛將真係穩定好多

回覆 8# 的帖子

條BOLT 冇事lock槍後曬.係個飛機係中間停左.
唔知係咪新裝上去唔夠油,行得唔順呢.我用手拉個飛機都係啜住左好慢咁彈返去

引用:
原帖由 Man_Yuen 於 18/5/2012 11:19 PM 發表
條BOLT 冇事lock槍後曬.係個飛機係中間停左.
唔知係咪新裝上去唔夠油,行得唔順呢.我用手拉個飛機都係啜住左好慢咁彈返去
原來係你冇噴油!

Bolt lock 後.個飛機停係依個位係咪正常呀?

附件

18-5-2012 23:27

引用:
原帖由 Man_Yuen 於 18/5/2012 11:27 PM 發表
Bolt lock 後.個飛機停係依個位係咪正常呀?
我未用過RA Tech ,但一定唔正常!

o ring 位可用濃D既SILICONE OIL,金屬磨擦位先用較水性的silicone oil,磨合好後先用濃D....
磨合時金屬位定期用silicone spay 噴洗一會

22 12
發新話題