發新話題

DIY Kydex Gear

DIY Kydex Gear

又平又好玩
材料: 1.5mm kydex片, cutter, 熱風槍, 手套, 彈匣, 膠紙

短片
http://www.youtube.com/watch?v=wmV2bS7TV8w

附件

22-6-2012 12:42

本帖最近評分記錄

幾正喎

請問熱風槍係風筒定係工業用果D?= =

我都有心想整KYDEX 手槍套..

C HING 個MOLLE 同腰帶位好正, 我都要COPY :P

200度以上個D, 家用吹頭個D唔夠熱

DIY 小王子

ching換匣好快

請問熱風槍大約幾銀?

唔知鴨街有冇.....

引用:
原帖由 raiden666 於 22-6-2012 19:14 發表
請問熱風槍大約幾銀?

唔知鴨街有冇.....
鴨記一定有, 幾銀就唔知...

引用:
原帖由 raiden666 於 22-6-2012 19:14 發表
請問熱風槍大約幾銀?

唔知鴨街有冇.....
鴨記有, 有次去睇野個陣見有人買緊, 但係無留意咩價.  不過我都想入返個~ 作為DIY工具一流~

$190 BLACK & DECKER出品
2個MODE,   OFF>300度>500度
簡單好用

黎多個

附件

22-6-2012 20:38

引用:
原帖由 ayaka 於 22-6-2012 20:31 發表
$190 BLACK & DECKER出品
2個MODE,   OFF>300度>500度
簡單好用
正喎~ 可以去到500~ 請問師兄係唔係去鴨記買嫁?thx

無錯....工業用風筒.....DIY....好幫手
溶type97護弓唔洗再用噴火槍咁冒險......亦排除左用火攻引至既塑膠表面炭化......無明火咁危險
因為遲D要幫十幾枝type97加裝95棍仔(95式棍仔已開始用小弟原版倒模量產)......所以早排買定番泥用.......唔貴又好用......不過刀係要小心用.....佢定住吹出泥既既熱力....足夠點著枝煙仔.....大家當佢係一個無形既危險去處理就得

附件

22-6-2012 20:58

22-6-2012 20:58

引用:
原帖由 faihk 於 22-6-2012 20:45 發表

正喎~ 可以去到500~ 請問師兄係唔係去鴨記買嫁?thx
係呀。都係埋邊個啲鋪頭
行左幾間e隻black n decker最抵玩

回覆 1# 的帖子

請問 kydex片那埵陸?

發新話題