發新話題

有個家人要去坐監三個月,我都係早三日先知,而家唔知點同父母交待

引用:
原帖由 6638 於 12-7-2012 01:43 發表
唔係bb彈槍傷人案下話
唔_好亂估

環遊世界90天 之後上網搵一堆名勝相扮證據

引用:
原帖由 一舊水 於 12-7-2012 12:59 發表
環遊世界90天 之後上網搵一堆名勝相扮證據
唔work

一陣呀姨就同我一切去我家同媽媽講...真係好怕佢受不來..

引用:
原帖由 Anonymous 於 12-7-2012 13:53 發表
一陣呀姨就同我一切去我家同媽媽講...真係好怕佢受不來..
執生啦ching
祝你好運

三個月.....扣暇期......好快坐完! 點都要通知老頭老母啦!

引用:
原帖由 tf141 於 12-7-2012 14:40 發表

執生啦ching
祝你好運
thx bro

引用:
原帖由 rho837 於 12-7-2012 14:50 發表
三個月.....扣暇期......好快坐完! 點都要通知老頭老母啦!
[想增長知識]
點樣可以有假期, 用黎扣刑期定係比你出去行街?
關唔關假釋事?

引用:
原帖由 一舊水 於 12-7-2012 17:24 發表

[想增長知識]
關唔關假釋事?
! 我朋友衰ICAC, 個官判兩年即時執行! 三年前開始坐, 但合共坐左18個用就放人, 我記得佢講過行為良好叫律師申請, 再扣啲暇期......唔洗兩年就放出來.......關唔關假釋事? 要問律師!

媽媽反應比想象中好,正面去想件事,唔該晒咁多位!

引用:
原帖由 一舊水 於 12-7-2012 17:24 發表

[想增長知識]
關唔關假釋事?
好似一個月就無得減刑....之後就可能減3份之1 既刑期
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 Anonymous 於 13-7-2012 00:25 發表
媽媽反應比想象中好,正面去想件事,唔該晒咁多位!
都唔好棹以輕心....抑鬱症既人容易鑽牛角尖, 時間耐左都有可能出問題.
要多d留心.

引用:
原帖由 carl 於 13-7-2012 00:30 發表

都唔好棹以輕心....抑鬱症既人容易鑽牛角尖, 時間耐左都有可能出問題.
要多d留心.
小弟明白的...

叫佢寫名信片影張大頭自拍相, 話去玩3個月 ^^

引用:
原帖由 衰人 於 13-7-2012 00:28 發表

好似一個月就無得減刑....之後就可能減3份之1 既刑期
認左扣三份一(?)
再扣假三份一
咪姐係坐得三份一?
重未計如果有得假釋

發新話題