發新話題

[更新ID list]仲有冇師兄玩World of Tanks?

有無人買左Dicker Max?
想聽下大家點睇呢架野

8.2無中國車啦
話要換另一架十級重坦所以推到8.3

英國車真係咁差咩?
我手頭上就有架Cromwell
起步快、均速快、入彎快、上彈快
查實都好OP下喎
仲有test server我試過百夫長Mk7
美國佬既火炮俯角同大頭
德國佬既準度同更高既穿深
俄國佬既近戰格鬥力
唯一無既就真係裝甲同法國佬上彈器
完全就係妖怪一隻…

引用:
原帖由 oliver1997 於 8-12-2012 19:40 發表
Matilda.....
Hard to play with...
the infantry tank line are full of shxts
especially those Churchills
but Matilda is still fine......

引用:
原帖由 oliver1997 於 8-12-2012 21:12 發表
What you are saying is scary....
I got freaked out@@
stop it before too late
if you really love brit tanks
go and get a cruiser
tier2~5 are still crappy
but after that...OP

引用:
原帖由 carl 於 9-12-2012 03:05 發表

Churchill I killng me....
火力差....機動力差....弱點就係正面中間, 蝦D 低級車仔就ok 同級比較完全冇優勢.
希望上Churchill VII 加rammer 可以好番d...
it's a really bad joke...
u will need around 20000xp to get more 5 damage and 3mm of pen
armor seems thick but NOT ENOUGH
and now u can go... 20km/h...

引用:
原帖由 carl 於 9-12-2012 13:36 發表

太慢真係一個問題...好多時行到上前線已經死左1/3隊人搞到經常要一個打幾個...
對方知churchill 火力差一係成班壓過來, 一係包車..一定冇好收場.
咁church VII真係會玩死你
仲慢過church I

呢個時候又要推廣一下英系果D cruiser
teir6 Cromwell用church I枝VHV
但你機動性高到可以由後面追到全速T-50
上彈只要3.99秒就有一發
完全就係一架存在於另一個時間帶既車
追求速度者必入

引用:
原帖由 Vindicator 於 9-12-2012 14:08 發表

Churchill VII先唔好....
真係火力差.....機動力差.....
Churchill VII有支tier 6炮比tier 5用緊支tier 6炮多5 damage
同級車還可以...打tier 7真係無辦法
唯有打車側,車尾.....

希望可以改改Churchill ...
其實果枝77真係幾搞笑
成萬經開D咁既垃圾
唔係Comet上百夫長一定要經過既我實飛過佢…

引用:
原帖由 carl 於 10-12-2012 01:59 發表

咁攪法....睇來要斬纜.
中型車打法又唔啱我...都係玩番KV 線先.
過左VII就"ok"
不過黑王子打後果D都根本完全唔係重坦

引用:
原帖由 sam524 於 12-12-2012 00:19 發表
http://www.youtube.com/watch?v=fww-wsl_-b8&feature=g-subs-u
新美國車好似可以當法佬咁玩wor
可能我自己無玩開美系中/重坦
我覺得美系AL只有俯角比法系好
裝甲厚果少少根本無分別

引用:
原帖由 sam524 於 13-12-2012 23:19 發表

好想玩中國系
但要等到8.3
http://www.youtube.com/watch?v=13lBBJE87J4
好正
8.2 test server#1果時試過下其中一兩部
中國車特色
pons
1.頭好硬似美系
2.火力比蘇系更強
3.金幣彈超超超超超超超超超超超超~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~超高穿深
4.入彎比蘇系略快
5.果幾架高階輕戰真係好xx,不解釋
cons
1.上彈速度同準度偏低
2.俯角好細,下體基本上收唔埋
偏偏車身構型同蘇系99%相同
複雜地型立刻收皮
3.低階比英法系仲難捱
已經唔係一句高手低手打法對錯可以補足
理由可以自己睇科技樹參透一下…
4.推力不足
5.推力不足,因為好重要所以要講兩次
6.上彈速度同準度偏低,因為亦都好重要所以亦要講兩次
7.唔曉自爆,失敗

引用:
原帖由 Vindicator 於 15-12-2012 10:29 發表
我玩euro server
公平好多
EU你玩得水皮少少都比插到死…

引用:
原帖由 sam524 於 15-12-2012 11:38 發表
點解T32支炮可以咩都打唔入嫁
咁神奇?枝野應該有成198穿深架喎…

引用:
原帖由 Vindicator 於 20-12-2012 10:08 發表
琴日玩1X場,全部都輸
黑到爆
假期就要有心理準備

引用:
原帖由 jackieyue 於 26-12-2012 23:51 發表

我覺得鴨仔冇咁差喎, 起碼圓碌碌咁, 易彈走人地d彈先

M3 Lee最大問題唔係冇Turret, 冇Turret唔代表差, 你睇下ELC就知, 問題係佢又大又高, d甲又廢既, 玩地形你就真係死得,
想當TD玩?? 冇錯, 枝炮係幾準 ...
十字軍同瓦倫丁你試過未先?
未既唔好咁快下定論喎

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-12-2012 01:44 發表
升左級後不停斷線,隻game不停姪,不停load吾到,load到就比人打死...

我改到最低畫質都係咁
係唔係裝左舊mob?

發新話題