發新話題

[更新ID list]仲有冇師兄玩World of Tanks?

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 23-1-2013 21:04 發表
中國車有乜優劣?
前幾頁我有講過下
重坦線而家改左我唔知到
但中輕坦應該係一樣既

好認真
如果你tier7都玩唔起唔好升tier8
上去你會見到好多tier10
只會打得更無癮
仲有係IS-3出門口請帶BL-9

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 6-2-2013 20:41 發表
我會認真諗下

我的T43,IS,KV3皆成了精英車.不過$就係450000左右上落
除左電腦好窒外.....其實我係咪打得好差

IS-3正面都有危險?!D-5系D炮穿透力係差ge

你地玩到tier幾?
你係唔係玩得差我唔敢講
我自己都唔夠膽話玩得好
不過正如我之前所講
tier7以上重坦切忌出門口無頂炮
無頂炮起碼都要用次一級搭大量金彈補救
除非係好似英系咁有D頂炮同次級炮差別好細既

我自己而家儲緊錢買我第二架Tier8
就快夠經出第三架
Tier8重坦無金帳係保證蝕錢既
要賺最好就Tier5~6銀幣車或Tier8金幣車
加金帳就大致上唔駛憂

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 6-2-2013 22:08 發表
金帳1 year 790hkd
無人叫你買咁多
等要用果時先買
最好就趁佢有活動果時
你手上有車有活動收入增加就買一星期
佢有金帳特價又買
平時用三突四號M4呢三架洗銀幣就夠
我而家都係一場三突cover幾場豹二咁打
另外你想要儲銀幣既話係點都要少少金幣
10金拆裝備可以幫你慳好多

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 6-2-2013 23:12 發表
平時用三突四號M4呢三架洗銀幣就夠
我而家都係一場三突cover幾場豹二咁打
另外你想要儲銀幣既話係點都要少少金幣
10金拆裝備可以幫你慳好多

完全吾明,請高人指點迷津
三突、四號同M4係tier5統計上最好賺既車
平日你唔駛要金帳
只要用佢地就夠供養你果D tier8以上既大舊衰

我養豹二就係靠三突
打幾場蝕既錢用三突一場同你賺返野

你裝上車上面果D裝備咪有D唔可以拆落另一架度既
10金幣可以拆一次換上你架新車度
一次同你慳500,000銀幣

引用:
原帖由 Vindicator 於 7-2-2013 00:01 發表
不過我唔知點買金....
右上get gold
然後佢會跳去你所屬伺服器既頁面
然後揀你要買幾多同點比錢

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 7-2-2013 00:37 發表
裝備係只可以跟一架車,唔可以隨拆隨安裝(唔要的話只可以DESTROY)咁大鑊???

仲有冇揾銀車?俄系有無D類似野?有冇揾銀車型表?

家陣得番一個車位(total 4個 ...
有部份可以隨便拆
例如話V鏡、偽裝網咁

搵銀車基本上就呢三架
蘇系我唔多熟但KV-1配122榴應該係ok既
「理論上」法系Tier6 ARL都好高收入
但實際上就…

三突同四號兩隻完全唔同打法
無得話邊隻好
三突就好升D
隻38nA幾難玩

引用:
原帖由 Vindicator 於 8-2-2013 12:03 發表
有8.4
有British  tank destroyer
希望裝甲硬D,行得快D

http://worldoftanks.eu/news/5995-announcing-update-84/
硬就或者會硬D
快就諗你都唔好諗啦
呢幾架野AT分別有36、45、42、60、72噸重
我當佢地用高一級引擎
自己計下個推重比睇下幾多你就有個譜
tier6旁系隻CGC仲要係用邱三車身
行得郁都叫偷笑
WG又ononXX咁放隻大土龜上tier9
AT15佢地居然有膽死放上tier8
中間又有兩隻出黎搞笑既AT2同AT8
試我會試,不過test server試完就算

我尋晚睇到呢條線粗口都出埋
tier7 AT7用6 pounder=57mm級
tier8 AT15用17 pounder=75mm級(YES,就係黑王子果枝!)
tier9 大土龜用32 pounder=94mm級
tier10 FV215b直接跳上183mm?
完全就唔make sense
陰公!大土龜正面得果228mm
無速度無火力你放佢上tier9
十成十比人捉去燉龜靈膏
然後又有隻不知所謂既AT2硬係要插落tier5度
大佬,AT2史實係機槍車黎架…
繼我話佢斬左隻AT2全線降一級
tier9放隻Conway(120mm百夫長)就差唔多啦

順個便同你講
AT8車身左邊係個外露既裝甲油缸
用黎for佢車頭枝flamethrower用
你係要玩買定CO2油缸就啱…

引用:
原帖由 fire23wong 於 9-2-2013 10:15 發表

姐係英國又多一條pain in the A 線.
你玩坦克,坦克玩你
其實邱吉爾玩落就唔係咁差
係打法太獨特
tier8-9本來就無問題

雖然話test server都未出黎就judge佢地有點言之過早
但TD線問題明顯大好多

引用:
原帖由 fire23wong 於 9-2-2013 18:26 發表

我玩BP ,佢成日放我入Tier 10/9 room.一入到去都知唔洗玩,重要係玩著Lakeville呢D map
硬,唔夠人硬. 火力,唔夠人強(70% 冇pen). 快,唔夠人快. 都唔知玩黎做咩.
玩Medium line 上到Centurion I ,果枝炮用起medi ...
無論邊一架車都係咁話
對方大個你你就打得閃縮D
等同佢一樣咁高咁大既上先
然後你趁機會騷擾下佢
永遠唔好落單
必要時當自己係TD企到後一後都要

話說BP應該唔駛打tier10架喎

引用:
原帖由 jackieyue 於 11-2-2013 01:22 發表

如果想同CGF各位師兄玩, 請down NA服, 呢到大部分師兄都係玩美服
佢有分NA, EU, RU, SEA 同埋仲有陸服, 要玩NA既請去NA個website down, 要玩SEA既請去SEA個website down

b.t.w.我想問陸服係咪有自己既代理??
yes, it is

英TD新消息:
CGC會有36磅炮
土龜可能會有L1
其它英系TD都會有一定程度既平衡性修改

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 13-2-2013 22:19 發表
做乜改來改去冇russia
得罪都要講句
我想話蘇系尤其IS線已經係全game公認最OP
會話IS線唔好用既一定係車手問題…

發新話題