發新話題

DIY之Gun Blue發黑/發藍技術教學

我玩過幾次亞鉛 / 鋼唔太難做  , 最難是鋁身好難上GUN BLUE 呀, 師兄可以攪得掂, 可否特別分享下個程序呀大大...
你的日子如何,你的力量也必如何

回覆 21# 的帖子

其實可能我誤會了, 因為一直都以為 ARMY R29 上下身都係亞鉛, 原來係鋁下身... 我程序大至上都同係一樣, 只不過冇溝其他藥水, 只是單一用ALUM. BLUE(唔買甘多,至在學下, 試下) , 當然色水冇甘好效果, 但對我個人要求底我都OK 滿意既, 比如之前好辛苦先BLUE 好支 WE P08, 黑星甘,同埋D外管等等... 唯一係攬唔掂條鋁SLIDE,
師兄, 如果我跟係呢個份量去溝(之前程序唔講), 係咪同亞鉛一樣甘易上色, 同埋, 我發覺我地呢種BLUE 雖然都幾靚, 但好容易掉色呀(例如654K 原出廠係唔易掉色, 當然廠工序/工具一定唔同我地同埋完善好多) , 有冇計仔呢???

呢支就係我大哥大約10 年前買入 654K, 原廠已經發籃好靚仔, 甘多年佢完全唔保養放係窗邊都只係邊位生晒锈...

附件

20111011751 (Small).jpg (67.68 KB)

24-8-2012 00:37

20111011751 (Small).jpg

24-8-2012 14:44

之前整的TT

之前整的TT

之前整的 WE P08

發新話題