發新話題

[Marui] 簡評馬記MP7A1 GBB

尋日去左打cqb, 實戰用起來感覺不錯
打20m既對手好輕鬆, 彈道好直, 可做到紅點到彈到
用來守30m長巷好好用, 40發都夠用
recoil方面, 實戰上黎, 個recoil有點大, 用尾托抵肩射全無問題,
唔用托就難d, 但都控制到, 不過比較難好準地快扣 (紅點跳幅較大)

戰後感:
與手槍/ ptw cqbr比較, mp7在兩者之間
mp7操控比cqbr靈活輕巧, 抵肩射又十分穩定
彈道射程好好, 雖不及ptw, 但打cqb已經綽綽有餘

好似真槍Kriss Super V錦
加長外管, 當做一支carbine打返134a單發, 又有另一個玩法

引用:
原帖由 ayaka 於 2-12-2012 13:51 發表
尋日去左打cqb, 實戰用起來感覺不錯
打20m既對手好輕鬆, 彈道好直, 可做到紅點到彈到
用來守30m長巷好好用, 40發都夠用
recoil方面, 實戰上黎, 個recoil有點大, 用尾托抵肩射全無問題,
唔用托就難d, 但都控制到 ...
我想問清楚師兄, ptw 是指 systema ptw?? or PDW???
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 潛陣水 於 2-12-2012 14:20 發表
好似真槍Kriss Super V錦
加長外管, 當做一支carbine打返134a單發, 又有另一個玩法
但134氣貴好多呢 x!!
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 2-12-2012 15:27 發表

我想問清楚師兄, ptw 是指 systema ptw?? or PDW???
Systema PTW CQBR

引用:
原帖由 2slow 於 2-12-2012 15:27 發表

但134氣貴好多呢 x!!
叫得雞就買埋個套啦
係未出補品之前用住134a先啦, 爆飛機重唔抵
topgas短管都1.3, 長管再topgas好難有人同你玩
統之x 134A都唔係好貴姐

新手上路 MP7

各位師兄好,小弟剛剛買咗馬記MP7想用作打CQB,但未買任何upgrade parts,  如果唔怕貴,想改得支槍有型D,又想買支易睇D嘅紅點鏡,可以有咩選擇呢?應該去邊度買呢?我連應該打咩氣都未知,打咩珠有咩分別又唔太清楚,什麼上船下船又唔知,希望有師兄指教指教,小弟會用心學習,萬分感謝!

我都想問下~
如果用TOPGAS再改埋長精密管,可以去到咩力?~

引用:
原帖由 tf141 於 2-12-2012 15:28 發表

Systema PTW CQBR
呢個係GBB區嘛, 所以問清楚

引用:
原帖由 2slow 於 3-12-2012 10:20 發表

呢個係GBB區嘛, 所以問清楚
咁pancake師兄都係簡單比較一下啫
主要都係講緊呢枝Marui MP7 GBB

小弟用PTW比較, 係因為PTW 起動好快, 接近gbb
trigger行程亦短, 準度射程又好又穩定, 120rd匣, 打單發cqb非常好用
ptw就較為長左d, 重左d, 換手慢一d (以10.5"管計)
所以marui mp7同ptw cqbr我會揀mp7

但如果有個7" ptw upper比我揀, 我應該會揀番ptw

引用:
原帖由 Jsunit 於 3-12-2012 05:13 發表
各位師兄好,小弟剛剛買咗馬記MP7想用作打CQB,但未買任何upgrade parts,  如果唔怕貴,想改得支槍有型D,又想買支易睇D嘅紅點鏡,可以有咩選擇呢?應該去邊度買呢?我連應該打咩氣都未知,打咩珠有咩分 ...
簡簡單單加支aimpoint t-1/ zeiss z-point

或者navy seal setting

之前用支7" sr16 e3打cpb
宜家轉mp7~因為mp7匣輕過m4匣多多
Mp7仲有射程遠及高連發速度的優勢

引用:
原帖由 ayaka 於 3-12-2012 11:53 發表

簡簡單單加支aimpoint t-1/ zeiss z-point

或者navy seal setting
http ...
同意!   有時簡單就是美...最緊要實用

引用:
原帖由 2slow 於 3-12-2012 15:33 發表

同意!   有時簡單就是美...最緊要實用
拆埋兩邊骨又輕又好揸

發新話題