發新話題

[認真] 非走不可,點解要咁趕我走?!

引用:
原帖由 kai_matt 於 12-11-2012 07:48 發表
唔好衝動
留番喺度
從長計議
呢啲年頭 你一夠十八歲就報公屋
到你大學畢業就差唔多架喇總之呢刻千祈唔好玩離家出走
蝕底嘅一定係你
單身人仕起碼10年先上到樓.....
引用:
我入到大學一定搬!我冇眼睇啊!我唔想再做夾心人!
我可以點?!
大學D hall其實無想像中咁好.....其實就係一間拎正牌既"湯"房...
9個人用2個廁所,水電費又要自己俾,食飯又要自己俾....起碼3千一個月.....如果對正你個同房係好似你呀哥咁就.......出外面住就仲貴...
不過點都好...依家離開出走對你無好處...努力D讀好D書考完個試先再諗啦

引用:
原帖由 kai_matt 於 12-11-2012 12:09 發表
要成十年架?
我啲親朋好友個個都話6-8搞掂嘅
輪侯冊等1個月可以加一分
大一歲又可以拎一分
即係一年可以拎到13分
無記錯依家單身人仕好似要132分先有得上樓.....即係10年左右.....
PS.如果登記地址係公屋既話好似要先扣30分......

引用:
原帖由 kai_matt 於 12-11-2012 16:15 發表
poly hall C
hall C?
新hall定舊hall...?
(死啦我呢個poly人都唔知係乜......)

引用:
原帖由 潛陣水 於 12-11-2012 21:25 發表

1. 又未必, 你肯食凶宅, 單身房,偏遠地區, 都唔洗5年
2. 你見識過CU Hall未 , 上年去open day, 有間叫善乜書院既, 正到頂一聲, 水電唔收錢, 冷氣$1/hr 住10個月97xx
依家凶宅都無得你揀呀.....
CU sh ho 個宿費同其他hall差唔多姐....
引用:
你就想, 3點有得訓
禾個fan住hall, 成日high到日出先訓
睇你個roomate係點姐
我個fd 12點就瞓覺覺豬

發新話題