發新話題

[Viper Tech] 毒蛇出新槍 SR-15/16

試過Friend 果枝(真是上手試), 是冇一隻彈匣順利打得出...

GBB M4系列 都係wa數的系統最可靠

引用:
原帖由 dennislau1 於 1-12-2012 11:20 發表
試過Friend 果枝(真是上手試), 是冇一隻彈匣順利打得出...
你fd果支咩版本呢?
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 gainax 於 30-11-2012 22:21 發表
香港正貨就蛇marking, 水貨就 ,
其實R@M4唔係因為避版權而改騎士又冇事? 定呢隻斧頭騎士要授權先得
不過算喇, 舖頭入新版都唔多會再入蛇marking, 正價實冇人要, 7,8折就ok, 新版新款佢肯唔肯先 ,
E記d ...
唉...講到呢度
RA果個KAC身,BURST刻字簡直係不知所謂...
仲夠膽同人講跟真槍完美MARKING......

引用:
原帖由 dennislau1 於 1-12-2012 11:20 發表
小弟有3支蛇o咼, 打唔出我買黎托乎?

回覆 35# 的帖子

咁師兄是高手,可能我程度不足。二手區有枝前排有枝放二千,師兄們快啲入啦

回覆 33# 的帖子

買左兩年到。唔太清楚

引用:
原帖由 loveless 於 1-12-2012 15:21 發表

小弟有3支蛇o咼, 打唔出我買黎托乎?
呢支蛇真係有興趣, 但未玩過蛇...
請問師兄佢同WA系統有幾大分別? 件可互用嗎
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 dennislau1 於 1-12-2012 10:22 發表
毒蛇d數...算吧啦.
浪費左d咁好既CNC機. 有時真是覺得點解唔識氣槍原埋都要去生產...
佢把槍主要效能問題都係條bolt到 ,08到12設定都一樣, Bolt同飛機太重 ,飛機內徑亦比VVA細,
VVA飛機推重Bolt都唔太順(最順係合金bolt+膠飛機) 何況蛇蛇設定,
不過唔可以怪哂佢, 因08年問題, 而家先夠數慢慢行番正軌, 未來有可能再設計(佢新版都有投資改切氣)

自己裝條豬P Bolt執執唔差的

回覆 34# 的帖子

廣告係咁上下, 呢d老手們唔會聽入耳, 主要佢個價包改件抵過井成, 不過槍身質數冇咁好

引用:
原帖由 gainax 於 1-12-2012 21:31 發表
廣告係咁上下, 呢d老手們唔會聽入耳, 主要佢個價包改件抵過井成, 不過槍身質數冇咁好
呢個廣告....真係令我有點兒歧視台灣同胞嘅中文水平

毒蛇適合在家挂牆或用CO2甚至更高壓力的氣體去推動.
http://www.apoints.com/graphics/UploadFiles/200611/20061107145930160.jpg

引用:
原帖由 2slow 於 1-12-2012 20:54 發表

呢支蛇真係有興趣, 但未玩過蛇...
請問師兄佢同WA系統有幾大分別? 件可互用嗎
2011年開始的蛇, BOC/撞針座/bolt stop/擊鎚/擊鎚bearing/彈簧/菊花座都不再是WA系統, WA系彈匣亦要拆走切氣片.
2010年的蛇, 基本上內件火控可以和井勝/Prime亂換, 條bolt亦可以直接放入10/11井勝打.
上下身窿位有說有眾家有差別不能互換, 但自已實試就10蛇與10/11井勝、Prime都可以互換. (11蛇都可以換, 但當然火控有別)
舊蛇上身條骨,冇10井勝的問題.
蛇鋼件我覺得有做過正式熱處理.

蛇係o米神仙槍? 唔係唔係唔係唔係唔係.
蛇有冇問題? 有有有有有有.
只係習慣上自已都唔打連發既, 直接避左好多問題.
講性能一定仲係KSC排頭位..

至於評價, 個人只能o甘講:
你見過我堆雜貨WA系統相, 其實內有AGM/KA/WOC/井/蛇/PRIME
如果女伴忽然+二度金牌只準許我保留一碌WA, 我會揀舊版蛇.

引用:
原帖由 loveless 於 2-12-2012 11:38 發表

2011年開始的蛇, BOC/撞針座/bolt stop/擊鎚/擊鎚bearing/彈簧/菊花座都不再是WA系統, WA系彈匣亦要拆走切氣片.
2010年的蛇, 基本上內件火控可以和井勝/Prime亂換, 條bolt亦可以直接放入10/11井勝打.
上下身窿 ...
同意師兄.
小弟既仿VVA系統最後保留只得一支井蛇合一小量珍件版, 因唔打算落場留番呢支最愛型號已滿足 ,
仿VVA個人買過豬P鋼版改派米身, 炸彈牌改吉打件, 井成09,10, 蛇舊版, 點解最後留番井蛇合一唔留其它, 除左最愛特別型號外,
就係外表仿真度,件硬度同質感實在超哂班 , 雖然要大執過內部運作先順 (我係蛇上身+井下身用VVA鋼Bolt先要大執)
再執靚個身再做色,搞完出黎收藏上實在接近完美, 內部已執順都夠平日玩 ,

如果話硬要拎呢類貴價收藏向槍原裝唔改落場, 可能效能都唔及平價原裝豬P/ KA, 執過又換件過先有佢地原裝效能未定 ,
不過相對有無敵靚仔外表&收藏價值又耐玩既條件下, 效能可以執過達至OK唔錯效果,個人都會收貨,
應該講就算呢類槍可以穩定落場, 如主要落場槍都應該搵更適合又省心既槍吧?如類近型號 豬P/ KA/KSZ M4係更好之選

聽兩位師兄咁講, 蛇的確要儲返把...
另WA系統的彈匣應該通用吧? 唔想再買多另一個系統的彈匣   

不過要再等等先出, 因為想要URX3.1版本... 真係靚到暈

發新話題