發新話題

[Viper Tech] Viper SR16-E3 問題

開始以為不用麻煩,還想幫e興趣買.
原來要這樣. 那不如自已一次過連槍+零件都訂返來算了...
謝謝各位資訊.

引用:
原帖由 mk23 於 12-12-2012 16:15 發表
開始以為不用麻煩,還想幫e興趣買.
原來要這樣. 那不如自已一次過連槍+零件都訂返來算了...
謝謝各位資訊.
第一批有現貨睇過先好過訂 , 零件訂就ok

引用:
原帖由 spgalan 於 12-12-2012 15:25 發表
價錢與質素成正比,我朋友兩條蛇,打左兩年,平均一個月兩場!換個一次hopup膠咁大把!新槍要過磨合期,之後會順!平時一般保養就ok!
唯獨是火力不能打CQB!算係缺點,我朋友在台灣訂了一條低火力槍機,紅氣得0.8J!
...
蛇係幾正, 但只限槍外殻同耐用度, 打單發ok的,但一扣連發就發覺…
之後要靠自己發揮

回覆 6# 的帖子

蛇SR15

但蛇蛇以像真和堅固自居喎,咁到底係井造得太靚似玩具,定係蛇蛇既處理同外觀較接近真鉄呢?還請經驗師兄賜教…
頭像超出 30 kb 上限
簽名超出 100 kb 上限

引用:
原帖由 hawk2914 於 12-12-2012 19:09 發表
見到依興趣個網有現貨就拿拿林call他們留支,一去到睇咗2支當膛嚇Q死!因小弟未玩過蛇看過軍火cool啲師兄post 以為好堅!但一見實物造工水準同井井簡直差天共地!唔知以為係國狗
小弟啱啱都去完衣興趣睇完,成支槍身又崩又凹,買唔落手

蛇表面處理冇井勝o甘討好的.
試下留意細節, 就會明點解始終會有人支持.
eg. bolt stop位/座, 下身buffer stop位車法.
SR16E3未摸過唔敢下評語, 但手上的蛇身鋁料比2011井堅硬.

回覆 21# 的帖子

引用:
原帖由 hawk2914 於 12-12-2012 19:09 發表
見到依興趣個網有現貨就拿拿林call他們留支,一去到睇咗2支當膛嚇Q死!因小弟未玩過蛇看過軍火cool啲師兄post 以為好堅!但一見實物造工水準同井井簡直差天共地!唔知以為係國狗
所以小弟提議第一批睇左實物先… 因為台灣玩家開箱都有靚與較差版,
我地外地訂就更是無保証(當年小弟未出都係台灣訂左, 結果 )

係唔係啲台灣退貨嚟咗香港?

引用:
原帖由 hawk2914 於 12-12-2012 18:18 發表
其實計一計切支prime 慨SR16都唔止呢個價,小弟都切過支!支出如下:
Prime SR16kit $3600
GP-SR16 URX前節 $1000
GP14.5吋鋼外管 $450
Prime  Hop up 座及Chamber $650
GP crane stock & tube  $450
GP鋼內件 ...
其實當年B0mber =派+豬P 既成槍, 雖然槍身用料&質數冇正價身咁正, 但己經靚仔同唔洗揾件自己砌
最重要個價較抵玩

引用:
原帖由 loveless 於 12-12-2012 20:58 發表
蛇表面處理冇井勝o甘討好的.
試下留意細節, 就會明點解始終會有人支持.
eg. bolt stop位/座, 下身buffer stop位車法.
SR16E3未摸過唔敢下評語, 但手上的蛇身鋁料比2011井堅硬.
最慘係上下身接合位有個2-3mm大嘅崩位望到槍身入面

引用:
原帖由 wing383 於 12-12-2012 19:31 發表
但蛇蛇以像真和堅固自居喎,咁到底係井造得太靚似玩具,定係蛇蛇既處理同外觀較接近真鉄呢?還請經驗師兄賜教…
井成比起真鐵只係似三級既CQ,平價民版質數版本, 真鐵Colt/FN一級果類無得比,因表面處理差好遠,
蛇既鋼件表面處理唔及井成, 不過對於玩具表面處理黎講,井成係頂級, 蛇係高水平吧, 台灣有支開箱槍身靚好多

回覆 24# 的帖子

所以我又唔會刻意推薦他人買蛇. 非常吃力不討好的事

發新話題