發新話題

[VFC] VFC MP7A1

引用:
原帖由 ayaka 於 22-12-2012 20:39 發表

有sling 扣款先update
update有鬼用咩
hk keine kompromisse 既形象比佢d gbb丟哂啦
除左個殼之外, 個設計根本可以拎去填海

我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 22-12-2012 21:04 發表

update有鬼用咩
hk keine kompromisse 既形象比佢d gbb丟哂啦
除左個殼之外, 個設計根本可以拎去填海
仲要無乜副廠support,想搵料改都無先慘

引用:
原帖由 tf141 於 22-12-2012 20:51 發表
我都覺得論內部,VFC完全唔係KSC/KWA同埋Marui果個級數
講到最拿手既外觀,現有既MP7又唔係太差
所以我絕對有理由相信呢枝野係Full Scale既,因為只有咁先有競爭力
否則除左VFC果班die hard fans之外,恐怕根本冇 ...
就算係full scale都要同新潮流果支鬥

引用:
原帖由 囧樣佬 於 22-12-2012 22:18 發表

KSC/KWA 果支唔係full scale?

引用:
原帖由 tigerdan 於 22-12-2012 22:50 發表

KSC/KWA 果支唔係full scale?
現時冇一支係full scale
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 囧樣佬 於 22-12-2012 22:18 發表

咁如果VFC同新潮流比,我諗會多d人揀VFC
話晒都有d名氣丫,果個新潮流都唔知係咩料....

又玩圖片戰術 ! Vfc 呢間野出左先算la ,  大把野 coming soon 左 n 年都未出
塑膠戰隊

vfc fb 回左話係1:1 size的

引用:
原帖由 RCman 於 22-12-2012 19:27 發表

我朋友支HK416C,
新鎗落地第一日開光試鎗....
第一次羅出來玩....打了一匣...就連發失效.....再打....無啦啦有野掉了出來
威就冇喇,而家仲wok埋㖭…
目標太多
彈藥太少

到目前為止,暫時vfc d槍都唔係落場首選
目標太多
彈藥太少

不過佢支k仔真係幾吸引
除非KWA/KSC肯出mp5k gbb

不過VFC電槍黎講算吾錯 玩過支XCR同416

好像 睇到有 UMP ...另 MP5 K 好期待-0-

引用:
原帖由 PMX 於 23-12-2012 03:09 發表
又玩圖片戰術 ! Vfc 呢間野出左先算la ,  大把野 coming soon 左 n 年都未出
VFC除左SCAR因版權出唔到之外,所有之登過的相大部份槍都已經出了.
講真,比你做老細.唔通design開發唔洗錢咩!!
邊過唔想做好立刻生產出來賺錢...
但設計好了,仲要攪生產線,原料供應,版權等等的情序.(由其是版權,除時攪到生產唔到,就像SCAR噤)
你估間都好似某牌噤,唔理版權,照抄照做咩...

引用:
原帖由 ayaka 於 22-12-2012 20:59 發表
V 記槍, 我只買過mp5 同 asw338
兩支都係設計問題,唔好打, 要自已補鑊
所以v 記槍我絕不會再買,佢出model gun 重好,横掂落場都係唔掂
V記GBB最大問題係個內部太執著仿真度,未設計完善, 忽略左運作穩定暢順、耐用既重要性
個人感覺佢原意係為仿真設計而運作, 而唔係為運作而有仿真度 ,

MP5個身製程影響就出最多問題, 匣一向氣化麻麻, QC一向唔穩定, 所以唔執唔得,
只要佢放棄一部份內部仿真度,去提升不足之處, 氣化,HOPUP,有得參考下好難做唔出有水平
GBB結構運作都係個d火控、bolt、槍膛, 只係個樣唔同, 淨番只有QC係原廠最易解決問題,
外表有質感又仿真,效能穩定又打得先係王道, 入面”似樣”就可以接受 ,  
V記仿真&質感有無可取代既優勢, 改改入面&匣同又一條好漢, 見到其它系列都開始有改善 ,睇下佢下一支同而家會唔會再有改善

引用:
原帖由 mk23 於 24-12-2012 09:51 發表

VFC除左SCAR因版權出唔到之外,所有之登過的相大部份槍都已經出了.
講真,比你做老細.唔通design開發唔洗錢咩!!
邊過唔想做好立刻生產出來賺錢...
但設計好了,仲要攪生產線,原料供應,版權等等的情序.(由其是版權 ...
咁 ag 416 果d 呢 ? 當年我真係等左好耐 ...

我唔係話唔畀時間佢 ,不過呢間野好興貼張相出黎之後老作個 release date , 又叫埋d 書幫佢炒到行曬 , 之後咪又係拖 ...拖都唔緊要冬天話出夏天都未有

你趕唔倒我寧願你唔好講 , 唔好畀希望人 ...

塑膠戰隊

發新話題