發新話題

[VFC] 416C

用支好细好细的尖咀鉗夾反入去,我把都係一样。

引用:
原帖由 pakho0912 於 1-1-2013 02:40 發表
支槍整到人都癲.....
個bolt lock 最白痴......打十幾廿匣就無左,BOLT STOP頂bolt的地方得2-3mm, 仲要鋼bolt stop 加亞鉛bolt真係吹脹, 真係要執得好順先得。而小弟換晒vfc自家的鋼火控, 發射順左,睇黎都係要俾一千 ...
小弟種鋼支 bolt lock 好正。冇問題。

引用:
原帖由 spider 於 31-12-2012 10:16 發表
謝謝師兄~~~
我用了0.9mm的六角匙,整好了.thx
我支用0.9 mm 都入唔到wo.
点小小膠水先安返入去呀。如果唔係打打吓又會走出來。

回覆 17# 的帖子

用鑼c 膠或小小aa膠

引用:
原帖由 pakho0912 於 2-1-2013 02:14 發表
自己種嗎? 好似好難,唔係好敢

係自己種,之前都有兩個師兄教過。

引用:
原帖由 kwankwan60 於 3-1-2013 13:22 發表
真不好意思,本想圖文並茂將個人心得奉上,但小弟搞唔到點樣將圖片貼上,請再稍作忍耐,又或者可否有高人指點一下,可盡快孓與各位分享
不能按快速回覆,要按回覆。
可能相片尺寸過大。

引用:
原帖由 biow 於 27-12-2012 22:54 發表
連發問題就未出現過,不過以下圖片中個位係NN匣後就有D問題,不過墊左D野好易解決左。
另外張圖係個人優化左下,可以睇睇有沒幫助。

其實依段時間觀察以來,除左第一張圖個問題,暫時未發現有乜其他設計問題。 ...
Hi biow,
係前面個紅圈係膠圈作用防震了解,但後面個介子請教有什麼作用?
Thanks

Hung 你把槍有什麼問題?睇下幫唔幫到你。

引用:
原帖由 haze8677 於 27-1-2013 21:34 發表
Ching,  搭單m 問, 費事開多個post
小弟之前玩開aeg,  早上個月買左支hk 416D m27 iar
打第一場game 已經有隻匣有問題, 跟住換返個入氣咀就無問題,
跟住再買多隻匣, 買果陣無漏氣, 返到屋企試兩槍即噴白龍, ...
我個匣都試過,你試下壞左個匣入氣時用手指按住出氣膠位先入氣可能會正常返。

引用:
原帖由 Darkey 於 28-1-2013 18:56 發表
我本身都有一枝416c,都有連發問題出現…如果有心機可以part part炸散枝槍…咁會易d了解槍械內部操作就好易搞…同d匣有落下油都ok好打…我就習慣打game前一日就落油係氣咀位value位…
你支連發有乜事?

引用:
原帖由 spider 於 30-1-2013 00:04 發表
黑匣有的,2∼3星期之前我見過有2個人買左8∼10隻
今日我都買到

引用:
原帖由 Darkey 於 3-2-2013 00:11 發表

我過枝扭到連發時…扣一下板機就能發射一槍後 lock槍…要重新上膛先可以射擊…
不過問題以解決…好難一言一語咁打出黎!
連發失靈都有第二個原因。

當之bolt 返回來時唔夠力頂開個連發釣。所以只能單發。
常有以上問題時你會發現打連發,射唔到後要轉去單發先射到。
而當你由連發轉單發時你會聽到一聲Da 一聲。
就肯定係支bolt 同個尾頂心之間變左形。

發新話題