發新話題

相信做好人會有好結果嗎

引用:
原帖由 loveless 於 26-12-2012 11:47 發表

老細, 似乎你內裡對女人既愛恨交纏仲亂過樓主
我以前愛恨交纏---我沒有恨,我只有愛,為什麼愛會變成害...

家陣無欲無求---披散頭髮獨自行,失意唯我事.

我未高到會拍手,不過學會放手

我第二篇好用心寫,get吾get到睇造化了.樓主吾死心ge,頂番句你鬥緊氣...,說不定救得番樓主和她.我呢招係猛藥.

呢個情況我係專科,其他就不懂了.

仲有,做受害者係會成癮的.小心小心

引用:
原帖由 loveless 於 26-12-2012 12:54 發表
做好人, 做壞人, 都唔好睇結果. 要睇, 就睇中間既過程, 睇自己既良知.
善惡有報呢D廢話, 講既人心知肚明乜事, 而要靠什麼善有善報既人, 信念根本未足夠去為自己良知去作出選擇.
而要靠什麼善有善報既人, 信念根本未足夠去為自己良知去作出選擇---尼句可入聖經

引用:
原帖由 tango1997 於 26-12-2012 12:30 發表

佢有一份藝術家既執著
我咁低調都比你知道我係畢加思索

引用:
原帖由 rho837 於 26-12-2012 00:52 發表
唉!其實呢啲同類別既故事都由細聽到大!只係樓主”明知山有虎但又要翩向虎山行”遇見老虎重當拾到寶貝!

其實樓主搞錯了一樣事!對方唔咪乜乜壞男孩,大話精或賤精!同愛愛上牀交配完畢後當條女冇到 ...
It's ok

May be its true for outsider

回覆 31# 的帖子

做受害者係會成癮的
So true

從古到今男歡女愛嘅事,邊有人講過係關好人定壞人嘅事。愛情事講來講去只係講 Timing 。只要時機啱就可以學源氏物語咁一次搞定十四個女人。

Anyway, thanks all brothers confrontation on me

回覆 35# 的帖子

成癮後要介嗎?
我鐘意左條友好耐但係又死唔放手,咁我係咪好深癮?
其實心裡好明我同佢冇可能

唔知首歌岩唔岩聽
http://www.youtube.com/watch?v=XOiqIAZgjX8
聽E首歌我有D抒懷既感覺,好似一切過去,無謂再追

引用:
原帖由 reniless 於 26-12-2012 23:28 發表
從古到今男歡女愛嘅事,邊有人講過係關好人定壞人嘅事。愛情事講來講去只係講 Timing 。只要時機啱就可以學源氏物語咁一次搞定十四個女人。
但壞人的timing, 在適當時機, 永遠是比較好的.
呢樣關乎要做壞人的基本入職要求

引用:
原帖由 kenchan3037 於 27-12-2012 00:12 發表
成癮後要介嗎?
我鐘意左條友好耐但係又死唔放手,咁我係咪好深癮?
其實心裡好明我同佢冇可能

唔知首歌岩唔岩聽
http://www.youtube.com/watch?v=XOiqIAZgjX8
聽E首歌我有D抒懷既感覺,好似一 ...
成癮後要介...

切忌把流行文化代入去,例如聽首所謂代表到ge歌,
切忌做一些象徵性(做比人睇)的事:狂在facebook寫D傷感野,玩自閉,什麼望月聽濤....同fd講,要分析,不要抒情
切忌自殘,夜sleep煲煙隊酒介手(估你吾會介掛)
睹物切忌思人...看第二點

最後好難做:問點解

引用:
原帖由 loveless 於 27-12-2012 00:17 發表

但壞人的timing, 在適當時機, 永遠是比較好的.
呢樣關乎要做壞人的基本入職要求
女人要一個有挑戰性的,有趣味/特別/刺激的男人.最好有一兩下好打動到ge野.不是所謂的浪漫招.
你要好清楚佢要乜,最好比佢清楚佢要乜,做到啓發佢要乜就痴實你

好人可以有有趣味/特別/刺激的,不過少.攻於心計通常壞人多,不過壞人常常失敗無講姐

字典係一本好書,不過無人拎嚟睇,雜誌垃圾,不過入場費低但有趣.

如果一本書睇一世,人人會揀字典.不過:
1.好書也可以是一本有趣的書
2.未必有人揀一本書為睇一世
3.讀者群不同.

同鬼佬釣鱒魚差不多.

互勉之

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-12-2012 02:45 發表

女人要一個有挑戰性的,有趣味/特別/刺激的男人.最好有一兩下好打動到ge野.不是所謂的浪漫招.
你要好清楚佢要乜,最好比佢清楚佢要乜,做到啓發佢要乜就痴實你了
好人可以有有趣味/特別/刺激的,不過少.攻於 ...
噢你so very高估了人類

高估了人類?願聞其詳

其實以樓主你既條件, 大把本錢吧, 祝你盡快搵到另一個你CARE/CARE你既女仔!
鵰。豹。狸。獅。狒

回覆 43# 的帖子

1.女仕同男仕都係人, 係人就有最基本人性弱點: 人地個月亮圓D.
2.清楚對方需要又可fulfill, 則不再是需要, 於是 goto 1
3.金字塔頂控制社會, 係明白但克意不滿足群眾原本甚簡單的需要, 繼而為群眾創造出無窮無限基於人性弱點既需要.於是 goto 2
4. Catch-and-release在鱒魚可行, 因為a.強弱懸殊b.沒需要取悅單一鱒魚c.鱒魚不明白釣者目的亦沒興趣

B. 只一本書
絕大部份人缺乏真正主動選擇的能力. 所謂自由選擇一般受限於選擇者本身屬被動性的見解及尋求認同感的影響.
當面臨如只一本書的重大選擇, 大部份人會偏向公認的答案而自認為正確.
ie. 於是人人手上一本聖經/宗教經文. 人不會考慮若真正為自已選擇一本書, 則整個文明不單會毫無困難地伸延續下去, 更保証大家都仲會有咸書睇.

o拿o拿唔係駁你, 只係稍有不同睇法

發新話題