發新話題

短管AR原來幾得意

短管AR原來幾得意

自已人品唔好, 經常串串貢指出人地砌槍唔合邏輯既地方. 但惡有惡報, 終於忍唔住自己都砌左碌.
話說新年前碰巧收了2隻鋼制的噴火猪, 感覺比神經牛輕飄飄的東西好得多. 而為個火帽砌支槍, 係好正常的. 雜物箱內這組奇奇怪怪的GP骨, 過高但正好合用的老番前準星, 東拼西湊下終於有了個歸宿.
原本想整條打圈圈的回氣管, 但眼高手低, 只打出件近似抽像派藝術展覽品的東西, 要下回分解..
現實中4吋管的AR, 應該是不太合理的. DezArms曾經生產4吋上身, 但咚聲就從產品目錄消失了.

本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 kai_matt 於 4-1-2013 00:27 發表
麻雀雖小,五臟俱全
骨下面係護木?
小小一片KAC, 慳D駛

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 4-1-2013 01:58 發表
左手邊個支可否介紹下?
那是1991年面世的 Sun Project XP100. 手拉, 金屬身鋼司牙膠外管, 重1.2kg.
結構和後期的XP100R有點分別.  

真槍是Remington在1961年開始發售的XP100, 基本上是短版的40X, 再把手握/trigger前移至重心點.
最普及的版本打特別為她開發的 .221 fireball, 現今KAC 6×35mm PDW 子彈的設計,就是建立在這基礎上.

相中那支原本很亮麗的膠身, 已氧化起了點點, 有冇乜最慳水慳力既法子搞搞佢?

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 4-1-2013 09:54 發表

試下用牙膏睇下得唔得?
早試過了, 奈何白點同塗層早已血肉相連

引用:
原帖由 gainax 於 4-1-2013 16:31 發表
AR槍型就係咁深坑 , 短又得長又得中長又得超短又得,又多地方掛野
師兄好似仲有好多吋管AR, 不如分享下

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 4-1-2013 17:40 發表
膠身氧化???省銅水試下,我係你2000水砂再打白蠟
我問得你老人家, 就梗係瀨晒野深層氧化,泡泡蘊含豐富礦物質及7種天然精華,直透內層纖維全方位省唔甩啦

引用:
原帖由 ohnavi 於 4-1-2013 17:57 發表
老實講如果插20rd閘都咪話吾靚仔呀
冇平底匣o麻..有即插

引用:
原帖由 ohnavi 於 4-1-2013 18:13 發表

笠兄會無20閘?實在太令人驚訝了
我連PMAG都冇, 全部統一係STANAG...

發新話題