發新話題

[VFC] VFZ KSZ W@ M4 GBB 系統邊個好

回覆 30# 的帖子

c hing 好詳細, Good

我自已砌槍, 通常會盡量令重量重心在彈匣位置.
下面2支都是鋼外管的槍, 重量相差接近1kg, 但單手提槍感覺上沒大分別, 這就是重心的影響...

附件

10-1-2013 16:18

10-1-2013 16:18

ksz尾通可以用wa ???

引用:
原帖由 garysiu 於 10-1-2013 23:39 發表
ksz尾通可以用wa ???
唔得,自家數

引用:
原帖由 garyyanykw 於 10-1-2013 23:41 發表

唔得,自家數
用得的,我支KWA LM4手多多放左個WA用BUFFER PAD落去攞唔返出黎,要買過條GP的尾通黎用,BUFFER都要轉用WA

引用:
原帖由 issacman 於 11-1-2013 00:00 發表

用得的,我支KWA LM4手多多放左個WA用BUFFER PAD落去攞唔返出黎,要買過條GP的尾通黎用,BUFFER都要轉用WA
睇嚟我有啲嘢搞錯咗,sorry!

引用:
原帖由 issacman 於 11-1-2013 00:00 發表

是否直上就用得 thx

引用:
原帖由 loveless 於 10-1-2013 15:55 發表
有時很奇怪, 玩GBB又說是因為像真, 但又要偷輕.
有時重量只係一組數字, 重量的分佈與重心才會真正響"輕"與"重"的感覺.
玩具槍因用料、設計或成本各種問題, 有時會生產一支槍, 純粹在整體重量看起來正確, 但實際不是 ...
玩GBB就係為仿真, 不論外殼定射擊體驗 , 重量近似就ok
師兄好似仲有20吋未現身

kj同ksc匣氣化最好,2隻冬天10度發發有力無氣化問題,自已先前有支kj m4,不過真係接受唔到個身,自己又無咩心機搞wa系統gbb,最後都係買左ksc,換左吉打鋁外管,2代hop up加管,不過未裝..要cut短,出唔到報告住..

引用:
原帖由 ELSONQOO 於 13-1-2013 23:19 發表
kj同ksc匣氣化最好,2隻冬天10度發發有力無氣化問題,自已先前有支kj m4,不過真係接受唔到個身,自己又無咩心機搞wa系統gbb,最後都係買左ksc,換左吉打鋁外管,2代hop up加管,不過未裝..要cut短,出唔到報告住..
我問曬旺角及you.n都話台灣版得係一代hop up 冇2代hop up,想問下有冇得單買

引用:
原帖由 garysiu 於 14-1-2013 02:13 發表

我問曬旺角及you.n都話台灣版得係一代hop up 冇2代hop up,想問下有冇得單買
之前成班人係台灣訂,價錢都係#xx..台灣x天拍賣有,交易版之前都有見師兄放~收下應該仲有~
槍街就唔知啦!無問過

回覆 40# 的帖子

Send 条 Link 俾你, 睇下幫唔幫到你。
台灣的
http://www.facebook.com/ActionAirsoft

回覆 39# 的帖子

我支KSZ已鋁換外管及二代HopUp, 已落場試槍,當日天氣二十零度, 用0.2G BB彈,槍槍向上炒, 轉試0.25 都一樣, HOPUP點搞沒有變化, 直到用0.3 眼前令人一亮, 彈導好直同遠.

引用:
原帖由 fig822 於 15-1-2013 12:39 發表
Send 条 Link 俾你, 睇下幫唔幫到你。
台灣的
http://www.facebook.com/ActionAirsoft
非常多謝師兄幫忙 但有冇一代同二代圖可以一齊比較下 因我真係未見過個樣  thx

多謝大家我已找到

發新話題