34 123
發新話題

舊化AK圖一張

舊化AK圖一張

呢把擺低好耐, 今日終於的起心肝砌番佢
火帽真係頂唔順換左, 其他全部原裝...

附件

19-1-2013 19:29

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +10 相片分享 20-1-2013 17:16
  • gtoray 金錢 +10 相片分享 20-1-2013 17:16

好正....
係個肥仔GRIP....

仲以為你淨係會玩GHK系統既AK添

Src 啲細節又幾似樣喎

後sight 裝左舊野,係唔係魚骨唻ga????

要故事重温一下
話說數月前手痕, 接手了這支本來新淨得好肉酸的SRC
用佢做左好多實驗... rust bluing, 浸酸, 山寨磷化...
效果都係強差人意, 搞搞下就丟埋左一邊, 今日見有點空閒至砌番佢...

SRC呢支..唔識形容..原裝處處有虛位, 搖一搖即刻有交響樂演奏.
火帽牙是開斜的, 前準星又係斜, 頂盖從圖可見, 真係只此一家o甘騎呢
板機同mag catch lever都非常肥大, 火控極難重裝
基本上百寶出盡, 介子/3M防滑膠/epoxy/diy卡荀乜都出齊, 支槍至算叫做實在了一點, 不再右搖左擺.

但好奇怪, 眾多AK之中, 拉bolt最好聲係佢. 如果當佢有5分, GHK或KSC極其量只有2分...

後準星DIY左條橋, 來自WG 左輪, 貪佢夠薄, 再上多個offset mount, 依然唔會擋住照門.

附件

19-1-2013 22:35

19-1-2013 22:35

本帖最近評分記錄

ching 我想問後sight 條橋點diy ga????

回覆 7# 的帖子

先磨一條和後準星座坑位寬度相約的銅條, 用混合鋼接合到WG橋底部, o甘裝上時就大致上保証唔會斜.
跟住都係灌混合鋼落準星座, 隊條橋落去, 待乾透後在準星座底部鑽窿, 上番機米做保險..

我分別用高mount同offset mount裝上一條400g重既鋼通模擬係鏡, 跟住直接撞去牆再掟落後樓梯, 冇事當收貨...

神呀

我睇到硬o酉了

引用:
原帖由 loveless 於 20-1-2013 01:00 發表
先磨一條和後準星座坑位寬度相約的銅條, 用混合鋼接合到WG橋底部, o甘裝上時就大致上保証唔會斜.
跟住都係灌混合鋼落準星座, 隊條橋落去, 待乾透後在準星座底部鑽窿, 上番機米做保險..

我分別用高mount同offset  ...
好似好大工程咁 等我試下先

回覆 9# 的帖子

大佬, 響你地面前簡直係班門弄斧渣
最on居係其實我唔識拆AK火控, 一野就搞到條shepherd's crook彈弓變晒形, 屈左幾個鐘慢慢試至救得番

引用:
原帖由 hklovers 於 20-1-2013 01:13 發表

好似好大工程咁 等我試下先
唔難o架, 唔計等乾只係30min 貨仔.

WG條橋底部本身有2條直坑,寬度只係同準星座爭少少,如果要偷懶, 基本上你可以用2條鐵線代替之前講要磨既銅條...

靚仔!

引用:
原帖由 loveless 於 20-1-2013 01:32 發表

唔難o架, 唔計等乾只係30min 貨仔.

WG條橋底部本身有2條直坑,寬度只係同準星座爭少少,如果要偷懶, 基本上你可以用2條鐵線代替之前講要磨既銅條...
小弟唔明咩係WG 條橋??WG 係一個牌子??

34 123
發新話題