發新話題

AK 木頭一碌

引用:
原帖由 loveless 於 22-1-2013 16:46 發表

容許我伸多一腳: 我只有GBB, AEG比唔到意見
你咪咁寸

. 道埋上該要買數支色精慢慢溝色. 但我懶又孤鬼寒, 只用了伊度巴304胡桃木, 溝色是混合了荼、咖啡、老抽、肉桂

飲食節目

我以為只會用唔同顏色黎溝,估唔到師兄連調味品都出出埋

引用:
原帖由 閒雜人等 於 22-1-2013 18:00 發表
. 道埋上該要買數支色精慢慢溝色. 但我懶又孤鬼寒, 只用了伊度巴304胡桃木, 溝色是混合了荼、咖啡、老抽、肉桂

飲食節目

我以為只會用唔同顏色黎溝,估唔到師兄連調味品都出出埋
嚇親閣下真抱歉

用咖啡粉!墨汁!鮮奶!羊血來溝白英泥造鬼佬批蕩就真係見過山頂啲屋有造!

用高跟鞋尖打木地板!用單車鍊碌廚櫃門!呢類玩cottage舊化裝修都見過!

用老抽呢隻料都算係新idea!

引用:
原帖由 rho837 於 22-1-2013 18:52 發表
用咖啡粉!墨汁!鮮奶!羊血來溝白英泥造鬼佬批蕩就真係見過山頂啲屋有造!

用高跟鞋尖打木地板!用單車鍊碌廚櫃門!呢類玩cottage舊化裝修都見過!

用老抽呢隻料都算係新idea!
我可以想像李派林o急汁都會係一隻稱職既wood stain

又稍離題介紹一樣DIY:
整塊薄多士, 塗上熟透的牛油果, 倒上小許豉油, 加點磨碎黑胡椒.
用法: 放入口中.

非常好味, 這是英國人N年前教我的

不如你整泥比我地試食la

用咖啡粉!墨汁!鮮奶!羊血來溝白英泥造鬼佬批蕩就真係見過山頂啲屋有造!----浪費夾有味,點解咁整?

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 22-1-2013 21:48 發表
浪費夾有味,點解咁整?
watch this:
http://www.youtube.com/watch?v=7ZwOGVWqHAw

即係多9餘???

小弟無ak ,想買碌鐵木身但又唔想玩gbb .. 玩嘜牌好呢?( ps. 窮人 )

引用:
原帖由 Dave 於 23-1-2013 00:14 發表
小弟無ak ,想買碌鐵木身但又唔想玩gbb .. 玩嘜牌好呢?( ps. 窮人 )
lzt?(好似二千幾)

引用:
原帖由 ohnavi 於 22-1-2013 10:34 發表
哇嘆為觀止,但笠兄甘溝法會吾會釋出有毒物質架
最毒都應該係舊木

引用:
原帖由 loveless 於 22-1-2013 21:43 發表
又稍離題介紹一樣DIY:
整塊薄多士, 塗上熟透的牛油果, 倒上小許豉油, 加點磨碎黑胡椒.
用法: 放入口中.

非常好味, 這是英國人N年前教我的
英佬都有教我用豬油塗多士加胡椒粉!一樣有風味!

其實自己點woodstain啲木都做唔到俄仔AK木色 我試過幾次!

蘇某評俄木十六字真言
木是白樺,膠水紅色,加壓致密,外塗蟲膠

豬油想揾都難

發新話題