發新話題

[VFC] 真係來了...UMP

引用:
原帖由 怒人甲 於 22-2-2013 14:03 發表
呢隻匣拿上手都比一般GBB 感覺單簿  另外好耐之前W醫 係台灣都有人爆匣, 但都唔知個個人點玩就真
嗱嗱嗱一單還一單呀
人地廠既野唔係呢個POST講好D

引用:
原帖由 gainax 於 9-2-2013 12:34 發表
入得多打唔哂或軟哂腳就意義不大, 望佢一雞清到25飛既氣化能力已經感謝
不如佢隻匣賣平d入多2隻玩仲好
試過上手 , 25 飛一雞清到 , 都無乜顯著腳軟 , 然後再入 25 飛唔入氣 , 尾段有少少軟 , 再入 25 , 但打左 5 野就無喇

20 度 , 一夾氣玩 50 左右 , 甘又唔算過份

回覆 106# 的帖子

係既係既,不過我都好期待快D到貨,玩新玩具^^
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 4jai 於 9-2-2013 23:34 發表
你試下認真拎隻匣入4秒氣(用錶計時),
是但隊入一支槍打你可能會好開心。
我親身去台灣試 , 我自己放晒彈夾氣 , 即入 4 秒 , 打完再入再打 , 結果打左 70 發

評論開心與否 , 唔係隔住個 Mon 睇相可以下定論

引用:
原帖由 Kungz 於 17-2-2013 21:30 發表
G5效能好好大程度係因為只新版匣
G5 有 D 野設計唔同左 , 係 GBB 內第一次甘做 , 所以直接令所有零件耗損減少

引用:
原帖由 odaan 於 24-2-2013 00:32 發表

我親身去台灣試 , 我自己放晒彈夾氣 , 即入 4 秒 , 打完再入再打 , 結果打左 70 發

評論開心與否 , 唔係隔住個 Mon 睇相可以下定論
我係講緊依家既wa系統 m4都可以做到呢個效果,唔係評論G5不是
唔好介意

引用:
原帖由 4jai 於 24-2-2013 00:49 發表
我係講緊依家既wa系統 m4都可以做到呢個效果,唔係評論G5不是
唔好介意
WA M4 .... 我都試過 , 同 G5 差太遠

相比之下 WA系統 M4 , 我寧願用 KJ M4 , KSC M4
但係 AR 系統下 , 暫時我對 G5 性能都覺得 OK

起碼 ... 我已經放棄 KJ M4 , 同 WE SCAR , 預錢買 G5
因為落場我要可靠 , 得閒 Jam 彈爆氣斷 Bolt爛飛機 , 甘我用手指打咩

引用:
原帖由 odaan 於 24-2-2013 00:37 發表

G5 有 D 野設計唔同左 , 係 GBB 內第一次甘做 , 所以直接令所有零件耗損減少
其實佢做左咩,我好好奇
隻匣搞左咩,個身又有咩唔同?
入4秒氣可以打到咁多飛,仲要大BOLW BACK
同時有曬兩樣野,真係好好奇!!
不過我冇錢買

引用:
原帖由 4jai 於 24-2-2013 00:49 發表

唔好介意
小弟不才,手上7枝WA系統(2枝KA,2枝IRON 416套件,3枝GP…)都做唔到入4秒氣一扣再LOCK BOLT無腳軟………未知師兄點SET枝槍有咩絕技可以教下小弟??

引用:
原帖由 小鬼182 於 24-2-2013 07:24 發表

小弟不才,手上7枝WA系統(2枝KA,2枝IRON 416套件,3枝GP…)都做唔到入4秒氣一扣再LOCK BOLT無腳軟………未知師兄點SET枝槍有咩絕技可以教下小弟??
吓,邊洗絕技咁嚴重?

你裝條回膛彈弓有冇加硬?(加硬左實出事,最好係100%,太硬既彈弓對支槍跟本冇幫助,連後座力都減埋!)
打咩彈匣(唔一定WA(有就最好,點樣裝加大後座力既零件都容易一雞清 ),其實PRO-WIN足夠有突,但VALUE LOCK條彈弓要拉硬D,原裝果D太淋,搞到出氣弱,同埋上彈彈弓都太軟,換條GP更加有助LOCK BOLT,GP彈匣有朋友用效能都好好(不論普通匣定P-MAG),但係我眼中,KA匣就咪提)
係咪用輕BUFFER?(當你原裝啦,唔洗用特別輕,太輕係取巧)
飛機係咪用膠飛機?(膠氣機的話,小弟首選能量!GP黑飛機更加係一流之選,白色飛機唔好提喇)
網球拍下半部有冇磨?好多原裝網球拍彈得唔夠高,食唔住條BOLT

其餘要留意就係,BOLT同槍身既磨合位(CHAMBER,拉桿果D)有冇變形,做成不必要既拖拉,不必要既拖拉都會浪費左新鮮既每一口氣

最重要係,打咩氣,恐龍氣就真係誇啦啦(提上去貴廿蚊,但其實效能果度真係可以幫你慳唔少氣,起碼故障少好多)
統之氣簡直係WA系統大敵,極氣.....唔知係咪我錯覺,家陣呢D好弱雞,以前我鐘意用極依家我都唔用

以上野做足,我假設KA同GP同416KIT用原裝BOLT(其實416KIT應該係最冇問題要搞果支,原裝鋁BOLT跟本唔重,最多磨合槍身問題)
都足夠清匣LOCK BOLT.

KA,GP如果跟以上方法仲係搞唔掂,不如PM我啦,廢事霸左人地UMP個POST

引用:
原帖由 odaan 於 24-2-2013 01:07 發表

WA M4 .... 我都試過 , 同 G5 差太遠

相比之下 WA系統 M4 , 我寧願用 KJ M4 , KSC M4
但係 AR 系統下 , 暫時我對 G5 性能都覺得 OK

起碼 ... 我已經放棄 KJ M4 , 同 WE SCAR , 預錢買 G5
因為落場我要可 ...
但G5既效能,係咪全因為捨棄類近真槍既設計而得返黎?
BTW,G5真係一支乜都唔洗搞就落得場既槍

唯獨我唔滿意,就係真槍冇呢個款而已

引用:
原帖由 怒人甲 於 24-2-2013 00:25 發表
係既係既,不過我都好期待快D到貨,玩新玩具^^
我個心極度難耐

試打UMP 時對果種膠撞既聲好反感.....

回覆 107# 的帖子

現貨係咁就算好 , 師兄你知台灣同本地既QC分別架啦…

發新話題