發新話題

約會

以前D女軍醫絕對夠膽同您研究下,而家後生果d真係唔知佢地諗乜,唔敢教......
只能講:
1.盡人事,聽天命(緣份),堅持係好事,但學習接受結果更為要重要,堅持追求係浪漫,追唔到但係自己仍無怨無悔地関心、憶念佢嘅係無奈的浪漫(才是最浪漫的浪漫.....)
2:傾慕一個人就唔好理佢有冇男朋友,做好您自己就ok ,事事站少少係佢立場諗下,佢會feel到的.....但要先搞清楚自己係[ 傾慕 ]對方定係只是有好感呢.....?

愛情是什麼?是藝術......真的是藝術....考下您嘅藝術修養有幾高、對方又有幾高.....

祝成功!

Happy Chinese New Year shooting!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 gtoray 於 9-2-2013 00:07 發表

好聽D係信緣份
難聽D係等運到....

(
所以在"聽天命之前還是必需要:" 盡人事..."

HAPPY SHOOTING!
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 tango1997 於 9-2-2013 00:20 發表

禾最中意第1點。。。。浪漫中既浪漫
無奈的浪漫....才是浪漫中的浪漫.....Trust ME....The Feeling Is Wonderful! 因為小弟也曽試過....

happy shooting!

引用:
原帖由 Dave 於 9-2-2013 00:38 發表

1-reject 3 次可以即時收隊。
應該
有時d 野,你想果陣佢唔想,你冇準備的時候佢突然有心。
男人... 一次放幾條線出去不是錯,記住,係佢成為你女朋友之前,你識幾多女都得,你唔需要同一個「心儀對像」講忠心 ...
第一点:十份準確...
第二点:男朋友不同結左婚...結左婚就吾追得,拍緊拖仍只算單身....

引用:
原帖由 gtoray 於 9-2-2013 00:45 發表

http://www.youtube.com/watch?v=pEZrWLlIY2A
好歌一首....下次小弟開工時試下唱返呢隻...找返份譜出来先....

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 9-2-2013 00:45 發表

乜叫好感,喜歡,愛?我不明白它們的意思
要返觀内照問自己....旁人答吾到您的......

引用:
原帖由 sam524 於 9-2-2013 00:54 發表

但如果自己都唔知...
慢慢一定會知...( 雖然到時可能已經太遲....但吾緊要的....)

最近軍醫跟一位朋友的對話如下:

最近有朋友人問我,說他認識的一位舊朋友感覺很奇怪....

>如何奇怪?

友人曰:這位朋友沒見很久了,但多年來心裡經常無意地記掛著他、想找籍囗見他,但每次出來見面時自己又總是不願多留、有時更抗拒跟他太接近、接觸,好像多看一眼也有壓迫感,不太願意似的......。

在下問友人曰:>您這個朋友是同性還是異性.... ?

異性朋友.....

>您已中招,"傾慕"著她.....

胡說八道!

>絕無胡說...百份之百!

我跟她絕無可能!今世也沒可能的.....我發誓....!

>有可能什麼?沒可能什麼?緊張什麼?

你明白我意思的......!

>誰管您們有沒有可能!"傾慕"就是"傾慕",不用什麼有可能、沒可能、不用發生什麼事的......

胡扯............那怎麼辦?!

>不用怎麼辦....今時今日的您還能夠怎麼辨....?繼續"傾慕"下去吧!

那好像不太好吧......

>誰管您什麼好不好,一輩子"傾慕"下去吧,嘅浪漫又淒美,有益身心^^

還說笑....很風涼吧?!

>是又如何?無奈的浪漫....誰知您前世欠她什麼.....人生就是這樣.................小弟也曾試過....

引用:
原帖由 kenchan3037 於 9-2-2013 02:29 發表

噢,小弟有個傾慕既對像
真係唔知係唔係前世做過咩
但係其實對面理都唔理我,
我係佢心中隨時只係ON9仔一名
一直都冇溝通,但係又不停地傾慕
最後其實都冇咩可能
身邊朋友宦話冇可能,不要為一棵樹忘記一整個森林 ...
年輕人通常特別多此等心態,
很好...継續傾慕下去吧,
不過也可以她表白一下,
小朋友,還未結婚説什麼不可能?不可能又如何...?
有機會表白一也無妨,反正沒有預期有什麼結果,亦不需要她認同您,只要給她知道就好了....
也無需要為她而忘記一整個森林...
但如果選擇暗暗"傾慕"的話亦可以,她將成為您的夢....
15年後看看她是否仍在您的夢中,不經意仰望繁星的時候,是否仍會為她送上一個祝福?
相信極有可能已經不是了,...
但如果仍是的話,那恭喜她吧!因為她真正成為了您的"傾慕"!
這時オ跟別人説:她是我的"傾慕"也未遅吧....如果不是的話,那15年前的只是"好感"、"好奇"....而並非 " 傾慕 "....。

引用:
原帖由 loveless 於 9-2-2013 09:42 發表

我乜都講得出口
但到今日都從未對人講過個愛字.
只會講"妳比一切更重要"
一個有事冇事就掛在口邊既單字,一個再問就口啞啞既單字, 對我黎講係廢話...
咁從明天起一定要試試改変這習慣了......信我,"我愛妳"對女人好重要的,真係比一切情話更重要....

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 9-2-2013 13:42 發表
睇完成頁,覺得以前我只是一個浪漫的柒頭皮

現在我怕煩無去揾,,亦無衝動去揾,亦不知點揾

隨緣便是...可能前世欠人太多.

我幾like呢個story:
從前有個書生,交了一位女朋友,他 ...
NO...您知否這故事未完的.....最精彩的在後面....

實情是:第三個路人本是兇手,他推了女子下海,過一排在另外一面海邊見條屍沖返上岸,怕比人查到,拿拿聲埋左佢,所以女死者下一世嫁比佢.....
眾生不可思議、因果不可思議.....諸惡莫作、眾善奉行、自淨其意.....是諸佛教

Happy shooting!

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 9-2-2013 14:33 發表
佛學告解亭
是因果....仍是一句:盡人事、聽天命....得者自然是喜、失者也是美好的回憶....

發新話題