發新話題

約會

引用:
原帖由 Anonymous 於 8-2-2013 18:57 發表
1 當約會一位女仔出街時,不成功次數達5次
應否放棄追求她嗎?

2 知道一位女仔有對象時
  放棄追求她,是否正確?
1-reject 3 次可以即時收隊。
應該
有時d 野,你想果陣佢唔想,你冇準備的時候佢突然有心。
男人... 一次放幾條線出去不是錯,記住,係佢成為你女朋友之前,你識幾多女都得,你唔需要同一個「心儀對像」講忠心,大家冇責任的。

2-睇個人喜好,但在下建議唔好攪人地..
雖然大可以話「佢地感情堅固的話打風都唔甩」,btw 一段新衝擊vs 幾年感情,新的總是有吸引處,你明知人家有另一半重攪.. 一句到尾.. 牆腳。
換轉係你同女朋友一齊三幾年,講唔上淡如水但新奇感下降,你都唔想有條死靚仔日日送花接放工。

引用:
原帖由 gtoray 於 9-2-2013 01:00 發表

橙路/ORANGE ROAD/古靈精怪
係經典漫畫啊~~ 類似TOUCH果D 啦
我家中尚有完整一套vcd   ( 那年代沒有dvd 啦.. bluray 麻... )

引用:
原帖由 loveless 於 9-2-2013 09:42 發表

我乜都講得出口
但到今日都從未對人講過個愛字.
只會講"妳比一切更重要"
一個有事冇事就掛在口邊既單字,一個再問就口啞啞既單字, 對我黎講係廢話...
講真女人真係一定要講出口... 男人唔開心:陪我隊酒! 係兄弟既唔好問!
女人唔開心:我好唔開心!想搵人傾計!

男人素來是自立的,自我照顧的,獨立就是男人的價值。
女人素來是以建立關係黎確立價值。

不過小弟都同師兄有一樣相近之處,師兄不說愛,小弟不說「永遠」,
因為對我來說是不能肯定的東東。
但愛字就只跟女朋友說,不會跟目標說,因為缺乏認識的愛,不過是迷戀,腦內ps 而已。
引用:
原帖由 kenchan3037 於 9-2-2013 02:29 發表

噢,小弟有個傾慕既對像
真係唔知係唔係前世做過咩
但係其實對面理都唔理我,
我係佢心中隨時只係ON9仔一名
一直都冇溝通,但係又不停地傾慕
最後其實都冇咩可能
身邊朋友宦話冇可能,不要為一棵樹忘記一整個森林 ...
男人!唔好怕冇面,冇面你就唔好溝女。

好現實,你如果180 以上有錢靚仔渣車車,你賤賤格格的話都總有女埋身,
就算唔埋身,你都可以做到一個「有考慮價值的目標」,
如果你以上幾樣都冇,你就只可以真心,或者細心,或者玩心理戰,
又矮又醜又冇錢,你只可以慢慢搵第一桶金,有基本經濟能力,
之後等d 女臨近 30 又冇仔or 失戀執平貨。

sad but true

你話好銅臭?好現實? 冇真愛? 咁你去搵件又肥又醜又口臭講野大聲加八婆的女做女朋友黎表現真愛先講野吧。
男人尋大雨索女長髮小甜甜,就唔可以批評女人搵又型又高有錢道明寺...

愛好特別,你現實派又有數計,你感性派又有數計,隨得各人演繹,
有人尋安定經濟尋有個伴過日神,有人感情至上這就是我的小龍女,
各人不可以話對方不是 ( same as aeg vs gbb )

下面是小弟感想,女人的成長:
18:嫩,她的愛是真,但不夠現實
20:半生半熟,還是嫩
23:開始尋自己的夢,有自己社交,如果本身有男朋友,分手機會甚高。
25:懂得愛,但不懂得自己要甚麼,如果這時搵到一個好男人,她就是最幸福的女人
27:懂得愛,也知道自己要甚麼,但知道自己青春不再,難免在選擇條件上加上物質要求,不純了
29:倒數,擇偶條件大幅下降,而且目標會轉向結婚,拍拖三個月即閃婚最好
30 + :兩極化,一係極想結婚生仔最好,一係唔至在有冇仔,開始尋找名牌,hi tea ,闊太,靚錶的世界

真心講,未出黎社會做野的女仔,可以識,可以拍,但唔好一心諗住過人世。

發新話題